Forberedelsene fortsetter

Det går vel ikke en eneste dag uten at jeg tenker på Norge på tvers-turen. Går igjennom i hodet hva jeg trenger å kjøpe, hva jeg har, hva jeg skal ha med for hele turen, hva jeg må ha med for de dagene vi skal ut og gå, hva som kan ligge igjen i bilen, hvordan jeg skal pakke alt sammen og så videre, og så videre, og så videre. Skal ikke plage dere med alle disse tankene, men de tankene som blir satt ut i handling skal dere ihvertfall få høre en del om 🙂

Ryggsekk måtte jeg ha. Den største sekken vi har her, er en 35 liter fra Varde. Helt ok for de små dagsturene Eileif og jeg tar, uansett om vi skal gå til kun ett sted, eller om vi skal ha med oss mat og drikke i bilen på cacheturer, men egentlig litt liten hvis vi er fler enn to. Har fått tilbud om å låne større sekker av flere, men ville gjerne ha en selv, og kom over noen som solgte en Bergans 60 liter på finn.no. Har sendt to mail til selgeren uten å få respons, og når min turvenninne sendte meg en sms her om dagen med bilde av en sekk på tilbud, måtte jeg ta turen til den butikkjeden i dag for å titte. Og sekken ble med hjem, den!

En Helsport 60 liter som var utrolig god å ha på ryggen, og som ikke blir for lang for lille meg. Nesten så jeg gleder meg til å gå! 🙂 I tillegg var den på tilbud til kr. 499,-, og da går det så absolutt an.

Når jeg først var i en sports- og friluftsbutikk, måtte jeg jo titte litt mer. Jeg kunne tenke meg en singlet som det er litt lengde på (så ikke “muffinstoppen” min tyter ut mellom buksa og toppen), men jeg fant ikke noe jeg likte. Så må jeg ha en shorts, men den jeg prøvde fra Stormberg ble altfor lang i beina, og de hadde ingen andre jeg likte. Så der fortsetter jakten. Turbuksa jeg har fra Stormberg blir litt varm på sommeren, så en sommerturbukse må jeg ha. Og jaggu fant jeg det også!

En Lundhags-bukse som var satt ned fra kr. 1000,- til kr. 399,-! Litt lang i beina (alle bukser er jo for lange i beina for meg), men med en grei strammemulighet nederst, tror jeg det skal gå fint.

Så, da fortsetter shorts-jakten (Stormberg har noen fler modeller i nettbutikken sin), og så håper jeg at jeg kan finne et par joggesko (som aldri kommer til å bli brukt til jogging) som ikke koster skjorta, og som fungerer på beina. I høyreskoen på de jeg har nå, er sålen løs, og jeg blir gal av å gå med sålekanten under tærne. Og jeg tror det er greit å ha med seg noen joggesko på turen også, ikke for selve gå-turen, men for resten av oppholdet.

Og dere! Hvis dere har lyst til å følge turplanleggingen vår ennå mer, har vi nå en Facebook-side dere kan bli medlemmer i! Bare å gå inn på siden og be om å få bli med i gruppa, så godkjenner vi så snart vi ser forespørselen.

{minsignatur}

6 Comments

 • Siv Anita

  Så knallbra at sekken var bra!!! Jeg tror du har gjort et godt kjøp! 🙂

  Buksa du har valgt er også bra! Du er flink!!! 🙂 Jeg kjenner jeg blir stolt av deg!!! *gapskratter*

  Nå satser vi på shortsvær i stor stil!!!

  Nå er jeg spent på hva du synes når du har hatt den på tur med 10 kg i!!! 😉 Og var det ikke genialt med den “romdeleren” nederst i sekken?!?!

  Klemmer i bøttevis!!! 😀

  • Kjersti

   Siv Anita: *ler* Så bra at du er stolt av meg! Du får være litt stolt av deg selv også, det er jo du som kommer med de fleste turinnkjøpstipsene til meg, så du har jo god smak! 🙂
   Shortsvær synes jeg det så absolutt skal bli, jeg har planer om å bli brun på beina for første gang siden tenårene 😉
   Blir det vær til det til søndag, skal jeg teste sekken med en del ting i. Da blir det flatmarkstur med sekk-testing 😉 Ja, romdeleren er slett ikke dum, har sett det på fler sekker!
   Klemmer i bøttevis tilbake 😉

 • Marianne

  Morsomt å følge planleggingen din Kjersti. Vi planlegger Norge omtrent på langs vi, litt lengre tur, men vi skal nå bruke bilen det meste av turen. men blir mange fjellturer..Vi har planlagt dagsetapper på 4-6 timer ca 3 hver dag, så det blir noen fjelltopper som skal bestiges..Sekken din er grei den, men husk å øve med FULL oppakning i minst 1 mnd før avreise. 3 dagen på rad med 10 kilo, DA merker du hva slags sekk du har 😉

  Følger spent med videre . Har du lagt ut løypa?

  • Kjersti

   Marianne: Høres ut som en bra tur dere skal ha også, og uansett om man går eller kjører, så får man jo sett litt av landet vårt 🙂
   Tro meg, jeg skal trene både med full sekk og på stigninger, har ikke tenkt å måtte avbryte første dagen 🙂
   Har lagt ut et par kart i dette innlegget: http://pilaris.net/blogg/norge-paa-tvers-i-juli/
   Der ser du hele turen vår (Bodø, Saltstraumen, selve gåturen og Sulitjelma), pluss at du ser kartet med den merkede løypa vi skal følge.

 • Heidi

  Tror jeg hadde trengt et kurs i pakking om jeg skulle vært på en slik lang tur. Jeg fyller en sekk på 80 liter for en 2-3 dagers tur, men da er det ikke mye trasking. Gå til et bestemt sted, finne leirplass og ligge der til man skal hjem igjen 🙂 Halvparten av det som er i sekken er helt sikkert ikke nødvendig.
  På en slik tur som dere skal må det nok til god planlegging, og nøye utvelgelse av hva man skal ha med.

  Ser ut som du er godt i gang med innkjøpene 😀 Og så morsomt når man finner “kupp”

  • Kjersti

   Heidi: Jeg trenger nok et kurs jeg også, eller rettere sagt: jeg støtter meg til min turvenninne og håper at det vi skriver på pakkelista vil være nok, men ikke for mye 🙂 Heldigvis er det jo bare to netter på selve Norge på tvers-turen, de andre 3 nettene skal vi jo ha bilen innen rekkevidde.
   Kjempemoro å shoppe noe man trenger når man får det på tilbud! Og nå venter jeg på Stormberg-pakken som kommer i begynnelsen av neste uke, håper inderlig at alt der passer!