Det går bra med pasienten

Fredag kveld gikk helt greit. Nairo var ikke veldig fornøyd med livet, men han klarte til slutt å slappe av og sovne. Eileif satt oppe til bare en times tid før jeg sto opp, så han fikk fulgt med på om Nairo kom seg ut av kragen, eller om han klarte å slikke på såret. Heldigvis gikk alt fint.

I går var Nairo mye mer seg selv. Så klart han var sliten og sov mye, men han hadde hentet tennisballen sin for å invitere til lek da jeg var i byen på formiddagen, og det er et godt tegn. Og ta det helt med ro, vi leker så klart ikke med han nå.

Nairo har alltid vært glad i å ligge med hodet høyt når han sover, og nå som han går med krage, har han innebygget hodepute:

Jeg synes jo synd på han, men samtidig synes jeg jo at han er fryktelig søt 💙

Fredag kveld ville han ikke spise noe særlig, men i går var appetitten tilbake. Siden han hadde dårlig mage i nesten halvannen uke før operasjonen er vi litt forsiktige med hva vi gir han, og utifra det som har kommet ut i dag, ser det ut som han virkelig er på bedringens vei der også. Fortsetter å være forsiktige en stund til fremover, tar ikke noen unødvendige sjanser ennå.

Han var litt irritert over kragen det første døgnet, men nå bryr han seg lite om den. Men den klør, og han får ikke klødd, så da kommer han til oss for å få hjelp til å klø:

Og så blir han forfjamset når han prøver å gå for eksempel mellom sofaen og stuebordet, for der får han ikke plass med kragen. Så da stopper han, titter på åpningen han vil gjennom, sukker tungt, og legger seg foran bordet istedenfor under 😂

Vi har tittet på såret noen ganger, og det ser bra ut. Kan nesten ikke se at det har vært åpnet der i det hele tatt. Men han liker ikke når vi titter der, det er antagelig veldig ømt når han ligger på siden og vi løfter det øverste bakbeinet. Så vi lar han være så mye som mulig, men følger allikevel med. Ser at han strekker seg uten å avbryte strekken, og det er et godt tegn.

Igjen; innebygget hodepute:

Så langt ser dette veldig bra ut, og det er jeg utrolig takknemlig for! Krysser fingrene for at det fortsetter i samme retning 💙

4 Comments

 • boerboelheidi

  Så bra 😊 Det verste er forhåpentligvis over med smerter nå, selv om det sikkert er vondt enda.
  De kragene der er så bra, tror Kaos brukte i 2-3 mnd en gang han skadet seg skikkelig ille.

  • Kjersti

   Heidi: Han får fortsatt smertestillende for sikkerhets skyld, men det å se at han inviterer til lek, at han strekker seg som normalt og at han er ivrig på mat gjør at jeg tror at det går mye bedre nå.
   Nairo skulle bruke lampeskjermkrage for ett eller annet da han var unghund. Måten han reagerte på det den gangen (satt helt stille, hyperventilerte og siklet ekstremt) gjorde at jeg bestemte meg for å prøve denne typen denne gangen. Veterinæren sa at hun ikke var glad i denne svømmering-varianten, så jeg kjøpte med lampeskjerm for sikkerhets skyld også, men den har vi heldigvis ikke trengt å bruke mer enn i bilen på vei hjem fra operasjonen. Hovedsaken er at han ikke kommer til såret, og det gjør han ikke 😊

 • Annikken

  Så godt å lese at det går bra og at alt ser normalt ut , det tar tid å venne seg til nye ting men synes Nairo gjør det med stoisk ro over det hele ❤️ Bare se hvor skjønn han er når han sover med kragen som pute ❤️
  Fortsatt god bedring vennen 🥰

  • Kjersti

   Annikken: De siste 2-3 årene har han taklet nye ting mye bedre enn tidligere, så han har tydeligvis hatt godt av å bli ordentlig voksen. Er spent på å se hva kastreringen gjør med han.
   Verdens vakreste 💙
   Tusen takk ❤️