Bursdagsgutt in da house!

For 6 år siden i dag ble det født en vakker liten skapning. Jeg visste det ikke da, men han har blitt en stor del av livet mitt, og selv om han til tider kan være så irriterende at jeg har lyst til å…ja, det skal jeg ikke engang si, så er han mammas lille vakre, og i dag har han bursdag!

Vi startet feiringen med et aldri så lite triks. Nairo vet ikke helt hvordan han skal ligge ennå:

2-021216-nairo-pa-ryggenMen han klarer å snu seg oppå der, og da er det mye lettere å gi han belønning:

3-021216-nairo-pa-ryggenEt elegant svalestup ned:

4-021216-nairo-pa-ryggenEr egentlig ganske stolt av dette trikset, altså! I tillegg får det igang blodsirkulasjonen på ryggen min, og selv om det gjør litt vondt, så er det helt okay 🙂

Så var det klart for gave:

5-021216-nairos-bursdagNairo er flink til å pakke opp selv, og han sørget for at tyggebeinet ikke hadde så mye som en kvadratmillimeter papir på seg:

6-021216-nairos-bursdagLitt ekstra må han jo få til middag på bursdagen sin, og det ble våtfôr, leverpostei og vanlig tørrfôr:

7-021216-nairos-bursdagNam-nam-nam!

8-021216-nairos-bursdagHipp hurra for den skjønneste, rareste, galeste og mest valpete 6-åringen jeg vet om!

12 Comments

  • Kjersti

   Heidi: Tusen takk <3
   *ler* Jeg hadde nok ikke gjort det samme med en 30 kg tung hund eller tyngre, nei 😉 Selv om Arkas var tyngre, tror jeg faktisk han ville føltes lettere på dette trikset, for han var nok litt mer grasiøs og mobil enn hva Nairo er 🙂

   • boerboelheidi

    Spørs om jeg må vurdere en <15 kg neste gang 😛
    Ja det tror jeg faktisk på, ikke alltid størrelse eller tyngde har så mye å si. for hunden sin del. Det har jeg jo merket veldig godt når jeg har gått tur også, hvor mye enklere det var med Amanda enn Kaos. Kaos er litt mer "hopp og sprett og tjo å hei", når vi starter turene må man ha tungen rett i munnen og føttene godt på jorden, for han skal lukte og se på absolutt alt samtidig.. Heldigvis går det seg til litt etterhvert som man får gått noen meter.
    Nairo ser forresten uansett nesten ut som valp enda, i ansiktet. Tror det er pga fargene og tegningene.

    • Kjersti

     Heidi: Hvis du absolutt vil få til dette trikset, tror jeg det lønner seg med noe litt lettere enn en Boerboel ja 😉
     Er så store forskjeller på disse hundene, og det kan du finne innad i raser også. Og så kommer det selvsagt også an på oppdragelsen, selv om det absolutt ikke har alt å si. Masse faktorer som innvirker 🙂
     Han har et spesielt uttrykk han setter opp av og til hvor han absolutt er valp. Og da spør jeg alltid: “Hvor gammel er du da? 6 mnd?” 🙂 Er sikkert en kombinasjon med tegninger og farger, men det er der så absolutt. Du ser litt av det på bilde 2 🙂

 • Carina Josefine

  GRATULERER MED DAGEN!

  Jeg driver og prøver å lære Carlisha å hoppe opp på ryggen. Vi står litt fast… Men vi har ikke trent å mye på det. Uansett skjønner hun det ikke helt, og springer heller foran meg for å få godisen. Med hjelp går det bra, men ikke når vi er alene. Hvordan gjorde dere det?

  • Kjersti

   Carina Josefine: Tusen takk 🙂
   Nairo prøver seg på både foran og bak og under meg av og til, så han er ikke helt med alltid 🙂
   Jeg startet vel helt nede på gulvet, sto på alle fire med knærne og albuene i gulvet og fikk lokket han oppå. Så økte jeg sakte med sikkert høyden. Kanskje litt av hemmeligheten ligger i å ha hånda med godbiten oppe bak hodet ditt? Og kanskje også i begynnelsen belønne når hun har forlabbene på ryggen din, og så kreve mer etterhvert? Jeg tror ihvertfall den gradvise økningen i høyden var viktig for oss.

  • Kjersti

   Lillian: Tusen takk 🙂 Han fikk så mye godt i går at den lille jobben ikke utgjorde noe offer 😉 Koselig å høre, jeg er veldig stolt over at vi får det til!

 • Nøve

  Gratulerer så mye med overstått, du vakre gutt!
  Litt av ett triks, vi tør ikke prøve å etterligne 🙂

  • Kjersti

   Nøve: Tusen takk 🙂
   Det må jo være et enkelt triks for deg og Tassen! Han er jo lett, smidig og klatrevillig. Prøv! 🙂