Skeptikeren i løpestreng

Alle som har fulgt bloggen min i mer enn noen uker, vet at Nairo er skeptisk til det meste som er nytt. Han bli veeeeeldig lang når han strekker seg frem for å undersøke noe han er usikker på, og han viser ikke akkurat stor glede rundt noe nytt før han virkelig har forsikret seg om at det er ufarlig og at det ikke vil spise han opp. Så spenningen var stor da vi tidligere i dag skulle montere opp løpestrengen vi kjøpte for en uke siden.

Vi satt Nairo i langlina samtidig som vi holdt på, slik at han skulle få se hele prosessen og at vi ikke anså hverken løpestrengen eller kobbelet som farlige. Men så snart vi hadde festet løpestrengen til garasjen og begynte på motsatt side, så begynte kobbelet å skli frem og tilbake på trinsene, og selv om den ikke lager mye lyd, så lager den jo en lyd Nairo ikke har hørt før. Og DET var skummelt, det!

“Eileif! Hva i alle dager er det du holder på med? Kom ned fra stigen og redd meg bort fra det som bråker!”

10 211212 Henger opp løpestreng

Og har du aldri sett en molefonken og misfornøyd Finsk Lapphund før, så har jeg et eksemplar her:

11 211212 Henger opp løpestreng

Nå vil jeg presisere at det gikk veldig fort bra. Ikke sånn at han allerede er trygg nok til at jeg vil la han stå der ute alene, men vi tok frem en ball og lekte litt med han, og det synes han var så moro at han glemte bort hele lyden (som hele tiden fulgte etter han). Men han måtte uansett titte opp en gang i ny og ne:

12 211212 Henger opp løpestreng

Tror dette blir veldig bra til slutt, jeg 🙂 Litt tilvenning må vi alltid regne med når det gjelder Nairo, lille skeptikeren vår. Men han trives så godt ute at jeg tror han finner roen ganske så snart.

11 Comments

 • Tove

  uppsann, disse bildene blei litt gær’ne å se på… 😉

  Dette kommer til å bli veldig bra for både dere og Nairo 🙂 Det er deilig å kunne slippe han ut uten at du behøver å passe på hele tiden.

  • Kjersti

   Tove: Ble de gær’ne? Ikke helt i fokus, kanskje? 🙂
   For ikke å snakke om at han kommer til å storkose seg, bare han skjønner at lyden ikke er farlig 🙂

 • Tove

  På min pc så er dere veeeeeldig lange i maska, for å si det sånn. Hvert bilde behøver 2 “sider” for å få med hele bilde og da er det kun snakk om høyden på bildet. Derfor så lange i maska. Men det er sikkert bare på min pc. Det pleier ikke å være sånn.

  • Kjersti

   Tove: Jeg ser hva du mener hvis jeg bruker Internet Explorer, men hvis jeg bruker Firefox eller Chrome, har jeg ikke det problemet. Skal se om det er noen innstillinger jeg kan endre på bildene. Takk for at du sier ifra!

  • Kjersti

   Tove: Nå har jeg ordnet litt, og nå ser det bra ut i min Internet Explorer. Ser det bra ut i din også?

 • Heidi

  Det går seg nok til 🙂
  Og som du skriver, tilvenning er tingen, det må en rekne med nesten uansett, er jo en stor forandring.

  Vi hadde løpestreng en liten stund til en av våre tidligere hunder, og et hundehus som han kunne gå inn i, noe han også gjorde.

  Nairo ser jo svært så fornøyd ut på det nederste bildet (ikke bare han forresten 🙂 )

  • Kjersti

   Heidi: Akkurat det å stå ute i line er han litt vant til, men det er lyden fra trinsa over han som skremmer han, så det er der han trenger tilvenning 🙂
   Er jo veldig greit å ha mulighet til å ha hundene ute, og aller helst ønsker jeg meg en stor hundegård, men det får bli den dagen jeg blir rik.
   Jeg er nok mer fornøyd enn hva han var, han tittet veldig skeptisk opp 😉

 • Carina Josefine

  Så smart 🙂 Husker at vi hadde løpestreng til en av colliene våre. Hjemmelaget, med MASSE lyd. De vente seg som regel til den også 🙂

  • Kjersti

   Carina Josefine: Så lenge det funker, er jo det hovedsaken, jeg har aldri vært opptatt av at det skal se så fint ut 🙂 Ikke misforstå, masse hjemmelaget som er fint altså, er bare at jeg sjeldent får hjemmelaget til å bli fint, bortsett fra broderier 😉