Topp geocachingopplevelser i 2018

De første årene jeg skrev disse innleggene, hadde jeg kun med topp 5 eller 10 opplevelser. Så klarte jeg ikke lenger begrense det, men har hatt med en god del flere. I midten av desember spurte jeg på Facebook-siden til bloggen om dere ville lese kun 10 eller alle opplevelsene jeg mener er nevneverdige. Det var 6 som stemte for alle opplevelsene og 7 som stemte for bare 10 opplevelser. Det interessante er at av de 6 som stemte for alle, driver 5 med geocaching. Og av de 7 som stemte for 10, driver 3 med geocaching. Derfor tok jeg en sjefsavgjørelse og gjør ikke som flertallet ba om, jeg tar med 12 opplevelser. Det er allikevel færre enn det som opprinnelig var alle 😉

Noen av disse opplevelsene kan knyttes direkte mot en konkret cache. Andre dreier seg om en helhet eller en spesiell hendelse som ikke har noe med en cache å gjøre, men det har allikevel skjedd på en cachetur. Og en av opplevelsene var faktisk ikke en cachetur i det hele tatt 🙂

Husk at cachene ikke er rangert i noe annet enn kronologisk rekkefølge.

Down the rabbit hole på Kjøkøy
I mars hadde Geocaching Østfold en fellestur til noen cacher på Kjøkøy. En fantastisk fin dag i nydelig vårvær og mange å gå på tur sammen med. Mange fine cacher var det også, men jeg trekker frem denne fordi den absolutt er noe utenom det vanlige:

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg var veldig langt inne i hulen, og heller ikke var det jeg som fant cachen, men det var absolutt en minneverdig opplevelse allikevel.

Hindens rev
I april dro Lisa og jeg på tur til event i Lidköping. Noen dager i forveien spurte Lisa meg om vi skulle ta turen ut til Hindens rev, og det er en tur jeg aldri kommer til å glemme!

Turen kommer helt klart veldig høyt opp på min liste over topp cacheopplevelser totalt, jeg vil si blant topp 5 om ikke topp 3 også.

Cachen jeg linker til er Earthcachen ytterst på spissen, men alle cachene underveis var bra, kun en eller to som var litt vanskelige.

Må ta med bildet av den lille havfruen også 😉

Megaevent i Arendal
I midten av mai var det megaevent i Arendal, og Eileif, Nairo og jeg dro for å delta på vårt første mega. Når vi først skulle såpass langt ned på sørlandet, ville jeg veldig gjerne bruke den ekstra tiden på å få tatt en cache i Vest-Agder før fylket forsvinner, og jeg hadde planer om en av cachene ved Dyreparken. Men så tipset en cachekompis meg om en virtuell litt nærmere Kristiansand, og siden det ikke er flust med virtuelle, gikk jeg for den istedenfor. Derfor kunne jeg ta dette bildet i cachen Riks, den røde boksen – Virtual Reward:

På dagen for selve Vikingeventet, hadde jeg en plan klar. Planen var ikke å ta så mange cacher som mulig i et område vi ikke hadde cachet før, planen var å klare 11 forskjellige cachetyper på én dag. Event, Tradisjonell, CITO, Wherigo, Multi, Earth, Mega, Lab, Letterbox, Virtuell og Mystery. Herlighet, så glad jeg var når vi klarte det! Cachen som skal få representere denne bragden, er den virtuelle “Von-Der-Wife”:

Selv om det ble mye kjøring på få dager, synes jeg det var en strålende fin helg, og skulle sjansen by seg igjen på å få vært med på et Mega, gjør jeg gjerne det.

Spåtind-helgen
I midten av juni var det nok en tur til Spåtind, akkurat som for to år siden. Fant oss akkurat den samme teltplassen, og koste oss hele helgen. Lørdagen var satt av til fjelltur:

Og vi skulle egentlig opp på den toppen til høyre i bildet over. Men stien innover i skogen var såpass dårlig opptråkket at vi kastet inn håndkleet, og dermed ble det ikke noen fjelltur denne gangen. Men Nairo var uansett fornøyd med tur:

På ettermiddagen holdt vi oss ved hotellet, det ble arrangert flere aktiviteter, og det var også salgsboder av ymse slag:

Cachen jeg vil nevne i denne forbindelsen er helt super uansett om det er eventhelg eller ikke, og den heter Troubled Water. Ikke noe bilde av den, for da spoiler jeg hele opplevelsen 🙂

Helt korka / Capped
I midten av juli var Lisa og jeg på en liten rundtur i Aremark. På den turen var vi innom flere cacher, blant annet Helt korka / Capped. Verdt hvert eneste minutt man bruker på den, men ikke noe bilde, vil ikke spoile denne heller 🙂

På samme tur var vi innom Klaretjern, og der vil jeg så absolutt nevne cachen Holy Diver – Klaretjern. Jeg skal ikke skryte på meg å ha dykket ned til den, og Lisa var “heldig” med at den hadde blitt mugglet og lagt tilbake høyere opp mot overflaten enn den skal være, men liker du å dykke, uansett om det er fridykking eller med utstyr, er denne verdt et besøk:

Besøk fra Skjåk
Mot slutten av juli fikk vi besøk av gode venner fra Skjåk. På grunn av den uutholdelige varmen ble det ikke mye caching på oss, men den ene kvelden skulle det være måneformørkelse, og da dro vi på event på festningen:

Får jo linke til eventet også, sånn at dere ser at vi faktisk var der 🙂

Sola måtte litt ned før månen kom helt opp:

Og lenge var vi redde for at dette var det eneste vi kom til å se av månen den kvelden:

Men vi fikk sett måneformørkelsen etter eventslutt, på vei tilbake til bilen.

