Cachetur på fjerde feriedag

Om onsdag, andre feriedag, satt jeg hjemme hele dagen og gjorde stort sett ingenting bortsett fra å vaske bilpleddene til Nairo og gjøre litt husarbeid. Jeg holdt på å gå på veggen, så etter middag dro jeg på event. Utrolig deilig å komme seg ut av huset litt!

I går, tredje feriedag, satt jeg hjemme hele dagen og gjorde absolutt ingenting, det var altfor varmt til å gjøre noe som helst. Men jeg kjedet meg så inn i granskauen, så jeg bestemte meg for at i dag skulle jeg ut og finne noen cacher. Som tenkt, så gjort.

Jeg så fort i morges at det kom til å bli en varm dag, så da lot jeg Nairo bli hjemme. Jeg hadde sett meg ut noen cacher i et område sør for Ed i Sverige, og to av de jeg overførte skulle gi meg den første ledetråden og dermed også den første suveniren i sommerens suvenirutfordring.

Den første stoppen ga kroppen min en skikkelig kickstart. Det var ikke langt fra parkeringsplassen og opp til cachen, bare et par hundre meter, men det var fryktelig bratt! Men å så verdt det:

Kjempeutsikt over et stort myrområde, og bildet gir bittelitt inntrykk av hvor høyt oppe jeg var.

Så ble det litt kjøring hit og dit, inklusive til den cachen som når jeg logget da jeg kom hjem ga meg den første suveniren. Hurra! Nå skal det sies at jeg synes sommerens suvenirutfordring er ekstremt knotete, så jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å gå inn for dette. Men en suvenir er bedre enn ingen 🙂

Jeg fant en cache ved disse utrolig sjarmerende automatene:

Ikke i drift lenger, men veldig bra at de får bli værende!

Kirkecacher må til, her er Järbo kyrka:

Så ble det to funn og to DNF’er før jeg stoppet ved denne utkikksplassen:

Et veldig snodig sted å ha en rasteplass, men det er alltid moro å kunne se langt.

Siste stopp for dagen var Rölanda kyrka:

Da visste jeg at jeg måtte gi meg for å rekke hjem til middag, og det gjorde jeg med 20 minutters margin.

2 DNF’er (den ene er antagelig borte, den andre var for lur for meg i dag) og 11 funn. Jeg hadde håpet å rekke mer, men sånn ble det ikke i dag. Det var uansett veldig deilig å komme seg ut av huset en tur, og det var jo faktisk hovedmålet i dag.

6 Comments

 • Tove

  Jeg forstår ingenting av disse suvenirene. Nå skal det være et event i nabolaget, så hvis jeg er hjemme så skal jeg komme meg dit 🙂
  Blir det Hardangervidda-tur?

  • Kjersti

   Tove:
   Kort fortalt: Groundspeak har lagt ut ledetråder i (tilfeldig?) utvalgte cacher. For å finne de, og dermed også få suvenirer, gjør du følgende (og nå beskriver jeg utifra hjemmesiden, for appen bruker jeg ikke): Fra dashbordet ditt trykker du Mystery at the Museum på venstre side. Klikk på Search for clues. Trykk Filters oppe til venstre. Aktivér Filter by clue og huk av for det du er på jakt etter. Du må begynne med Detective, hvis du ikke allerede har funnet en cache som hadde ledetråden Detective. Når du har huket av, trykker du Done oppe til venstre. På kartet ditt får du da opp alle cacher som inneholder de ledetrådene du er på jakt etter. Du kan zoome inn og ut og flytte på kartet som vanlig. Så må du ut og finne den eller de cachene du trenger og logge de, og hvis du da har funnet nok til å fullføre en suvenir, får du den. Så øker vanskelighetsgraden. På Detective trenger du bare en cache. For neste suvenir må du ha to Footprints, to Fingerprints og to Shadows, altså 6 cacher med disse ledetrådene. For neste suvenir må du ha tre Diamonds, tre Rubies, tre Sapphires, tre Emeralds og tre Topaz, altså 15 cacher med disse ledetrådene. Da kommer du til velvet, og hvis jeg ikke har lest feil i FB-gruppene, må du ha 35 funn av noe slag.
   Okay, det ble ikke kort fortalt, men jeg håper jeg har forklart hvordan du finner de. Det idiotiske med denne runden med suvenirer er at du ikke kan dra ut på cachetur og få åpnet de nye suvenirmulighetene uten å logge først. Det vil si at hvis man skal på en lengre tur, må man logge underveis for å kunne komme seg videre, eller så må man planlegge en tur for de ledetrådene man mangler, og så planlegge en ny tur etter at man har logget.
   Ja, jeg så at du har tenkt deg på event, moro! Det er vel på tide, synes du ikke? 😉
   Så langt ser det ut som det blir Hardangervidda-tur 😀