Tur til Fagerhult

Vi (les: jeg) har ennå ikke helt gitt opp tanken på å klare målet vårt om å finne 200 cacher i år også. Eller, egentlig har vi (igjen, les: jeg) utvidet målet til 201 cacher, slik at vi skal finne én cache mer enn foregående år. Så i dag tok vi turen til Fagerhult, som ligger sørøst i Sverige i forhold til oss. Det begynner å bli langt til områder med minst 20 greie cacher uansett i hvilken retning vi drar nå.

Cachene Fågeltornet i Ellenö, Kink og Välkommen till Färgelanda # Syd ble tatt i rask rekkefølge, før vi stoppet ved Udden i Östersjön. Som dere ser til venstre her, er det noen der som har glemt båtene sine.

Dette var en idyllisk plass med krakker her og der, badeplasser og veldig stille og rolig, ihvertfall nå i oktober. Kan tenke meg det koker av liv her på sommeren.

Like ved lå cachen Lelången # 2, og her måtte vi lete litt før vi fant cachen. Men vi fant mens vi ble iakttatt av fiskere på den andre siden.

I tillegg var det hele 3 broer her. Bakerst er broa biltrafikken går over, den grønne har tydelig blitt nedgradert til gangbro, og helt til høyre ser dere fundamentet til det vi antar er den opprinnelige broa.

Videre bar det, og Rosendalens motorbana ble tatt. Så var det Lelången # 1, og da vi kom kjørende her, måtte vi stoppe for en løs Finsk Støver med eieren gående like bak. De hadde tydelig vært på jakt, og vi tenkte vi skulle vente i bilen til de hadde dratt. Men plutselig banket han på ruta og takket for at vi tok hensyn til hans løse hund. Det endte med at vi skravlet en stund, og fant faktisk ut at vi har felles kjente! Utrolig hvor liten verden kan være 🙂 Hans jaktkompis kom til slutt med sin hund, og vår forklaring på hvorfor vi befant oss midt i ingenmannsland i Sverige var at vi var ute og gikk turer med Nairo 😉 Heldigvis hadde de dratt da vi kom tilbake etter å ha funnet cachen 🙂

Fotbollplan 2 Lane-Ryr var et greit funn, og så satt vi i gang med en serie som heter Road To Lane-Ryr. Planen var å ihvertfall ta de første 6, da det i disse boksene sto ledetråder til en mystery. Men vi fant ikke ledetråden i nr. 5, og måtte derfor gi opp forsøket. Men vi fortsatte og tok også 7-10, og her var det mye kreativt! Masse ideer på hvordan cacher skal se ut, nå gjelder det bare å klare å lage sånne ting 🙂 Runden fortsatte lenger, men de får heller vente til en annen gang.

Jeg tror ikke det er ofte vi drar på en cachetur uten å få med oss en kirke eller to, og dette var kirken ved cachen Lane-Ryrs K:a. Vi gikk ikke helt opp, men vi så fra siden at det var en lang kirke. Vakkert!

Så tok vi en runde som heter Skogen. 13 cacher, og her ble vi også overveldet over kreativiteten! Nok en gang en haug med ideer på nye cacher, og jeg må si at ihvertfall jeg blir glad når det dukker opp cacher som enten er finurlig laget eller ligger på vakre steder. Det gir et avbrekk i ellers kjedelige plastbokser gjemt under steiner.

Den første cachen fant vi kl. 1015, og den siste ble logget kl. 1450. Totalt ble det 33 funn og ingen DNF! Fantastisk fornøyd med dagen, ny personlig rekord i antall cacher på én dag (den forrige rekorden vår var på 29), og strålende vær fra 12-tiden. Nairo fikk ikke beveget så mye på seg i dag dessverre. Hadde vi ikke hatt lyst til å komme hjem i en grei tid, kunne vi tatt en runde med cacher som vi måtte gå til, men vi valgte å droppe det, og tar heller en gåtur med han i kjente trakter. Nå har vi 381 funn totalt, dvs at vi mangler 20 for å klare målet vårt (med fare for å gjenta meg selv, les: mitt) for i år. Og det skal være fullt mulig 🙂

{minsignatur}

4 Comments

 • Heidi

  Ser ut som dere har hatt en flott tur, og så mange cacher 🙂
  Er jo igjen en god stund av året, til å finne resten. Men er kanskje verre når snøen kommer? Er kanskje ikke så mye cacher å finne da?

  • Kjersti

   Heidi: Turen var veldig fin, både med at vi fant 33 cacher, men også fordi det var mange forseggjorte cacher.
   Ja, det er verre med snø og tele. De boksene som ikke ligger under trær, steiner og slikt går jo greit uansett, og vi pleier ikke ha metervis med snø her nede, men det blir en litt større utfordring uansett. Men med bare 20 igjen til målet er nådd og antagelig fremdeles en stund før snøen kommer, så tror jeg vi skal klare det fint. Håper ihvertfall 🙂

 • camilla

  flotte bilder. 20 cacher på to mnd bør vel gå?! 🙂 lykke til med målet i hvert fall. går det fremover med korta? 😉 God mandag!

  • Kjersti

   camilla: Takk! 🙂 Ja, det bør gå fint, gjelder bare å finne et område og så renske det 😉 Har ikke engang begynt på kortene, ting tar litt tid her skjønner du 🙂
   Tusen takk, det samme til deg 🙂