Overraskelsestur til Oslo

Før jul i fjor spurte jeg jentene i Grillkløveret om vi skulle gi hverandre opplevelser/tid sammen i julegave istedenfor fysiske gaver. Vi har jo stort sett alt vi trenger, og tanken min var å gjøre det litt lettere å finne tid til å være sammen. Jentene sa ja til forslaget, og det betyr at jeg i løpet av 2022 får minst 2 dager sammen med hver av de, siden en av oss først arrangerer noe for den andre, og så motsatt.

Det har tatt litt tid å komme i gang, men i går hadde jeg avtalt å hente Solveig klokka 9, jeg hadde planlagt en dag sammen, hun ante ingenting annet enn hva værvarselet skulle bli, at vi skulle være både ute og inne, og at det ble litt gåing.

Etter å ha ledd oss gjennom en kjøretur på halvannen time, parkerte vi i parkeringshuset på Oslo S. Hun ante nok tidlig at vi skulle til Oslo, men hun visste jo ikke hva vi skulle. Så vi startet med å gå oppover Karl Johan:

Foran Stortinget var det en markering for Ukraina:

Vi tok en kjapp stopp ved Spikersuppa, for der er det en virtuell cache jeg ville ta. Nei, ingen tur uten noen få cacher 😉 Tok også dagens obligatoriske selfie her, med norske flagg i bakgrunnen:

Så gikk vi videre opp til slottet. Nok en virtuell cache ble logget, og på slottet var de i gang med rengjøringen til 17. mai:

I slottsparken ligger det en lab-runde, og mitt håp om at det kunne gi et kulturelt innslag viste seg å stemme. Solveig er glad i kunst og kultur, og å få kombinert det med caching for meg var helt perfekt! Vi var bortom og hilste på Kronprinsesse Märtha, og jeg synes Solveig gjorde en god rojal innsats:

Vi gikk også gjennom prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark, og her var det mye fint og moro! Jeg like både Jordas hånd og Roggbif:

Og Munnben var en artig skapning:

Dronning Maud fikk også et besøk av oss:

Og herfra fikk vi en fin utsikt mot slottet:

Har dere forresten lagt merke til hvor heldige vi var med været i går? Litt kald vind var det, men ellers sol fra nesten skyfri himmel. Jeg håper så inderlig at hele Norge får sånt vær til tirsdag, nå når ungene endelig, etter 2 år uten, får feiret 17. mai igjen på en skikkelig måte!

Nå var det på tide med lunsj, og rett borti gata fra slottet ligger en av restaurantene/konditoriene til Pascal. Jeg håpet i det lengste at Solveig ikke hadde vært der før, og det hadde hun ikke! Er jo livsfarlig bare å se i vinduet…

Det ble sandwich med laks, eggerøre, salat og en sennepsmajones på oss begge:

Mye mer mat enn forventet, og veldig godt! Jeg er ikke noe glad i sennep, men denne sennepsmajonesen var så mild på smak at jeg spiste opp alt av den. Nam!

Man drar ikke til Pascal uten å spise dessert, og der valgte vi også det samme: Dulcey:

Hver enkelt del av desserten var helt ok på smak. Men når du fikk alle smakene sammen i samme bit, var det helt himmelsk, og det innfridde alle mine forventninger. Sukk! Denne desserten består av sjokolademousse dulcey med litt havsalt, flytende hasselnøtt- og mandelpraline, hasselnøttkrem og sprø kjeks.

Måtte så klart kjøpe med meg litt hjem også:

6 makroner og noen forskjellige småsjokolader.

Neste stopp skulle Solveig få velge selv, men hun fikk ikke vite mer enn at hun skulle velge mellom kultur og dyreliv. Ikke overraskende valgte hun kultur, og dermed gikk vi den korte turen bort til kulturhistorisk museum (dyreliv ville vært Oslo reptilpark):

Vi betalte oss inn ca 3 timer før stengetid, og de 3 timene gikk fryktelig fort! 4 etasjer med utstillinger, og noe av det vi gikk gjennom var Arktis og Sub-Arktis, Gull verdt, Egypt i Europa, Vikingr og Fabelaktige dyr. Jeg er ikke veldig god på eller glad i kultur og historie, men fant gullsamlingen, Egyptutstillingen, vikingutstillingen og fabeldyrene mest fascinerende og spennende. Arkitektprosjektet om Tullinløkka i 4. etasje er nok mest interessant for de som er kjent i Oslo og akkurat det området, men det var gøy å se de forskjellige arkitektstudentenes løsninger.

Det var egentlig tid for middag da vi var ferdige på museet, men ingen av oss var nevneverdig sultne. Derfor gikk vi mot Byporten, og på veien gikk vi forbi disse vakre trærne:

På Byporten skulle vi handle litt i en bestemt butikk, men enten har butikken flyttet eller så har den blitt lagt ned, for vi fant den dessverre ikke. Så da fant vi igjen bilen og dro hjemover. Jeg plantet stumpen min i stolen min omtrent 12 timer etter at jeg forlot den, og var deilig sliten etter en veldig fin og vellykket dag sammen med ei veldig god venninne. Og heldigvis synes hun dagen var fin også, det var jo tross alt min julegave til henne, så det var viktig for meg at hun var fornøyd. Hovedsaken er jo uansett å tilbringe tid sammen, men at jeg fant på ting som interesserte henne, var også viktig for meg. Konklusjonen er uansett at jeg vil ha flere sånne dager! ❤

6 Comments

  • Kjersti

   Tove: Når man ikke er flinke nok til å sette av tid i hverdagen til “vanlige” besøk, får man gi bort opplevelser/tid sammen i gave. Og det funka fint 🙂

 • Camilla

  Gode opplevelser med gode venner er den beste gaven man kan få, bra jobba Kjersti🥰

  • Kjersti

   Camilla: Er enig i det, og det er jaggu moro å være den som gir bort også 🙂 Takk! 😘

 • boerboelheidi

  Så fin en dag 😊 Er jo ikke vår men full sommer der 😄
  Ser ut som det blir kjempefint vær i morgen, det hadde gjort seg nå ☀ Vi hadde noen fine dager rundt påsketider, men etterpå har det vært kaldt.

  • Kjersti

   Heidi: Veldig fin dag! Temperaturmessig er det nok ikke sommer, men værtypemessig er det sommer 🙂
   Her har det ikke vært kaldt. Vært noen dager med litt vind og ikke veldig varmt, og også noen dråper med regn.