Rødsfjellet og Rødsparken

I dag hadde Eileif et møte i by’n og jeg skulle noen ærender, så da kombinerte vi dette. Imens Eileif var i møtet, gikk Nairo og jeg tur rundt i byen vår, det skjer veldig sjeldent og er ikke akkurat mitt favorittsted å gå tur, men en sjelden gang går det an.

Nairo og jeg startet på Rødsfjellet, et lite berg som ligger midt i sentrum. Ved en av stiene for å komme opp på toppen, er det nå minnested etter 22.7.

Jeg synes det har blitt veldig fint der, og jeg håper så inderlig at det kan få være fritt for vandalisme og hærverk.

Fra toppen av fjellet har man panoramautsikt over hele sentrum av Halden. Og noe av det vakreste i Halden er jo festningen vår:

Etter å ha ruslet litt rundt på Rødsfjellet, tok vi strake veien bort til Rødsparken. Det er hagen til Rød Herregård, og parken er åpen for allmenheten hele året. Jeg vet at noen av hundeeierne i Halden møtes i den for å la hundene leke, men jeg har aldri deltatt selv.

Vakkert er det der nå ihvertfall, og trærne gjør nå sitt beste for å holde på de siste restene av blader:

Rett ned for herregården går en allé mot lysthuset. Videre bort mot deler av hagen ligger denne “tunnelen”:

Jeg MÅ lære meg mer om manuelle innstillinger på kameraet, for jeg får aldri til å ta bilder av denne tunnelen. Den er så utrolig vakker, spesielt på solrike dager, da lyset slipper såvidt inn gjennom bladverket.

Nederst i hagen er det et lite utkikkspunkt. Her har man en flott utsikt over innseglingen til Halden, men også mot byen og festningen:

Nairo og jeg tuslet inn til der mamma bor, mer i sentrum av byen, for å møte Eileif der. Det er ingen hemmelighet at Nairo ikke liker seg i trafikkerte områder, så det ble en stressende avslutning på turen for han. Men han trenger den miljøtreningen, og nå sover han søtt under stolen min 🙂

6 Comments

  • Kjersti

   Heidi: Takk! De vanligste tunnelene synes jeg er kjempekjedelige, men denne er riktig så fin 🙂 Men jeg ønsker å kunne fange stemningen i den litt bedre, og da må jeg lære meg noen manuelle innstillinger.

 • Siv Anita

  For en nydelig allé! Det er litt snodig hvordan naturen kan lage slike tuneller, eller kanskje denne har fått hjelp?!?!

  Neste gang jeg er i Halden, da skal jeg gå tur oppe på festningen, ikke bare stoppe på parkeringen og ta et bilde for å sende til deg!!! 🙂

  • Kjersti

   Siv Anita: det er veldig vakkert over alt på Rød Herregård, vel verdt et besøk! Denne tunnelen har nok fått en del hjelp 🙂
   Jeg skal selvfølgelig ta deg med på festningen, er masse cacher der også 😉 Men jeg er glad for at du ikke gikk tur der alene i våres da du stoppet for å ta bilde, da hadde jeg blitt litt snurt tror jeg 🙂