Easy does it

Hvis jeg skal tenke tilbake på barndommen min og dra frem noe jeg husker spesielt godt, så er det lange deilige somre på hytta. Hytta har vært en sentral del av livet mitt siden jeg var noen måneder gammel, og selv om jeg en periode før jeg kjøpte huset var dritt lei hele hytta, så har det aldri kommet på tale om å kvitte meg med den. Den betyr uhorvelig mye for meg!

Etter vannlekkasjen for noe over 3 år siden har vi jo ikke fått brukt hytta slik den er ment å brukes. De gangene vi har vært der ute har det vært for å jobbe, og det er jo ikke akkurat det man forbinder med avslappende hytteliv. I dag tok vi turen ut for å fortsette denne jobbingen, og nå kan jeg endelig si at jeg ser lys i enden av tunnelen. Det har tatt lang tid (derav tittelen på blogginnlegget), og det er et stykke igjen. Men først, noe helt annet.

Vi har to morelltrær på hytta. Ett med mørke moreller og ett med lyse. Selvsagt er det umulig for meg å finne like gode moreller noe annet sted, og til min store glede hadde de begynt å modnes nå. De lyse er mine absolutte favoritter:

1 210713 Moreller på hyttaNairo har jo heller ikke vært så mye på hytta, men han stortrives ute i kjettingen. Veldig varmt for han i dag, så det var bra at ikke alt av gresset var klippet, han trakk inn i det og fikk kjølt seg ned litt:

2 210713 Nairo på hyttaHer hjemme føler Nairo eiertrang over store deler av områdene rundt vår tomt, og sier høylydt i fra når noen beveger seg på hans område. På hytta har han enn så lenge ikke den eiertrangen, og godt er det siden det er hytter nesten over alt rundt oss. Ikke en lyd fra han i det hele tatt de timene vi var der!

Så over til dagens jobb. Det er kjøkkenet som gjenstår (pluss småjobber ellers i hytta). I dag skulle vi tømme kjøkkenet og legge linoleum der. For noen uker siden var jeg der ute og fikk ryddet alt jeg orket å løfte på, så det var stort sett bare hvitevarer igjen til oss i dag:

3 210713 Legger linoleum på kjøkkenet på hyttaOg etter litt jobbing, litt banning over feilkutting og litt fintilskjæring, ble det seende slik ut:

4 210713 Legger linoleum på kjøkkenet på hyttaNå har vi lagt plater over linoleumen for å få trykket ned noen bulker, og så blir det å få på plass lister, hvitevarer og et gryteskap neste gang vi er der ute. Neste stopp da er å få hjelp til å bygge kjøkkenbenken, pluss at vi også da kan begynne å rydde på plass alt i resten av hytta. Og da går det faktisk an å bo der! For første gang på 3 år ser jeg faktisk lyst på situasjonen, og jeg er superstolt av oss for den jobben vi amatører faktisk har gjort!

10 Comments

 • Heidi

  Gulvet ble flott da 🙂
  Kan tenke meg at det er veldig godt å se “enden” på all jobbingen, det har jo vært utrolig mye.

  Morellene ser deilige ut, veldig sommerstemning med slik bilde 🙂

  Helt utrolig hvor tålmodige hundene kan være noen ganger, han ser jo veldig flott ut der han sitter 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Ja, jeg håper jeg har valgt rett linoleum sånn fargemessig. Men så er det ikke så mye av den som blir synlig når alt er på plass, så det er ingen krise hvis den ikke klaffer helt. Det er VELDIG godt å nærme seg slutten! Vi kunne sikkert vært ferdige for lenge siden hvis vi hadde gått inn for det, men sånn ble det bare ikke.
   Morellene er verdens beste 😉 Og det var så fint der ute i dag. Sol, skyfri himmel, måkeskrik, hyling fra badende unger, akkurat en sommmerdag på hytta skal være. Bortsett fra jobbinga 😉
   Jeg tror Nairo er i ferd med å bli voksen, har merket store endringer på han de siste månedene. Mer kosete, takler nye ting lettere, og generelt litt mer rolig. Sistnevnte kan jo også ha mye med varmen å gjøre.

 • Tove

  Å så deilig å kunne se enden. Håper den kommer veldig snart sånn at dere igjen kan kose dere på hytta på ordentlig 🙂

  • Kjersti

   Tove: Ekstremt deilig å se enden! Det håper jeg også, det er egentlig bare snakk om å prioritere. Nå skal det også sies at mamma har kost seg der ute flere dager denne uka, med både rydding og bading. Men det blir jo bare dagsturer fremdeles, godt det ikke er så langt til hytta 🙂

  • Kjersti

   Marte: *ler* Da må dere enten kjøpe en halv hytte to steder, eller så går dere for campingvogn eller bobil :p

  • Kjersti

   Pia: Tusen takk 🙂 Nå synes jeg ikke Otto er så forferdelig sinna, men det er godt å høre at vi ikke trenger han 😉