Tilbake i Varteig

På grunn av krav fra grunneiere i Varteig har det den siste uka blitt massearkivert cacher i det området. Men ikke alle har blitt borte og skal heller ikke bort, så i går dro Raymond og jeg dit for å få tatt så mange vi klarte av de vi har igjen. Noen manglet vi begge, noen hadde han tatt og ikke jeg, og omvendt.

Som vanlig var jeg litt tidlig ute på avtalt møtested:

Vi dro først til et område vi har vært i tidligere, men denne gangen fra en ny vinkel. Den første delen av denne gåturen gikk i veldig bløtt terreng. Jeg var ikke klar over hvor bløtt det faktisk var, så jeg hadde valgt helt feil fottøy og startet turen med å bli skikkelig våt i beina. Forsåvidt avsluttet jeg den gåturen med å bli våt i beina også, siden vi gikk samme vei tilbake.

Men når vi først kom til tørt underlag, var det veldig fint der:

Innerst på denne gåturen lå en cache vi måtte DNF’e sist vi var der. Denne gangen ble den funnet uten de minste problemer, og vi kunne heller ta oss noen minutters pause og beundre naturen:

På vei tilbake til bilen ble jeg oppmerksom på et tre som hadde fått leietakere:

Jeg skjønner at dette er passopp, men det var utrolig moro å se så mye sopp samlet på ett sted!

Neste gåtur ble en kilometer langs Inga-leden:

Et veldig fint område med idylliske gårder og fritidsboliger. Cachene var også enkle og greie, og vips så hadde vi gått den samme kilometeren tilbake til bilen.

Avslutningsvis ble det noen park & grabs langs veien tilbake mot Sarpsborg. Totalt ble det 23 funn på meg, og det doblet nesten antallet funn for meg i august. August har vært en bemerkelsesverdig stille cachemåned for meg, og jeg ligger nå langt bak det uuttalte målet jeg har. Nei, jeg har ikke gitt opp, det er fremdeles fullt mulig å klare det, men det hadde vært litt enklere om jeg hadde hatt noen flere funn i august. Jeg får heller prøve å trå til litt mer nå i september 🙂

4 Comments

 • boerboelheidi

  Så kjedelig med slik massearkivering, når man ikke har tatt de.
  Dere har vanligvis lang høst, så forhåpentligvis har du god tid til å finne de du trenger enda. For ikke å snakke om at du cacher jo om vinteren også ? Glemmer fort bort at det er helt vanlig mange steder.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg vet ikke hvorfor disse grunneierne vil ha de fjernet, men det kan være forståelig i noen tilfeller. Men ja, det er alltid trøttsomt når cacher man ikke har tatt blir arkivert.
   *ler* Joda, jeg har mulighet til å cache hele vinteren, det er sjelden vi får så mye snø at det gjør caching vanskelig 🙂

 • Tove

  Jeg syns det som er kjedelig med arkivering er at smilefjesene jeg hadde da blir borte fra kartet.
  Så grønt og fint og vanvittig mye sopp.

  • Kjersti

   Tove: Er enig der, men bedre med et nakent område enn et område med blå fjes.
   Ekstremt fuktig nede i det dalsøkket, så jeg forstår hvorfor det er så frodig og grønt, og da trives jo soppen også. Men jeg så ikke mye kjent sopp, bare en liten flekk med kantareller.