September 2023

Månedens høydepunkt:
Tur til Nordens ark sammen med lillemor:

Grillkløverkvelden med overraskende minifeiring:

Jentedag sammen med Cecilie:

Månedens bøker:
Endestasjon Auschwitz av Eddy de Wind:

Dette er så klart veldig sterk lesing, men det blir litt rotete, og siden veldig mange tyske ord og uttrykk ikke er oversatt, begrenser det forståelsen for meg som ikke kan tysk. Noe gjetter jeg meg jo frem til, men det blir ikke det samme som å få den norske oversettelsen.
Som alle andre bøker fra overlevende er dette også en viktig bok, men det er ikke den beste boka.
Terningkast 4.

The Long Walk av Stephen King (Richard Bachman):

Denne leste jeg på norsk for mange år siden. Jeg pleier aldri å kvitte meg med bøker jeg liker, så jeg har tittet gjennom bokhylla flere ganger for å finne den igjen, men den er sporløst forsvunnet. Siden den festet seg, ønsket jeg å lese den igjen, men det ble en kamp for å finne boka. Til slutt var jeg heldig og fant den på engelsk på bookis.com, og nå er den endelig lest igjen.
Hvis man skjærer det helt ned til basishandlingen, er det egentlig en bok om noen gutter som går en lang tur, og hva som skjer i hodene deres underveis. Hvis man tar med hvorfor de går denne turen, reglene for turen og alle fysiske og psykiske utfordringer, er det Stephen King på sitt aller beste. Jeg kan ikke annet enn å betegne boka som en psykologisk thriller, selv om det ikke er de høye toppene med skummelt. Pulsen ligger jevnt over hvilepuls gjennom hele boka, og jeg sliter veldig med å legge den fra meg.
Terningkast 6 og en soleklar favorittbok.

Månedens Nairo:
Dette har jeg ikke noe bilde av, men Nairo har blitt et skikkelig “B-menneske” på sine eldre dager. Han kommer gjerne opp til meg når Eileif legger seg på natta, men når jeg står opp får ikke Nairo det med seg siden han sover tungt og hører dårlig. Hvis jeg ikke har fått med meg at han puster og/eller beveger på seg, pleier jeg å vekke han før jeg drar på jobb, bare for å være sikker på at alt står bra til med han. Om torsdag gjorde jeg ikke det, da hadde Nairo sovet til kl. 0915 fordi han ikke hadde hørt at Eileif hadde stått opp 🤣❤️

Månedens geocaching:
Turen jeg hadde alene til Ås:

Det var en skikkelig slitsom tur med mye å holde styr på, er sikkert derfor jeg kommer til å huske dagen.

Turen i Fredrikstad for en uke siden:

Dårlig utbytte når det gjelder antall funn den dagen, men flere av cachene var på alle måter minneverdige.

Caching i Moss sammen med Cecilie:

Antall funn i september ble 40, færre funn enn jeg håpet, men flere funn enn fryktet.

Månedens naturbilde:
Vannspeil i Ås: