Juletre, og julaften med nogo attåt

Jeg er ekstremt kresen på juletrær. De skal være i rett høyde, ha en jevn helling utover fra topp til bunn, de skal være lubne, og de skal være tette. Og det skal være vanlig gran. Punktum finale. Plasttre har aldri vært et alternativ, da det selvsagt også skal lukte grantre i huset. Så hva i himmelens land skjedde i år???

Jeg har egenhendig, på eget initiativ, kjøpt et falskt juletre. Jeg!!! Spør meg ikke hvorfor, jeg aner ikke hvilke argumenter jeg har brukt ovenfor meg selv engang.

Lekkert? Nja, not so much. Til og med Nairo ser skeptisk ut:

Hvordan resultatet ble? Det kommer, det kommer 🙂

Utover kvelden lille julaften kjente jeg at formen var nedadgående, men jeg satset alt jeg hadde på at det var ekstremt kortvarig.

Litt av årets julepynt:

Da jeg våknet julaften var det ingen tvil om at jeg var blitt dårlig. Feber og sår hals. Så konklusjonen min må være: ha aldri ferie, man blir alltid syk uansett.

Etter at Eileif hadde hentet mamma, tok han med Nairo ut for en tur. Der møtte de en løs hund, og selv om de hadde vært borti hverandre, trodde Eileif at det hadde gått fint. Nairo hadde haltet bittelitt på vei hjem, så jeg tok en sjekk, men fant ikke noe galt.

Advarsel! Potensielt ekkelt bilde følger etter neste avsnitt! Scroll fort forbi hvis du vil lese hvordan resten av julaften gikk.

En liten halvtime før middagen var ferdig, oppdager jeg noen blodflekker på gulvet, og da var det bare å sjekke Nairo igjen. Og joda, oppe på toppen av høyre frambein var det et hull:

Ikke mer enn 2-3 mm i diameter, oppdaget vi etter å ha fått vasket bort en haug med blod og klippet litt pels. Jeg har ikke vært borte i sånt før, så jeg følte det var helt riktig med en telefon til veterinærvakta. Hun forklarte meg hva jeg skulle gjøre, og Nairo overrasket igjen med å være tålmodigheten selv, så nå skyller vi og passer på at det holder seg åpent og fri for smuss, og det går kjempefint. Bank i bordet, ikke noe problem så langt, og det virker ikke som han har noe vondt.

Så da ble det julemiddag hos oss også. Nydelig kalkun som vanlig:

Legg merke til at glassbjellene som i fjor hang i den nederste gardinstanga i år har totalt overtatt den øverste gardinstanga, og det er knapt så jeg har plass til noen flere.

Mamma måtte skjære opp mer kalkun underveis i middagen. Hun og Nairo har aldri blitt noen perlevenner, men jeg skal love dere han er glad i henne når hun lager mat:

Etter litt rydding og avslapping i hver vår sofa/stol, var det høy tid for pakker. Nairo var også klar for pakker:

Og som dere ser, ble ikke treet så aller verst. Det er jo ingen tvil om at det er av plast, men utifra mine kriterier så scorer det ganske høyt på lista. Det kunne vært bredere ned mot bunnen og det kunne absolutt vært tettere, men til den prisen er det helt greit. Så får vi se om jeg får abstinenser etter et ekte tre neste jul, eller om dette blir tatt frem igjen 🙂

Nairo fikk gaven sin, og han er en racer på å pakke opp:

Og vi tre tobeinte fikk også så mye fint! Jeg fikk så masse som jeg ønsket meg! Og så fikk jeg masse annet som passet perfekt, så det har vært en nytelse å gå gjennom alt igjen i dag og rydde det på plass.

Det tok litt tid før Eileif skjønte hva den siste gaven han fikk var:

Men det var en dobbel hengekøye til turbruk, noe han har sagt lenge at han ønsker seg.

Husker dere i våres, når jeg sa at jeg la vekk strikketøyet for sommeren? Det var en blendahvit løgn, for jeg har strikket som besatt i hele sommer for å bli ferdig med ikke mindre enn 4 julegaver, og her er mamma sin:

Trekantskjerf og pulsvanter, akkurat som jeg har strikket til meg selv før. De tre andre settene gikk til jentene i Grillkløveret, her er fargene de har fått:

Jeg har festet på et ørlite hjerte som det står Made with love på.

I dag har Eileif kjørt hjem mamma, og ellers har det vært sløvings på høyt nivå. To halvdårlige filmer har vi sett, og vi har forspist oss på restene fra middagen i går. En perfekt 1. juledag!

Håper dere alle hadde den perfekte feiringen i går, uansett hva perfekt er for dere, og at dere får en fortsatt god jul!