Et par dager senere var det nok en tur i regi av Geocaching Østfold, denne gangen på Skjærhalden. Ingen spesielle cacher å dra frem der, så bare for at dere skal vite hvor i Østfold dette befinner seg, linker jeg til denne cachen.

Det som gjorde denne turen så minneverdig, var at jeg badet for første gang på 14-15 år!

Sånt må helt klart bli med på topp geocachingopplevelser! 😀

Mystery-runden Jul i Særp
Okay, tygg litt på den overskriften. Mystery-runde. Og ta med i betraktning at det er jeg som skriver dette. Jeg som hater mysterys! Men det er ikke fordi det er mysterys at jeg drar frem dette som en topp cacheopplevelse. Det er fordi den ligger i et fantastisk fint område, og fordi Eileif, Nairo og jeg gikk runden i midten av august, da det endelig hadde begynt å bli litt kjøligere. Etter omtrent 3 måneder med 30 grader trengte vi virkelig å komme oss ut på tur, og både Eileif, Nairo og jeg var storfornøyde med dagen!

Turen anbefales så absolutt!

Boksen under brua
Mot slutten av september dro Lisa, Raymond og jeg på tur til Aremark for å gå i Vestfjella. En slitetur for mitt vedkommende, men absolutt en tur å anbefale! I tillegg stoppet vi ved noen ekstra cacher, og noen av disse var field puzzles. Ikke min favoritt akkurat, kan ikke se for meg noe mer frustrerende enn å stå med cachen i hånda og ikke komme seg frem til loggboka. Gleden over at jeg klarte å løse akkurat denne var derfor så utrolig stor, og den fortjener alle besøk den kan få og alle favorittpoeng!

Skogstrailen Tune
På bursdagen min ville jeg gjerne på cachetur, og Eileif var snill og ble med. Vi valgte en skogstur på Tune, og det var en super runde selv om det var en cache vi ikke fant. Utrolig fin tur, og helt perfekt bursdag!

PPJ #54 Oscarsborg
Så til cachen som ble tatt på det som ikke var en cachetur. På den årlige juleshoppingturen med to venninner skulle vi også få med oss noe kulturelt. Derfor falt valget på Drøbak og Oscarsborg, og jentene var snille og tålmodige med meg og lot meg bruke litt tid på å finne noen cacher.

Hele opplevelsen ute på Oscarsborg var så utrolig mektig og emosjonell for meg, så det å finne en cache ble bare en bonus. En veldig fin bonus, ikke minst fordi den er gammel (lagt ut i 2004), men det er besøket der ute jeg kommer til å huske aller best:

Playa Del Flöghult
Hvis du synes multicacher er skumle eller vanskelige, så er denne en veldig fin startcache. Lett oppgave og kort avstand mellom oppgave og finalepunkt. Det passet meg som hånd i hanske da jeg skulle logge mitt funn nummer 3000, og selvsagt fortjener cache nummer 3000 en plass på topp geocachingopplevelser for 2018:

Og det oppsummerer cacheåret 2018 for meg. Jeg har hatt så mange fine opplevelser, så mange cacher som har satt seg fast i hodet for alltid, så mange fine turer med så mange herlige mennesker. Måtte 2019 bli like bra!

4 Comments

 • Tove

  Jammen hadde du litt av et cacheår i 2018 🙂 Jeg syns det er veldig morsomt med slike innlegg, selv om det ikke er så veldig stor sjanse for at vi kommer til å besøke så mange cacher i ditt område så er det veldig kjekt med noen tips om hva som kan være lurt å prøve seg på. Lykke til med et nytt godt cacheår.

  • Kjersti

   Tove: Ja, det overgikk alle forventninger! Og jeg vil si at så å si alt av det er takket være veldig gode cachevenner.
   Hvis dere har tenkt dere på Sverige-ferie noen gang, er det sikkert veldig mange fine steder og veldig mange fine cacher å besøke, men Hindens rev vil jeg på det sterkeste anbefale. Selv om det bare hadde vært en eneste cache der, ville jeg anbefalt turen, for det er så storslagent og så annerledes!
   Takk det samme 🙂

   • Tove

    Ja, jeg så litt på det. Trodde først det var ved kysten, men det var det jo ikke. Jammen må den innsjøen være stor. Tror kanskje vi må ta oss en tur dit.
    Ingen tvil om at du har fått en ny “cache-vår” etter at du begynte å cache sammen med andre 🙂

    • Kjersti

     Tove: Vänern er Sveriges største innsjø og Europas tredje største innsjø, så den er bra stor ja. Da har du jo muligheten til å besøke Läckö slott samtidig, jeg har ikke vært der men kunne godt tenke meg en tur dit. Omvisninger på ihvertfall sommerstid.
     Det ga en ekstra kick det ja, også litt fordi Eileif ikke er like gira på caching som meg, så da har jo jeg begrenset meg litt også 🙂