Afternoon tea på Den gamle kommandant

Det var jentetur igjen i går, Solveig sendte meg melding om mandag og ba meg med på Afternoon tea på Den gamle kommandant i festningen! Ingen av oss har vært på afternoon tea noe sted før, så det ble noe vi begge kunne glede oss til.

Vi møttes på parkeringen fikk denne utsikten da vi kom inn i indre festning:

Det er vakkert her, altså!

Var litt tidlig ute, så vi tok turen nedom Dronningens bastion, med den fabelaktige utsikten over sentrum:

Og så klart en selfie:

Og så gikk vi de få meterne til kafeen Den gamle kommandant:

Bordet var dekket til oss:

Og da teen ble servert, måtte lillefingrene frem:

Og det var altså så mye godt! To forskjellige sandwicher, en med laks og egg, og en med agurk og noen form for dressing. Scones med bringerbærsyltetøy og lemoncurd. Rundstykker med salami og chili:

To forskjellige makroner: en med pistasj og en med sjokolade/karamell. En julekule som smakte som krydderkake med marsipan rundt:

Bringebærfromasj. Physalis (kjærlighetsfrukt). Og to konfektbiter: en med litt hard karamell og en med mint.

Tekoppene ble fylt kontinuerlig, imens vi skravlet like kontinuerlig. Vanvittig god mat, som er mye mer mettende enn det ser ut som. Og utrolig koselig! Det eneste jeg synes var bittelitt dumt, var at vi satt i inngangspartiet. Samtidig gjorde det at vi fikk med oss alt som skjedde, og det ga jo litt underholdning. I tillegg var de som jobbet der veldig hyggelige, kom bortom oss flere ganger og spurte om alt var i orden, og en av de var tidligere elev på den ene jobben min og kjente meg igjen! Totalt sett vil jeg på alle måter anbefale dette, og det frister så absolutt til gjentakelse!

Etter å ha sittet i rundt 2 1/2 time, tuslet vi ned til Dronningens igjen, for å få med de siste restene av sola:

Så skravlet vi oss tilbake til bilene, og ble jaggu stående der og skravle en god stund også. Helt perfekt, frem til det ble litt vel kaldt.

Tusen takk for en strålende overraskelse, og herlige timer, Solveig! ❤️

6 Comments