Nytt kamera

Til bursdagen min ønsket jeg meg penger så jeg kunne kjøpe meg et kompaktkamera. Jeg hadde lenge et Canon Ixus, og selv om det var veldig hendig og lite, så tok det sakte men sikkert kvelden. Speilrefleksen er jeg selvsagt veldig glad i, men det er tungt å dra med på de dagligdagse turene. Selvsagt blir det med på alle større turer for å være sikker på at jeg får best mulige bilder, men sånn i hverdagen har lomma mi nå fått noe nytt å bære på, nemlig dette (bare at mitt er i sølvfarge, ikke sort):

Olympus-DI_TG-850_black__Product_000Bilde lånt herfra, linken tar deg til Lyd&Bildes test av kameraet

Fikk hentet det om torsdag, så jeg har ikke fått testet det noe skikkelig enda. Hadde planer om en skogstur i dag, men elgjakta er i gang, og jeg har tydeligvis blitt pysete etter bursdagen min, for jeg har virkelig ikke lyst til å gå i skogen nå, selv med ny rosa fleecejakke.

Så jeg tok en liten tur i hagen i dag, bare for å teste det bittelitt. Macrofunksjonen på det er virkelig bra, jeg kommer mye nærmere motivet med dette enn jeg gjør med speilrefleksen. Uklarheten på blomsten under skyldes vinden:

Det finnes programmer i bøtter og spann på kameraet. Ett av de er et landskapsprogram som fremhever de grønne og blå fargene. Testet det på utsikten fra hagen, og her er resultatet:

Nå har dere selvsagt ikke noe å sammenligne med, men jeg tok et bilde av samme utsikt med vanlig auto-program, og det var ikke like klart i fargene som dette ble.

Det store treet som står helt inntil verandaen er et lønnetre, og bladene får fantastiske farger nå på høsten. Her ett som har lagt seg til ro i gresset:

Hosta er en plante som er vakker når den står i blomst, men den er virkelig vakker nå også. Mye annet er blassere i fargene og litt sånn trist, men den gule fargen hostaen har fått lyser virkelig opp!

Som sagt, jeg har ikke fått testet ut kameraet mye enda. Men én ting her helt sikkert, det er utrolig brukervennlig! Ja, det er masse programmer, men det er lett å finne frem i de, knappene er intuitive, og jeg slapp å sette meg ned med en lang bruksanvisning for å finne ut av hva som var hva og hvor.

Tror dette blir en fin turkamerat, og det er allerede med meg i veska sånn i hverdagen også. Kameraet på mobilen er jo også veldig bra, men jeg synes det er vanskeligere å ta bilder med en mobil enn det er med et ordentlig kamera på grunn av hvordan jeg holder en mobil kontra et kamera. Men jeg satser uansett på at jeg blir strålende fornøyd med min nye duppeditt 🙂

4 Comments

  • Kjersti

   Heidi: Snertent, lett i vekt, lett å håndtere, vanntett (til 10 meter tror jeg det var, men jeg har ikke tenkt å teste) og relativt støtsikkert. Innebildene blir ikke spesielt bra, men det var jeg jo klar over. Det er ute det kommer til å bli brukt uansett 🙂
   Lønnetreet er veldig vakkert, og Nairo elsker å makulere de tørre bladene, for de havner jo rett på verandaen vår. Jeg har i et par år vurdert frem og tilbake om vi må kappe det ned, for noen av greinene slår mot taket på huset, og det ville sett veldig dumt ut å kappe de nederste greinene. Men det er nettopp det at det er så vakkert som gjør at jeg kvier meg til å ta avgjørelsen. Vil du overta treet, er du hjertelig velkommen! :p

   • boerboelheidi

    At det er vanntett er veldig bra, man er jo ofte ute i regn og snøvær, og kan være greit å kunne ta bilde da også.
    Spørs om jeg skal gjøre plass i bagasjen i november 😀

    • Kjersti

     Heidi: Ja, sånn sett er det absolutt bra at det er vanntett, men mitt ikke-vanntette speilrefleks har ikke stoppet meg fra å bruke det i drittvær også 🙂
     *ler* Kjempefint, strålende! Gleder meg til å se det hos deg! 😀