Blant helleristninger på Vitlycke

Jeg trengte å cache i dag av to grunner. Den ene var at jeg trengte 6 funn for å komme opp i 10 funn på dagens dato, det andre var at jeg måtte ha ett funn for å komme opp i 10 dager med caching denne perioden, og dermed få den midterste suveniren.

Siden formen ikke er på topp, prøvde jeg å finne noe enkelt som ikke innebar mye gåing. Med fasit i hånden vet jeg at jeg feilet litt der, men jeg kom uansett i mål ved å dra til Vitlycke ved Tanum. Der var det en labrunde jeg ikke hadde tatt, det var en bonus til labrunden, det var en multi ikke langt fra en av punktene i labrunden, og jeg kunne eventuelt kjøre en annen vei hjem for å komme til noen helt andre cacher hvis ting feilet totalt. Det siste slapp jeg, heldigvis.

Vitlycke museum ligger midt i helleristningsområdene på Tanum. Her har jeg cachet mange ganger før, men det er litt moro å komme tilbake for nye cacher. Fant ut at jeg skulle starte med multien, og gikk forbi de første tegningene på veien:

Samme felt, fra den andre siden:

Er helt surrealistisk å tenke på hvor gamle disse tegningene er!

Oppover bar det for å komme til multien. Jeg var jo klar over at det var stigning opp, og jeg var også klar over at den lille kondisen jeg hadde ikke var bra, men den har blitt betydelig dårligere etter over 4 uker med luftveisinfeksjon. Hvis jeg blir frisk i løpet av ferien (noe jeg inderlig håper!), MÅ jeg gjøre noe med kondisen, for dette er ikke bra.

Etter en 2 minutters pause underveis, befant jeg meg på toppen, og fikk denne utsikten:

Skimter dere vindmøllene i horisonten, midt i bildet?

En imponerende gravrøys var det også her:

Multien ble funnet, og jeg tuslet tilbake og tok den første stoppen i labrunden. Labrunden var delt på 3 steder, og jeg husker ikke helt hvor neste bilde er tatt, men det var såpass langt mellom disse tre stedene at jeg kjørte. Gjetter på at dette bildet er tatt på stopp to, der det var 2 labpunkter:

Siste stopp var også 2 labpunkter. Brukte litt tid på å finne svaret på ett av spørsmålene der, men ellers gikk alt knirkefritt, og jeg kunne bruke litt tid på å titte på alle tegningene:

Og så den største mannen, på hele 2,3 meter:

Jeg hadde nå alle funnene jeg måtte ha i dag (noe som betyr at jeg har fylt alle datoer i juli med minst 10 funn, hurra!), men jeg tittet etter bonusen til labrunden også. Måtte dessverre melde pass da det var litt for mye folk der, og da liker jeg ikke å lete.

På vei hjem stoppet jeg innom Tanum shoppingcenter. Der er Cubus, og Cubus har de beste singletene og de beste tynne kosebuksene. I tillegg fant jeg en hvit hettegenser i bomull, så nå skal jeg prøve meg på Tie Dye i løpet av ferien og dermed få huket av det på bucketlista mi 😍

2 Comments

 • Tove

  Wow!for en imponerende samling helleristninger.
  God bedring til deg, håper du snart blir frisk og får nyte sommerferien slik du ønsker.

  • Kjersti

   Tove: Dette er bare en liten del av alt som er på området, er helt vanvittige mengder!
   Takk ❤️ Det håper jeg også.