Skårefjell

Nok en nydelig høstdag! Kan ikke la sånne dager gå fra meg uten å komme meg ut, og nå som hosten så og si har gitt seg, tok jeg sjansen på en litt brattere og lengre tur. Eileif var ikke i form, så han holdt seg hjemme.

For nesten nøyaktig et år siden, nemlig 9. oktober i fjor, tok Eileif, Nairo og jeg turen til Skårefjell. Den gangen var hovedmålet å finne cachen som ligger der. I dag fant jeg ut at jeg kunne ta den turen igjen, da det er en fin tur, selv uten å skulle finne noen cache.

Etter at stigningene var unnagjort og vi hadde gått feil noen få hundre meter, kom vi frem til tårnet. Som vanlig prøver jeg meg alltid, men jeg kommer meg bare til andre avsats. Takk og pris for at man har utsikt der også!

Dere ser Nexanstårnet litt til venstre for midten av bilde (den hvite prikken). Nexanstårnet ligger ved innkjørselen til Halden, det vil si på andre side av byen i forhold til Skårefjell, og det er ikke et utkikkstårn, men et fabrikktårn.

Jeg tar aldri med meg Nairo opp i slike tårn, jeg har nok med å roe ned meg selv når jeg er oppe i høyden. Så da sitter han på bakken og lurer på om jeg ikke kan komme ned:

Men det skal absolutt sies at han koste seg veldig i lyngen mens jeg var i tårnet:

Vakre gutten til mamma!

Jeg koste meg med kakao og Bixit, Nairo koste seg med Dentastix. Været var upåklagelig, og ikke var det mye vind selv om vi var i høyden. Sånne høstdager vil jeg ha fler av!

Som dere ser på innlegget fra i fjor, er det også en gapahuk ved tårnet. Dere kan såvidt skimte den bak tårnet på dette bildet også:

Mens vi satt der, kom det først en familie på tre som slo seg ned litt nærmere tårnet enn der vi satt. Jeg hørte så fler barnestemmer komme fra den retningen vi kom fra, og sammen med de tre barna var en tidligere kollega av Eileif og meg. Veldig koselig å møte på kjentfolk på tur! Nairo er som kjent veldig skeptisk til mennesker, men etter litt nølende snusing på ungene, ble han skikkelig kompis med de. Ungene sprang i alle retninger for å finne pinner og kongler til han, og Nairo tok gladelig imot. Det gledet et mammahjerte å se at han ble så fort rolig og fortrolig, og at det fortsatt går fremover med reddharen vår.

Nairo og jeg tuslet så tilbake, mens OC og ungene fyrte opp bål for å grille pølser. Vel tilbake i bilen, etter å ha kommet oss over mange våte partier i skogen, var det bare å konstatere at vi hadde gått 5,33 km og vi brukte 1 time og 20 minutter på selve gåingen. Totalt var vi hjemmefra i 4 timer, hvorav kjøring til og fra tok nesten 1 time. En deilig dag!

8 Comments

  • Kjersti

   Tove: Hadde jeg turt å bevege meg rundt mer der oppe, skulle dere fått sett mer, men det var bare snakk om å komme seg opp, ta et par bilder og komme seg ned igjen så fort som mulig. Skummelt jo! 🙂
   Tusen takk 🙂

 • Heidi

  Et passe høyt tårn… Vet ærlig talt ikke hvor høyt jeg hadde kommet til å gått der, har vel egentlig ikke høydeskrekk… men på det bildet der du ser ned på Nairo så ser det veeldig høyt ut.

  Profilbildet av Nairo var bare så flott, har skrevet det mange ganger før, han ser så fantastisk blid ut hele tiden, som han smiler.

  Har du forresten merket noen forandringer på Endomondo? Etter ny mobil og / eller en oppdatering for få dager siden er turene mine blitt lenger… Selv om jeg går samme tur som før er de blitt lenger…

  • Kjersti

   Heidi: Det ser nok høyere ut på bildet ned mot Nairo enn det er i virkeligheten. Jeg har litt over gjennomsnittet høydeskrekk, og den midterste avsatsen er akkurat på grensen av hva jeg klarer. Så du hadde nok klart det fint 🙂 Du får komme hit, så skal jeg ta deg med så du får prøve! Lureste ideen jeg har hatt på lenge 🙂
   Tusen takk! Jeg vet mange andre lapper som smiler mer enn Nairo, men han er generelt en blid hund når vi er på tur 🙂
   Jeg har ikke merket noe forskjell på Endomondo, men nå er det jo ikke så ofte jeg går de samme turene fler ganger. I tillegg har jeg lest ett eller annet sted at de ikke prioriterer oppdateringer til Nokia med Symbian, så det kan være derfor det ikke blir noe forskjell hos meg. Men jeg ser jo på enkelte turer jeg går fler ganger at de varierer i lengde, men da gjerne ikke med mer enn 10-20 meter.

   • Heidi

    Hehe, ja ikke så dum ide 😀

    Jeg får prøve å få med mannen på en av turene en kveld, så får vi dobbeltsjekket. Går vi samme tur så bør det bli like langt.

    • Kjersti

     Heidi: Så bra at vi er enige 🙂
     Litt avvik kan det være med tanke på forhold, GPS-styrke, mobiltelefonen og sånt, men det burde ikke være store forskjellene.

 • camilla

  ja, det var jo en helt utrolig nydelig dag søndag. Slike dager vil vi ha mange mange av ja! 😉
  husker turen i fjor, flott utsikt der 🙂
  fine bilder!

  • Kjersti

   camilla: Ingenting å klage på om søndag, jeg satt til og med i bare singleten på toppen der, så godt varmet det!
   Tusen takk 🙂