Nye tursko

Føttene mine har noen småskavanker som gjør det vanskelig å finne gode sko til hverdags og jobb. Heldigvis er det som regel lettere med tursko og turstøvler, men mitt største problem der er at jeg fort får gnagsår som for meg umiddelbart blir vannblemmer. Jeg har hatt to par turstøvler som ikke har gitt meg vannblemmer, det siste paret er støvlene jeg fremdeles bruker, av merket Crispi. Derfor var jeg på jakt etter Crispi når jeg nå trengte tursko, men der må jeg si det var et lite og dyrt utvalg.

Eileif sverger til sine Merrell-sko og -støvler. Forrige helg stakk vi innom outletbutikken til XXL på Nordby, og jeg prøvde sko i bøtter og spann, men når jeg fikk disse på beina, var det som å gå i bomull:

Disse heter Merrell Moab Ventilator W, og du finner de her hos XXL. Disse er logisk nok ikke vanntette, men hvis jeg vet at jeg skal gå i områder hvor det er vått, velger jeg uansett støvlene mine, selv om det er sommer.

Jeg gleder meg masse til å teste de! Jeg har de siste par årene hatt et par Salomon, som helt klart er et bra merke, men som ikke har funket på mine føtter i det hele tatt. Når man fremdeles får gnagsår etter jevnlig bruk i to år, da er det liksom ikke håp. Så jeg håper disse fra Merrell gir meg noen gode turer med fungerende føtter i noen år fremover.

6 Comments

 • boerboelheidi

  Skal ha disse i bakhodet.. Jeg kjøpte nye tursko i fjor, til den nette sum av nesten 2000 kr, men de er fantastisk gode. De er med gore tex osv osv, men kunne tenkt meg et par andre å bytte på, til en annen pris.
  Husker ikke merket på de jeg har, men de oppfylte alle behov for det jeg trengte.
  Har hatt Salomon (har de enda da), men jeg synes nesten det merket er litt opphauset.. de jeg har (Tore har maken også), og de passer ikke mine føtter så bra, og ikke er de vanntette (ikke som støvler altså, men skal tåle litt. Jeg blir våt med det samme) heller, selv om de skal være det. Så jeg blir ikke å kjøpe det merket mer. Tore sine er likedan, så er litt rart at to av samme merket er dårlige synes jeg.
  Blir spennende å høre hva du synes om disse etter å ha prøvd de litt. Føtter er jo så forskjellige, men når man føler at de sitter veldig bra er det en fin start 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Det er klart at pris og kvalitet henger sammen, og sånn er det med sko også. Men, det er ikke dermed sagt at høy pris automatisk gjør at skoene passer til akkurat deg. Så man ender jo opp med prøve-og-feile-metoden, noe som kan bli ekstremt dyrt når det gjelder sko.
   Jeg kommer ikke til å prøve Salomon mer, jeg heller. Akkurat disse turskoene jeg har hatt byttet jeg jo til meg etter at jeg måtte kjøpe nye støvler til Vehuskjerringa-turen, da jeg hadde glemt mine hjemme. Nå husker jeg ikke hvilket merke de støvlene var, men jeg fikk jo gnagsår av de, og da ville jeg ikke beholde de. Jeg var veldig usikker på Salomonskoene, men tenkte jeg fikk gi de et forsøk.
   Crispi passer veldig bra til mine føtter, og jeg kommer nok til å gå for de igjen neste gang jeg må ha nye støvler.
   Gleder meg masse til å prøve ut de nye, håper de fungerer like bra på mine føtter som de gjør på Eileifs 🙂

 • Tove

  De ser i hvert fall fine ut. Kjedelig å gå tur hvis ikke skoa er gode å gå i. Gnagesår er noe herk!

  • Kjersti

   Tove: Jeg får gnagsår/vannblemmer av alt av fottøy; sandaler, gummistøvler, joggesko, pensko, støvletter, alt. Bortsett fra disse to parene med turstøvler. Så jeg krysser fingrene og håper at disse skoene vil fungere 🙂

 • Lillian Flaskerud-Lillegård

  De så veldig gode ut. Jeg får drøye å kjøpe noen sko til i høst, jeg har problemer med skruer og en plate i den ene ankelen etter at jeg brakk den for snart ti år siden. Men i september skal jeg får fjernet dem, så jeg kan gå med sko som dekker ankelen igjen. Pleier å være litt salg på saker og ting om høsten før vinterkolleksjonen skal inn i butikkene.

  • Kjersti

   Lillian: Huff da, det høres ikke godt ut! Må du bruke sko med lavt skaft på vinteren også? Håper inderlig det blir bra når du har fått ut ekstrautstyret, og at du finner sko som passer perfekt 🙂