Romjulstur til Nordens Ark

Til jul i fjor fikk vi støttemedlemsskap hos Nordens Ark for 2016. Det betyr at vi har fri inngang til parken gjennom hele året, og vi har allerede vært der en gang i år. Men det er for lite, så da tok vi turen i dag også. Formen min er ikke 100 % enda, men med nok klær og å ta det med ro, gikk det helt fint.

Den røde pandaen er en vakker skapning:

De spiser jo for det mest bambus, men denne hentet seg noe annet godt:

Asiatisk villhund er en ny rase på Nordens som vi ikke har sett før. Dessverre var det ikke stort vi fikk sett til den i dag, da den tok livet helt med ro på en stein langt bak i innhegningen:

De 9 ulvene parken har for øyeblikket så vi ingenting til. Men jerven hadde ikke noe imot å vise seg frem:

Snøleopardene satt på sine faste plasser, høyt oppe i fjellsiden:

Det var den persiske leoparden som stjal vår oppmerksomhet i dag. Dette var hannen, og han var veldig aktiv:

Vi fikk også høre på stemmeprakten hans, for noen fantastiske lyder! Og for en bass! Glemte helt å filme, for det skulle dere ha hørt!

I innhegningen ved siden av gikk mor med to barn. Vi så bare ett av barna, og ikke fikk jeg noe godt bilde av de heller, men dere får et inntrykk av størrelsene. Ungene er nå ca 6 måneder gamle:

Gaupa tok livet helt med ro foran huset sitt, kanskje det hadde blitt for mye mat og for sene kvelder i jula?

Det samme gjelder egentlig for amurtigeren:

Vi hadde noen supre timer der nede i nydelig sol og uten vind. Og så har jeg bestemt meg for at jeg må komme meg ned dit en eller annen gang når det er snø. Forhåpentligvis har jeg da også et teleobjektiv til det nye kameraet, det var ikke lett å få de bildene jeg ville ha med kit-objektivet.

2 Comments

    • Kjersti

      Tove: Absolutt! Nei, finnes ikke vinter noe sted her nå om dagen. Men det skal bli kaldere fremover nå.
      Takk! Ble en liten cachetur i dag, var nok på grensa av hva som er lurt å gjøre, men nå er det avslapping resten av uka bortsett fra eventet mitt til søndag, og det er jo egentlig ikke mas i det hele tatt.