Oslo igjen!

Da Anita og jeg var i Oslo lørdag for en uke siden, så vi jo at kongen var hjemme og verandadøra sto åpen, så vi vurderte å snike oss inn. Samtidig kommer jeg på at det jo er omvisninger på slottet om sommeren, så vi tittet etter ledige billetter, noe det dessverre ikke var den dagen (åpningsdagen for sesongen). For det hadde vært så sabla moro om neste bilde på snap var inne fra slottet! Men vi bestemte oss for at vi skulle dra innover igjen, og allerede i går gjorde vi det. Snakk om å gripe muligheten!

Jeg har aldri gått på operataket, så vi startet der:

Det var meldt kjølig vær med regn, så vi hadde kledd oss etter det:

Det viste seg utover dagen at det ikke ble regn, og det ble også varmere enn forventet, så jakkene knøt vi rundt livet.

Det er noen cacher i forbindelse med operaen, og heldigvis er Anita lett å cache sammen med, selv om hun ikke cacher selv. Hun er allikevel flinkere til å lete i bymiljø enn hva jeg er, og det ble jeg glad for flere ganger i går 😂

Vi tuslet rundt, skravlet, tok bilder og tittet på omgivelsene:

Utsikten var også upåklagelig:

Og det var jaggu langt ned fra toppen:

Vi gikk også en tur inn, og det er et mektig byggverk:

Vi gikk så tilbake til bilen og fikk i oss litt medbragt mat, før vi i rolig tempo tuslet i retning slottet, men vi tok sidegatene. Det gjorde at jeg fikk hilst på Olav Thon igjen:

Sist jeg hilste på han, var i Bjørneparken for nesten nøyaktig 7 år siden.

Det å gå sidegatene gjorde at jeg fikk logget noen flere cacher, blant annet en vi ikke fant da vi var her sist.

Så var vi fremme ved slottet, og jeg postet dette på snap:

Vi gikk til baksiden, og Anita forsøkte seg på ny sommerjobb:

Og så var det bare å vente på vår tur:

Måtte gjennom metalldetektor på vei inn, og jeg pep! Viste seg at det bare var (ifølge damen med håndscanneren) min høykvalitetsBH som slo ut, så jeg fikk lov til å fortsette inn i slottet 🤣

Dessverre ikke lov å ta bilder inne, men de 45 minuttene gikk unna på null komma niks, og jeg har egentlig ikke ord for hvor stor opplevelse dette var. Vi hadde en fabelaktig guide, og jeg klarte ikke å se meg mett på noe som helst. Bilder, malerier, tak, møbler, tapeter, tepper, alt! Teppene sank du ned i, tak og lysekroner var som man tror egentlig bare eksisterer på film. Vi var innom ganske mange rom, vi fikk stå en liten meter på innsiden av dørene ut til slottsbalkongen og dermed sett den storslagne utsikten, vi gikk gjennom statsrådsalen og fugleværelset, vi var innom både den daglige spisesal og den store spisesal, vi gikk gjennom den store festsal (der vi fikk noen sekunder til å faktisk ta et par dansesteg, så Anita og jeg har nå danset vals på slottet), og vi var på galleriet i kapellet. Dette var en opplevelse jeg kommer til å huske lenge!

Nest siste stopp for dagen var rådhuset, der jeg ville ta en labrunde og en virtuell:

Ingen av oss var sultne på middag, men noe måtte vi ha i oss, så vi endte hos Baker Hansen ved rådhuset. Det ble sandwich på oss:

Pluss kakestykker som vi delte, så vi fikk en halv hver av begge kakene:

Og det ble jaggu mat nok for resten av kvelden, spesielt sjokoladekaka var mektig men veldig god!

Cachemessig ble det 15 funn: 6 tradisjonelle, 5 lab’er, 2 virtuelle, 1 earth og 1 multi. Kjempefornøyd, ikke minst fordi Anita fant flere av de for meg!

Igjen: tusen takk for nok en fabelaktig Oslo-tur, Anita! Vi har allerede planene klare for neste Oslotur, så får vi se når det blir 😍

2 Comments