Parkering og jobbing i ferien

I 2 dager til ligger jobbene mine med 50 meters mellomrom. Jeg har alltid parkert bak den ene jobben, den som flytter, og jeg hadde planer om å fortsette med det ut denne uka, men i slutten av forrige uke ble det parkeringsproblemer der. Man skulle tro at ferie ville bety flere ledige parkeringsplasser, og det er det jo forsåvidt, men det var og er klin umulig å komme frem til de:

Det er bjørketrær mot kirkegården som har blitt felt. Jeg forstår at de var høye og en potensiell fare, men det er ikke dermed sagt at jeg liker det. Jeg får trøste meg med at jeg ikke skal parkere der mer, og at mitt gravsted på kirkegården ikke er så nærme gjerdet der trærne har stått at jeg ikke blir påvirket av hogsten.

Jobbing i ferien, ja. Nå har jo ikke jeg ferie ennå, men det merkes jo at det er ferie. På jobben som flytter er kontoret mitt nedpakket, så der får jeg ikke vært. Men hadde jeg vært der, hadde jeg helt klart merket forskjell siden det nå er rundt 50 mennesker der, mot nærmere 200 før skoleslutt.

På den andre jobben har vi gått fra å være opp imot 350 mennesker, ned til 4, pluss barna og de voksne som er på SFO. Og de merker jeg ikke så mye til, bortsett fra i dag da de badet i vannet fra hageslangen. Det var hyl og skrik, det! 🙂

Timene flyr avgårde. Jeg har en liste ved siden av meg hvor jeg skriver ned alt jeg må gjøre før lærerne kommer tilbake til høsten. Det føles som om at for hver gang jeg stryker ett punkt fra lista, så skriver jeg på to nye. Fullt så ille er det ikke, og heldigvis er en del av punktene ting som går veldig kjapt, men innimellom føles det litt uoverkommelig. Heldigvis kan jeg se tilbake på de to foregående somrene og vite at jeg begge årene kom i mål med alt, så da klarer jeg det i år også.

Jeg hadde også planer om å vise dere to av de fire søte måkebarna vi har i skolegården, men de er så godt kamuflert (ja, selv mot asfalt og murstein) at de ikke er synlige på bildet jeg tok. Og nei, jeg har ingen planer om å gå nærmere for å få tatt noe bedre bilde, det sitter alltid en måkemamma eller måkepappa og passer på 😉 Det samme gjelder forresten de rustrøde bomullsdottene som en gang utover høsten blir fine traner, de springer mellom beina på foreldrene sine noen få kilometer hjemmefra, men stopper jeg bilen og går ut, så går de fra meg, alle fire.

I morgen avsluttes arbeidsdagen med sommeravslutningsmiddag med skolesekretærene i kommunen, og det gleder jeg meg til. Selv om vi snakker mye sammen på telefonen, så er det ikke så ofte vi sees, så det er alltid hyggelig når vi får til det.

6 Comments

 • boerboelheidi

  Du kan jo øve litt på treklatring 😀
  Jeg liker vanligvis denne “ferietiden” veldig godt, men de driver med å bygge 1-10 skole, så er mildt sagt kaotisk til tider på jobb. men det blir nok veldig bra når skolen er ferdig 🙂
  Lister ja, jeg har gitt opp listene mine for jobben denne sommeren, de ble endret så mange ganger at jeg tar det som kommer.

  Men noe helt annet, jeg sliter så med å legge ut blogginnleggene mine på fb siden til bloggen. Har sett hos deg, og hos deg er det normalt. Hos meg kommer ikke engang overskriften på blogginnlegget med, og før har litt av bloggteksten syntes sammen med bilde, nå er dt ikke ett eneste ord. Jeg har ikke gjort noen endringer eller noe heller, og har vært slik en stund. Så da lurte jeg på om du gjør som du alltid har gjort når du legger ut blogginnleggene dine på fb siden? eller om du har måtte gjøre noe nytt..? Det begynner å irritere meg at det er slik som hos meg 😛

  • Kjersti

   Heidi: *ler* Det var jaggu en god idé, for det der er treklatring til og med min høydeskrekk kan takle! :p
   Det høres ut som veldig kaotisk ja, så jeg skjønner godt at det blir litt utenom det vanlige.
   Stort sett er tingene på lista mi ikke i noen prioritert rekkefølge, men noen ting må gjøres før andre, og noen ting før jeg ikke gjort før andre ting er gjort. Men alt må være ferdig før lærerne kommer tilbake.
   Det eneste annerledes jeg gjør nå, er at jeg laster opp et bilde direkte til FB, for FB klarer ikke lenger å hente et bilde fra blogginnlegget. Det vil si, FB klarer det, men velger alltid det siste bildet i innlegget. Så det jeg gjør er at jeg kopierer adressen til blogginnlegget, skriver noen få ord i statussiden på FB-siden og limer inn adressen til blogginnlegget. Så venter jeg imens FB prøver å hente opp et bilde, og når den ikke klarer det (for det klarer den aldri på første forsøk), så laster jeg opp et bilde selv, så fjerner jeg adressen fra statusfeltet (for da ligger linken klar under), og så publiserer jeg.
   Jeg tror kanskje ikke det er FB som har gjort noen endringer, men kanskje det er noe annerledes i kodingen i bloggen din? Altså ikke noe du har gjort, men noe som ligger bak? Skjønner irritasjonen, det er vanskelig å promotere bloggen og å få folk til å titte innom bloggen når det blir sånn.

   • boerboelheidi

    Man kommer heldigvis som oftest i mål uansett på jobb, men kan bli litt slitsomt om mye ikke går som planlagt 😛
    Ja noe må det være som har endret seg, ang bloggen. Gjør ikke så mye med tanke på trafikken og den biten, den er der likevel ser jeg (og kan jo bare skrive litt selv om innholdet i innlegget også). Men når det blir endringer uten at jeg har gjort noe, forstår det, eller overhode ikke har peiling på hva som skjer, da blir jeg litt *hmrf* 😛 Ofte så retter ting seg av seg selv igjen også da, så får bare se det an litt, blir sikkert vant til det etterhvert om det forblir sånn også 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Det er helt sant 🙂
     Hvis vi husker det, så kan vi se på det i sommer. Hvis du og jeg gjør ting likt inne på FB, så klarer jeg ikke helt å forstå annet enn at det må være noe bak i bloggen som gjør at det blir forskjellig, siden du og jeg har litt forskjellige bloggløsninger. Jeg liker IKKE når det blir forandringer, spesielt når det er forandringer til det verre, så jeg har full forståelse for frustrasjonen din 😉

 • Tove

  Trær er store når de ligger bortover og så blir det veldig tomt når de er helt borte. Men forstår jo at de må fjernes og at de tar plass på bakken noen dager. Men nå virker det vel som du fant en annen løsning for bilen din. Travle dager er en utfordring, men tross alt bedre enn at det er altfor lite å gjøre. Og så har du jo spenningen med å se om du greier å komme i mål i år også 😉 Ha en fin sommer på jobb. Blir vel litt ferie også etter hvert håper jeg.

  • Kjersti

   Tove: Trær er kjempestore når de ligger! Joda, det er andre parkeringsmuligheter bare få meter unna, heldigvis 🙂
   Det er helt klart bedre med mye å gjøre enn lite å gjøre, og jeg SKAL komme i mål før høsten. Jeg har faktisk ting jeg har planer om å bli ferdig med som ikke står på lista mi, så jeg er optimist 🙂
   Takk, og takk det samme! Ferie blir det helt klart, noe annet ville vært utenkelig 🙂