Caching, Escape room og Albykringle i Moss

Jentedag! Cecilie ba meg med på caching, Escape room og Albykringle i dag, og jeg var ikke vond å be. Jeg var klar over kjøreruta på forhånd, og la derfor opp til caching som passet noenlunde til veien vi skulle kjøre, med noen avstikkere så klart 😉

Bilselfie:

Etter å ha fått 8 funn og 1 DNF var vi klare for Escape room på Evasion i Moss:

Jeg har vært 2 ganger på Evasion i Fredrikstad, men aldri i Moss, så vi slet litt med å finne lokalene. Men når vi først var på plass, var dette en glede fra ende til annen. Vi klarte rommet med 11 minutter igjen, og selv om vi hadde fått litt hjelp, så var det stor mestringsfølelse og virkelig artig, så rommet Murder Mystery anbefales!

Vi satt kursen mot Jeløy. Noen cacher jeg hadde på planen ble droppet, og det ble enda en DNF, men denne ved Torderød gård fant vi:

Staselig bygning som Cecilie gjerne kunne bodd i, men ikke noe for meg.

Vi stoppet også ved en badeplass, og det var ikke noe problem å få øye på cachen, men det satt to menn 2 meter unna, og da vil jeg ikke “lete”. Det blir for dumt å spoile cachen på en såpass offentlig plass. Men vi fikk sett noen ordentlig fine solsikker på den lille turen vi måtte gå:

Et par stopp til, så var vi på Alby hvor målet var kringle. Og sammen med kakao var dette helt nydelig:

Kose oss i høstsola-selfie:

Og et glimt av hav er aldri feil:

3 cacher til ble det på vei vekk fra Jeløy, så totalen i dag ble 2 DNF og 14 funn. De funnene ble fordelt på 6 tradisjonelle, 6 mysteryer (3 av disse er challenger) og 2 multier. Om dette ble nok til å fullføre periodens challenge fra HQ finner jeg ut så fort jeg får logget, antagelig ikke før i morgen.

Men for en dag! Skikkelig heldige med været, strålende selskap, nydelig mat både på Alby og medbragt i bilen, uvurderlig cachehjelp hvor Cecilie foreslo noe jeg ikke tenkte på i det hele tatt på en av cachene, og hennes tips gjorde at vi fant den, og et veldig morsomt escape rom. Takk, Cecilie! ❤️

4 Comments

 • boerboelheidi

  Må bare bli en fin dag med så mye morsomt 😊
  Vi hadde et lignende tilfelle med en cache i sommer, satt et par akkurat der cachen måtte være. Var god plass for oss å sitte også, men når man sannsynligvis må under benker/bord, klatre litt og lignende så var det tre valg. 1. Vente litt, de hadde med termos og mat så kunne bli en stund. 2. Dra igjen og kanskje komme der senere en gang, det tenkte vi på, helt til jeg så D/T, da ble det fristende å prøve på den, og da gikk vi for 3, som var lete likevel..
  Valg nr 3 gjør at jeg ofte spør om de har hørt om geocaching, har de ikke det så viser jeg fram appen på mobilen og forteller litt om det. Mange blir veldig interessert, og noen blir med å leter 😂
  Misunner deg fremdeles dette med å ut å cache nå og da, selv om det ikke alltid blir så mane cacher. Her har det kommet mange nye siste årene, en del har vi funnet, en del har vi ikke mulighet til (challenger), og noen må vi prøve å vente med til vi “trenger” de. Ikke alltid så aktuelt å kjøre 20 mil om vinteren for å klare en challenger.

  • Kjersti

   Heidi: Helt klart!
   Hadde det vært veldig langt hjemmefra, hadde jeg nok valgt å lete og forklare, har gjort det mange ganger før. Men Moss er liksom nærområdet når det gjelder caching, selv om det tar halvannen time å kjøre fra meg. Så da kan den like godt vente til en annen gang.
   Er mange jeg sparer til en dag jeg trenger også, men de fleste av de som er igjen i Halden nå er mysteryer jeg ikke klarer å løse uten hjelp eller cacher jeg ikke får tak i uten hjelp. Og selv om vi har dager i løpet av vinteren hvor det er uaktuelt å kjøre tur pga føret, så er de dagene som regel i mindretall 😉

 • Tove

  Så ut som en veldig fin dag 🙂 Jeg blir så imponert over at dere tar Escape-room med kun to stk. Den kringla så farlig god ut.

  • Kjersti

   Tove: Det var skikkelig koselig! 😊 Det kommer jo an på vanskelighetsgraden på rommet, vi går enn så lenge kun på de som er lett eller lett til medium.
   Kringla var ille god 😉😂