6 Comments

 • Annikken

  Ser ut som en trivelig julefeiring ?Håper formen din er stigende og ikke dalende og så håper jeg Nairo ikke får noe infeksjon men sikker på at du følger godt med . Og til sist men ikke minst : imponert over strikkeprosjektene dine ! Så morro å se at du trives med det ?

  • Kjersti

   Annikken: Hvis vi ser bort ifra feberen, så var det veldig koselig! Hverken bedre eller dårligere i dag, og det er egentlig et godt tegn 🙂
   Tro meg, jeg følger nøye med såret hans, og kvier meg ikke for å ringe veterinærvakta igjen hvis jeg blir usikker på noe.
   Takk! Jeg storkoser meg med strikkingen, ihvertfall så lenge jeg kan variere hva jeg strikker. Å strikke disse 4 settene etter hverandre ble ærlig tatt litt kjedelig 😉

 • Tove

  Selvfølgelig kom du i mål med dette strikke-prosjektet også. Så fine de ble 🙂

  Jeg må nok si at jeg ikke er fan av plastjuletre. Vel – har i hvert fall ikke vært det hittil, men ser jo at de må være veldig praktiske og ikke minst så ser det ut til at de har blitt veldig fine. I hvert fall så ser det ferdigpyntede treet dere veldig fint ut. Så jeg er nok en tilhenger jeg også, om ikke så lenge – tror jeg / frykter jeg 😉 Savner du juletre-lukta så er det jo bare å plukke inn en bukett med grankvister sette de sammen med litt pynt, kongler, glitter, rødt og så får du både den gode lukten og en juledekorasjon 🙂

  Det går som regel bra og det er vel egentlig ikke så unormalt at hunder får noen sår som følge av lek. krysser fingre for at Nairo ikke får noen problemer og er like fin igjen veldig fort.

  God bedring til deg også og kos deg med fri og jul.

  • Kjersti

   Tove: Takk! De har vært ferdige en stund, heldigvis. Ønsket ikke å måtte strikke som en gal den siste uka før jul 🙂
   Tro du meg, jeg har aldri vært fan av plasttrær. Ville ikke ha, skulle ikke ha, ferdig diskutert. Og jeg er nok fremdeles ingen fan av plasttrær, men akkurat i år var jeg klar for å kjøpe, og når prisen ble satt ned såpass mye, var det et greit valg så lenge treet så ok ut. Man kan selvsagt gå opp masse i pris og få enda finere trær, jeg tror det fineste jeg så på hos Plantasjen kostet rundt 4.000,-. Men ja, treet ble bedre enn forventet når pynten kom på.
   Det var lurt med en dekorasjon, takk for tips! Skal prøves neste år hvis plasttreet skal opp da også 🙂
   Det var ikke lek som forårsaket hullet i Nairo, men årsaken er ikke så nøye. Hovedsaken er at det går bra 🙂
   Takk! Kos deg du også 🙂

 • boerboelheidi

  Hurra for plasttre 😀 😛 Jeg kommer neppe til å gå for ekte tre igjen, men forstår de som har det, det er noe litt eget med ekte tre.
  Du strikker mye! Jeg tenkte å strikke litt mer nå utover, har liggende en eske med garn og oppskrift som skal vente til jeg er ferdig med koften min.
  Men jeg må spørre, dobbelt hengekøye, hvordan er den? Plass til to, eller slik med “tak”, eller bare en vanlig en som er litt større en vanlig?
  Håper formen er på tur opp hos deg, og at Nairo glemmer fort 🙂 Fortsatt god jul til dere alle tre 🙂

  • Kjersti

   Heidi: *ler* Jeg kan si hurra for veldig lite dryssing, og hurra for veldig lite trøbbel med å få treet hjem 😉
   Det blir gjerne noen pinner hver eneste dag, og siden ingen av prosjektene mine hverken er store eller kompliserte, går det rimelig kjapt. Skulle jeg prøvd meg på en kofte eller en genser med masse mønster og forskjellige farger, hadde jeg nok brukt adskillig lengre tid. Spennende, gleder meg til å se både ferdig kofte og nytt prosjekt!
   Dobbel hengekøye har plass til to. Ikke tak, men jeg tror man kan få kjøpt både tak og myggnetting utenom. Den jeg har kjøpt heter Ticket to the Moon og kommer i flere størrelser, google og se 🙂
   Jeg er hverken bedre eller dårligere i dag, og det er egentlig helt greit, for da blir det sikkert bedre i morgen 🙂 Nairo oppfører seg visstnok rart ute (er bare Eileif som har gått med han siden lørdag), så vi får se.
   Takk, det samme til dere! 🙂