Agility i Moss

Nairo og jeg tok i dag turen til agility- og lydighetsstevnet i Moss. Fast stevnedato er 1. mai, og det er nå fryktelig mange år siden jeg har tatt turen i den retningen, men det var det vel verdt. Sol fra skyfri himmel og vårvær på sitt beste gjorde det bare ennå bedre!

T skulle konkurrere med Barfi i dag, og det måtte jeg jo få med meg. Og etter litt titting og litt sms-ing, fant vi hverandre i god tid før det var hennes tur til å entre banen. Ordentlig koselig å endelig få hilst på hverandre, etter mye skravling på blogger, Facebook og via mail 🙂

Jeg lot Nairo sitte i bilen den første stunden, men var borte hos han med jevne mellomrom for å sjekke at alt sto bra til. Jeg lot bakdøra og noen vinduer stå oppe, men det var varmt for alle i dag, så jeg tok ingen sjanser. Så i perioder ble det litt gåing frem og tilbake, men jeg fikk da med meg litt av hvert allikevel. Møtte tidligere kollega W, hun driver sheltie-oppdrett, og fungerte i dag som heiagjeng for hunder fra hennes kennel.

Tok med meg Nairo opp mot banene, og det ble jo litt av en opplevelse for han, som vanlig. Han ville bort til alt av hunder og skygget unna alt av mennesker, akkurat slik Nairo er. Framgangen vi så i dag, var at han faktisk var i stand til å både sette seg ned og å legge seg ned for å til en viss grad slappe av, det har han aldri gjort før! Så selv om han til tider prøver å dra armen min ut av ledd i forsøk på å komme seg bort til andre hunder, så er jeg strålende fornøyd med oppførselen hans, og jeg kommer selvsagt til å fortsette å ta han med på slike ting.

Så var det T og Barfis tur, og med Nairo pent plassert i bilen, fikk jeg knipset noen bilder.

Ut av tunnelen:

Det går ikke fort over vippa, men man kan da ikke ha det travelt på en varm sommerdag 😉

Full fart over lengdehoppet:

Dessverre ble det en vegring i inngangen til slalomen, men når hun først kom igang, gikk det så fint så:

Høyt oppe på mønet! 🙂

Når T og Barfi var ferdige, hentet jeg Nairo igjen, og tittet litt til. Jeg hadde planer om å få med meg agility lag og hopp også, men da var Nairo varm og sliten og beina mine sa egentlig stopp, så vi satt kursen hjemover etter noe over 4 timer i solsteiken. Så plasseringen i agilityløpet og hvordan det gikk i lag og hopp vet jeg dessverre ikke, men jeg regner med at T skriver om det på sin egen blogg etterhvert. Og T: jeg har totalt 21 bilder her, kan brenne en cd og sende til deg hvis du vil ha 🙂

Og dere: det er ikke lurt å ha på seg en v-utringet t-skjorte når man står med sola rett på i flere timer, jeg har nå blitt flekkvis brun 😉

{minsignatur}

16 Comments

 • camilla

  så ut som en perfekt dag inne i moss i dag. Skal du la Nairo være med i konkurranser etterhvert også el? Ser moro ut! 🙂

  • Kjersti

   camilla: Det var kjempedeilig der inne, nesten litt for varmt med tanke på hundene.
   Nei, ingen konkurranser på oss. Jeg er ikke noe konkurransemenneske, blir nervøs som bare rakkern og er også en litt dårlig taper. Men det er alltid moro å trene for treningens skyld 🙂
   Anbefaler å titte på agility hvis du har mulighet, det er fart og spenning, og rimelig enkelt å forstå 🙂

 • Heidi

  Ser dere hadde en like varm dag som var her også, men vi tilbrakte mesteparten av dagen i bil :p

  Ikke bare bare med bil og hunder, kjenner til den der å sjekke ofte. Det kan forandre seg så fort, så greit å være obs.

  Så bra det går fremover med Nairo 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Det er ikke koselig å kjøre bil langt når det er kjempevarmt, men jeg antar det var verdt det for dere uansett 🙂
   Bil og hund er kjempeskummelt… Så tidligere at det gikk rundt et bilde på Facebook med hvor mange grader det er inni bilen i forhold til hva som er ute, og det øker skremmende fort!
   Du aner ikke hvor deilig det er for oss å se at han blir mer og mer trygg for hver gang! Han kommer alltid til å være redd, men forhåpentligvis i mindre og mindre grad 🙂

 • Ellen

  Artig med stevne, og herlige bilder 😀 Så ut som en finfin dag, altså (: Tilogmed Trondheim har hatt sol 😛

  • Kjersti

   Ellen: Takk 🙂 Jeg kjente jo ingen fler som gikk enn T, så jeg tok ikke fler bilder. Dagen var så absolutt fin, så bra at dere har hatt sol i Trondheim også! Koselig når landet ikke har så store forskjeller i været 🙂

 • Tove

  Det var kjempekoselig at du og Nairo tok turen til Moss. 🙂
  Kjempefine bilder (selv om jeg ser at aksjon kaloritap MÅ iverksettes NÅ 🙁 ) Og jeg sier jatakk og tusen takk om jeg kan få noen eller alle 🙂 Det blir dårlig med bilder av oss så det hadde vært morsomt. Og bilde på vippa var et blinkskudd, viser akkurat slik Barfi er. Forsiktig, forsiktig.

  Det gikk ganske bra i hopp 🙂 Det ble en lang dag, var ikke ferdig i Moss før 18.45. Så både Barfi og jeg var slitne da vi kom hjem. Skal nok blogge litt etter hvert.

  • Kjersti

   Tove: Vi koste oss! Dvs, jeg koste meg, Nairo var vel generelt litt mer skeptisk 😉
   Jeg skal brenne en cd til deg og sende alle bildene, selvfølgelig 🙂 Var veldig fokusert på å få tatt av dere på vippa, var derfor jeg flyttet meg så jeg sto rett på den 😉
   Så bra! Skjønner godt at dere var slitne, en sånn dag tar på, spesielt når man skal konkurrere. Får liksom ikke slappet helt av…

 • Tove

  Kan jeg “låne” 1-2 bilder til bloggen? Jeg skriver selvfølgelig hvem fotografen er og linker hit.

   • Tove

    Tusen takk! Bloggen blir så mye bedre med ett bilde eller to, men da har jeg jo ikke tid til å vente på at noe kommer i posten 😉

    • Kjersti

     Tove: Nei, det er sant, det ville tatt noen dager. Og bildene er litt for store til at jeg vil sende de på mail, da kræsjer vel alt av mailsystemer for både deg og meg 🙂

 • Carina Josefine

  Pleier å holde meg unna agilitybilder :p

  Blir helt syk etter å gå selv igjen 🙂 Var på mossestevnet hvert å i mange år, tror aldri vi hadde noe annet enn fint vær!

  • Kjersti

   Carina Josefine: Jeg pleide å dra til Moss før om årene jeg også, når det var i den parken på vei inn mot Moss, og jeg kan også bare huske fint vær 🙂 Nå var jo overskriften på innlegget mitt avslørende for hva som var innholdet, så du kunne jo bare scrollet forbi 😉