17. mai 2022

Selv om pandemien ennå ikke helt er over, så er den nok over til at alle endelig kunne feire 17. mai akkurat sånn som de ønsket. For meg har dagen vært helt som vanlig, pandemi eller ikke, men jeg er jo superglad på vegne av alle barna som har fått gå i tog, leke på skoler eller andre samlingsplasser, spise pølser og is og drikke brus i både tonnevis og litervis 🌭🍦🥤

Eileif startet dagen med å jobbe, Nairo og jeg startet dagen med en tur til Elgåfossen. Vi har ikke vært der etter at det brant der for 9 dager siden, så jeg ville se hvordan det så ut og om den ene cachen jeg har der hadde blitt berørt. I bilen på vei dit møtte vi to traner helt inntil veien:

Brua på nedsiden av fossen var stengt av nå da de bygger ny bru. Veldig bra!

Klokka var ikke mer enn ca 0930 på morgenen, og sola tittet såvidt over kanten på fossen:

Nairo var for øvrig strålende fornøyd med å stoppe for hver 10. meter, det var sååå mye som både luktet og smakte godt!

For noen år siden ble det satt opp solcelledrevne lyskastere ved og i fossen. Den i fossen har tatt kvelden, og jeg håper de fjerner den for godt:

Greit at lysene skaper en fin stemning på kveldstid, men jeg personlig synes det er mer viktig å få tatt bilder av fossen uten menneskeskapte forstyrrelser i bildene.

Brannen var ved bunnen av trappa opp til fossen og så videre nedover. Jeg vil anslå rundt 20-30 kvadratmeter som var berørt, men ta med i betraktning at jeg er elendig på å anslå kvadratmeter. På bildet under ser dere det meste av brannstedet, og helt øverst i høyre hjørne ser dere den nederste delen av trappa:

Brannen hadde dermed ikke kommet så langt ned som cachen min, men jeg var ikke borte og sjekket den fysisk.

Litt senere på dagen fikk jeg på meg finstasen og kom meg til mamma, samtidig som Eileif var ferdig på jobb:

20 grader og strålende sol hele dagen gjorde dette til en nydelig 17. mai:

I dag var jeg mer opptatt av å spise enn å ta bilder før jeg spiste, men her er et aldri så lite utdrag av all god mat:

Eggerøre, røkelaks, potetsalat, spekemat, reker, melon, karamellpudding og friske bær med krem. Mett!

Gratulerer med dagen, alle sammen! Håper dere har hatt en fin dag, uansett hvordan dere har feiret! ❤