Sesongens første snø 2019

Det snødde i mer sentrumsnære områder tidligere denne uka, men her hos oss kom den første snøen i dag tidlig. Da jeg var ute med Nairo på morgenen falt det sånne bittesmå, harde snøkorn som du hører når de treffer noe. Ikke hagl, men våt og kompakt snø. Det eneste bildet jeg fikk tatt av det, var det som havnet på den kalde bilen:

Det snødde hele veien til byen, men da jeg stoppet for å kjøpe lunsj, var snøen bare våt:

Jeg hadde forventet at det skulle gi seg, men det fortsatte hele dagen, og tidlig ettermiddag hadde det lagt seg, en halv cm:

Det er fortsatt for mildt til at det blir liggende, heldigvis.

Her er statistikken for de siste årenes første snøfall:

2010: 21. oktober.
2011: 5. desember.
2012: 25. oktober.
2013: 5. desember.
2014: 7. november.
2015: 19. november.
2016: 5. november.
2017: 14. november.
2018: 27. oktober.
2019: 8. november.

Alt som normalt, med andre ord.

8 Comments

  • Kjersti

   Tove: Det gjør jeg også, derfor er jeg så glad for at jeg har det i bloggen 🙂

 • boerboelheidi

  Jeg husker aldri slik, ikke engang hvilken måned. Tror at første snøen kommer i oktober hvert år ? Men for å imponere litt.. i 1985 så kom den 9. oktober, og ble liggende.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg husker det jo heller ikke, er derfor jeg skriver det ned :p
   Hmmm…nå prøver jeg å finne ut av hva som skjedde den dagen siden du husker det så godt. Var du så ung da du fikk barn?

   • boerboelheidi

    Jeg fikk LB november samme år ? Men grunnen til at jeg husker det er at Tore skulle på harejakt med hund, det startet 10. oktober, og det snødde om natta. Ikke så rart at det snør den tiden, men sjelden den blir liggende da, ettersom hva jeg har forstått.
    Veldig morsomt å ha den oversikten som du har, og det varierer jo mye.

    • Kjersti

     Heidi: Jeg visste du var tidlig ute med barn, men jeg husket ikke at det var så tidlig. Og jeg kommer til å bli like overrasket neste gang det går opp for meg hvor tidlig ute du var 😉
     Ah oki. All snø som ikke blir liggende er ok snø :p
     Det varierer jo med nesten 2 måneders forskjell, allikevel ser det ut som om november er det mest normale.

     • boerboelheidi

      Jeg er nesten overrasket selv.. LB er 34 år, så jeg må bare begynne å lyve på alderen på ungene snart, for jeg er jo ikke såå gammel ?
      Jeg synes det er greit med litt snø, om det først skal være vinter, ihvertfall her vi bor. Men det er forskjell på 10 cm, og 1 meter liksom! Eller at det snør hele tiden! Er like spennende hvert år, hvordan vinteren blir, enten mye/lite snø, eller om det blir mildt/kaldt. Nå tror jeg det er “spådd” at det skal bli en mild vinter, men da pleier det ofte følge med drittvær med vind osv.

      • Kjersti

       Heidi: Du får si hun er søsteren din 😉
       Joda, jeg er enig. Jeg vil heller ha -5 grader og 30-40 cm snø liggende gjennom vinteren enn den vinteren vi har her nede, som bare er hopping mellom minus og pluss med medfølgende slaps, is og bløtt terreng. Men på plussiden betyr det at vinteren stort sett er over i mars, og det er jeg glad for.