Bryllupsreise – dag 3 og 4

Onsdagen startet også tidlig, men vi tok oss tid til en rolig morgen med frokost og noe varmt i koppen. Dagens første mål var å få logget en cache i Aust-Agder, det er liksom ikke så ofte vi er på sørlandet, så vi ville ha med oss det fylket også. Første stopp ble derfor GC2ABF9:

Men selv om vi begge holdt på å ramle i vannet flere ganger, fant vi ikke noen cache. Dårlig start på dagen.

Cache GC2QJVX befinner seg også i Aust-Agder, og den fant vi! Og påfølgende cacher GC1N785 og CD2DQHQ ble også funnet, så humøret løftet seg betraktelig da 🙂

På det tidspunktet befant vi oss i Sannidal, og der hadde de et lite kjøpesenter ved navn Volumsenteret. Jeg tok en tur på Cubus og fant meg en gul collegejakke, og så kjøpte jeg med en is til oss før vi fortsatte. GC2CTBV, GC2X9TJ, GC29A8G, GC2XAQZ, GC2CT9C og GC2BTH9 var nogenlunde greie cacher, og vi beveget oss nå i retning Kragerø igjen for å få oss litt middag. Stoppet underveis for å ta GCY6KZ, og her nullet GPS’en midt ute i vannet, så vi slet litt. Plutselig er det en mann som roper til oss at vi er veldig nært! Alltid moro å møte andre cachere, og etter å ha funnet cachen, sto vi lenge og pratet med HenryAndGaia. Nairo var veldig glad for å få hundeselskap, og han var gentleman nok til å trekke seg tilbake når Gaia klart og tydelig sa ifra at hun ikke ville at han skulle lukte henne der bak 😉

Etter middagspause dro vi ut igjen, og startet med en DNF på GC2WH4T. GC2DGWW ble et lett funn på gode koordinater, og GC1Q9B3 var en klurig sak som gjorde det ekstra moro å finne den. Så ble GC2X8Q0 funnet, før en ny DNF på GC2DGWP. Cache GC1WEC7 tok oss til en koselig liten park, før vi stoppet hos Værhøna Svanhild.

Eieren av høna er ikke eieren av cachen, men vi fikk en prat med henne, hun visste om cachen, og hun hentet til og med Svanhilds visittkort til oss! Cachen, GC2T5HN, var ca 1 meter unna høna, og ble funnet etter litt leting. Nanoer er ikke akkurat våre favoritter.

Siden det nå var kveld, dro vi tilbake til bade- og solingsområdet som vi ga opp dagen før, og nå ble cachen funnet relativt lett, GCR5VW.

Neste stopp var GCX88R, og det første som fikk min oppmerksomhet her var den utrolig sjarmerende politistasjonen:

Det må jo være koselig å komme til politiet når det ser slik ut, eller? 🙂 Cachen ble funnet, og på vei tilbake til bilen oppdager jeg en rosebue:

Sånn vil jeg ha også! 🙂

Den siste for kvelden ble GC1PCXC. Den tittet vi etter dagen før også, men etter å ha fått bekreftet av cacheren vi møtte tidligere i dag at den ligger der vi trodde, dro vi tilbake og fant den. Vel hjemme ble vi møtt av at en haug med unger satt på utsiden av vårt leilighetsbygg og spiste pizza. Overhørte at dette var (deler av?) et korps som var på seminar, og ungene var ikke akkurat stille. Men vi kom oss til sengs, og talte oss frem til at dagens statistikk sa 18 funn og 3 DNF, et resultat vi absolutt kan leve med.

Torsdag morgen ble det frokost, pakking og bæring ut i bilen. Kragerø skulle nå forlates, men selvsagt skulle vi prøve å finne noen cacher på vei hjem også. Første stopp ble derfor GC1NWC9, og hadde ikke min kjære vært villig til å leke apekatt, hadde denne ikke blitt logget:

Dere ser han inni der eller? Høyt var det også:

Men han kom seg hel både opp og ned, og cachen ble logget som den skulle 🙂

GC1Q3HN og GC2R0HM ble to relativt raske funn, før vi stoppet ved GCXDT9, Bamble kirke og Olavskirken. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har en forkjærlighet for kirker, og disse to krøp inn i hjertet mitt. Bamble kirke var vakker!

Se smijernsarbeidet på dørene!

Ruinene etter Olavskirken lå midt i kirkegården, og det var så dit GPS’en tok oss.

Ikke noe tak lenger, og stort sett alle dører førte oss kun til andre siden av muren, men dørene var jo vakre i seg selv:

Cachen ble funnet og logget, og vi fortsatte å titte litt rundt i ruinene. Aner ikke hvor denne døren fører, men liten var den ihvertfall:

I det samme “rommet” sto det et gammelt steinalter, og over alteret var dette vinduet, som skapte en magisk stemning:

Vi dro videre, og cachene GCRRAB, GC2AVBP, GCQNZA, GC2GX7J og GC10FB0 ble logget før vi kom til Oslofjordtunnellen. Da var dagens fangst oppe i 9 funn og ingen DNF, og vi kjørte strake veien hjem, stoppet kun for å handle med oss litt mat. Vel hjemme oppdaget vi at det hadde brutt ut brann i Oslofjordtunnellen like etter at vi hadde kjørt gjennom den, utrolig takknemlig for at vi slapp å oppleve det!

Totalt sett kom vi opp i 51 funn og 7 DNF på turen, og det skal vi si oss stort sett fornøyde med. Ikke så mange minneverdige cacher, og Kragerø er ikke akkurat en cachevennlig by med tanke på at så mange av de omtrent ligger i hagene til folk, og siden alle gater i sentrum er så trange at man helst burde komme seg frem til fots eller på moped, men absolutt ikke i bil. En idé er å cache i Kragerø på nattestid om vinteren, da er det nok enklere tror jeg 🙂 Men været skal vi ikke klage på. Torden og litt regn på mandagskvelden, ellers var det sol resten av vårt opphold der. Og selv om vi ikke har hatt det jeg vil kalle en tradisjonell bryllupsreise, så har vi hatt en fin tur.

Dere kan klikke på alle bildene for å se større varianter av de. Hvis mange nok hyler om det, så legger jeg de ut i galleriet.

{minsignatur}

2 Comments

  • Espen

    Veldig koselig lesning Kjersti. 51 cacher er jo et solid antall på få dager. 😀

    • Kjersti

      Espen: Standarden vi satt på vår 3 dagers tur i august i fjor ble ikke nådd på “bryllupsreisen”, så jeg er ikke helt fornøyd. Men ja, 51 cacher er slett ikke dårlig, så jeg klager ikke 🙂