Det tok 4 1/2 år

Okay, jeg innser at å si til dere at det skulle komme noen gode nyheter en av dagene kanskje var å være litt slem, men for oss er nyhetene jeg kommer med nå virkelig gode! Så jeg håper jeg ikke skuffer dere nå 🙂

Dere som har fulgt meg lenge vet at jeg har et ganske anstrengt forhold til vann. Hovedårsaken til det er den massive vannlekkasjen vi hadde på hytta i mars 2010. Siden jeg ikke fikk dekket skadene 100 % fra forsikringsselskapet måtte vi ta jobben med restaurering selv, og selv om både Eileif og jeg er flinke til å jobbe, så har vi ikke kunnskapen som skal til for å gjøre en sånn jobb alene. Derfor har vi hele veien vært avhengige av hjelp, og derfor har også alt der ute tatt tid.

I juli i fjor fikk vi gjort oss ferdige med siste rest av dekking av gulv, da var det kjøkkenet som fikk linoleum. Etter det har det ikke skjedd stort bortsett fra litt rydding, Eileif var jo borte noen måneder og i sommer har han jo jobbet. Det som sto igjen av store ting nå var å få bygget en kjøkkenbenk. Jeg kunne selvsagt valgt den lettvinte løsningen og kjøpt kjøkkenskapmoduler, men for å få utnyttet den lille plassen som er ville jeg ha plassbygget kjøkkenbenk igjen, slik som vi hadde før. For å få til det var vi helt avhengige av hjelp, og om helgen var en kompis og hans kompis igjen ute på hytta og bygget benken helt ferdig! I dag var jeg der ute og tittet, og SE SÅ FINT DET BLE!

1 081014 Kjøkkenbenk på hyttaJeg har ikke ord for hvor fornøyd jeg er! Selve skapet ser likt ut som det gjorde før, og dørene er de samme som var der før. Den gamle benkeplata ble ødelagt da vi måtte rive, så den nye er splitter ny. I tillegg er hele skapet hevet noen cm da det gamle ble laget lavt med vilje siden jeg ikke er så høy, men det ble litt for lavt. Nå har høyden blitt bra, og vi har også dermed fått noen cm mer lagringsplass inne i skapet.

2 081014 Kjøkkenbenk på hyttaI dag har det vært en elektriker der ute som har fikset de ledningene der ser der pluss noen mangler vi fikk på forrige kontroll. Neste steg nå er å få en rørlegger ut dit for å koble på springen og rørene inne i benkeskapet, og når det er gjort kan vi faktisk være der ute! Det kommer til å ta tid å få vasket alt og få alt på plass i skuffer og skap, men det er jo bare småplukk i forhold til det som har blitt gjort. Og så gjenstår det selvsagt litt listing og få på plass noen terskler og slikt, men det blir jo nesten bare kosejobber 🙂

Jeg håper jeg ikke har skuffet dere altfor mye med å holde dere på pinebenken med denne nyheten, men for oss, og spesielt for meg, så er dette så store og så gode nyheter at jeg nesten ikke har ord, og jeg tror at de som kjenner meg skjønner hvor mye denne kjøkkenbenken betyr. Jeg er happy! 😀

13 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg tenkte på hytten for ikke så lenge siden, men ville ikke “mase” om den, siden jeg vet at det har vært “så som så” med den. Flott at dere har kommet så langt, og kjøkkenbenken er riktig så fin, enig i at det nok var smart å få bygget den selv isteden for ferdigmoduler, når ikke plassen er veldig stor må man benytte den som er 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Så lenge vi har vært avhengige av hjelp for å komme videre, så har det tatt tid. Det er litt vanskelig for meg å spørre om hjelp når jeg vet at alle de jeg kan spørre er fullt opptatte med jobb, familie og egne prosjekter. Så det å få denne benken på plass var et laaaaangt steg i riktig retning, og jeg håper at vi nå kan tilbringe tid der ute neste år som ikke bare blir jobbe-tid 🙂

 • Kari

  Dette er slikt som betyr mye og det er kjempetrivelig å høre om :-D. Så jeg kan ikke skjønne noen ble skuffet. Lekkert ble det! Og så så deilig å få en god høyde på benken.

  • Kjersti

   Kari: Hele vannlekkasjen og restaureringen som fulgte har vært et mareritt, for selv om vi har hatt utrolig snille folk til å hjelpe oss, så har det hengt over meg hele tiden at vi ikke er ferdige. Og 4 1/2 år er lang tid.
   Ja, det ble kjempefint! Litt blanding av furu og eik, men det gjorde ingenting. Og nå kan alle uansett høyde ha en nogenlunde bra arbeidsstilling, uansett om det skal lages mat eller vaskes opp 🙂

 • Siv Anita

  WOW!!!
  FINALY!!!
  Det ble jo knallbra. Jeg forstår godt at du ikke ville ha modulkjøkken der. De gutta har gjort en god jobb, det ble kjempefint 🙂
  Gratulerer med nytt kjøkken 🙂

  Nå gleder jeg meg veldig til å se hele hytta ferdig, for det håper jeg virkelig at jeg får se snart 🙂

  • Kjersti

   Siv Anita: Ja, ikke sant, finally! :p
   Jeg er kjempefornøyd, og jeg vet at de er dyktige, disse gutta, ellers hadde jeg ikke spurt de 🙂 Tusen takk!
   Forhåpentligvis får jeg en rørlegger ut dit i løpet av vinteren, og så kan vi bruke våren på å vaske og rydde på plass. Vi har ikke noen vedovn der ute for øyeblikket, så jeg har ikke lyst til å være der og jobbe når det er kaldt. Men nå er ihvertfall målet mitt å kunne sove over der ute til sommeren 🙂

 • Tove

  Hurra! Så moro! Nå skal det bli godt å kunne gjøre det ferdig og beboelig tenker jeg.

  Veldig fin benk.

  • Kjersti

   Tove: Ja, veldig moro! Det skal bli helt herlig å komme i mål, for nå er jeg lei! 🙂
   Tusen takk 🙂

 • Lene

  Oi, så bra!! 😀 Nå ble jeg skikkelig glad på dine vegne. Jeg har fulgt dine frustrasjoner over denne hytta via bloggen så lenge, og jeg skjønner at det har vært slitsomt. Det er liksom en stor forskjell på prosjekter man utsetter fordi man ikke gidder, og prosjekter man må utsette ufrivillig på grunn av bl.a. penger og / eller tid. Sånn er det i hvertfall for meg, det går på valg eller ikke valg.

  Jeg er for øvrig enig med resten her; det var nok lurt å plassbygge kjøkkenet. Og for å være helt ærlig: At dørene er annerledes enn stammen, veldig kult. Jeg er ikke noen fan av verken furu eller eik, men sammen ble det tøft. Det får dørene til å “poppe” frem, og gir kjøkkenet personlighet.

  *grattisklem*

  • Kjersti

   Lene: Hadde restaureringen av hytta vært frivillig, så hadde det også vært anderledes, men det var ikke mye frivillig over vannlekkasjen gitt. Så det er godt å endelig ha benken i mål!
   Så og si alt innvendig i hytta er furu, og det var nok tanken til mamma da hun fikk bygget den opprinnelige benken. Dørene i benken er de samme som dørene i overskapene, så hvis jeg hadde byttet dørene i benken så hadde det blitt enda mer ulikt på kjøkkenet. Men jeg synes også det ble veldig bra, og gleder meg faktisk til å olje benkeplata 🙂
   *tusentakk-klem*