Batikk (tie dye) hettegenser

Jeg har jo på bucketlista mi at jeg skal lage en batikk hettegenser, og da jeg tidligere i sommer fant farge på tilbud og hvit hettegenser i bomull, var det bare å sette i gang. Og det gjorde jeg om lørdag. Jeg hadde tittet på noen youtubevideoer og funnet et mønster jeg likte, så da startet jeg med å brette genseren i henhold til instruksjonene:

Så forflyttet jeg meg ned på vaskerommet og startet selve fargingen. Det gikk ikke helt smertefritt, for da jeg tok av korken på den første flaska, sprutet det farge veggimellom. Så da måtte jeg avbryte for å slenge klærne jeg hadde på meg i vask før fargen satt seg. Heldigvis gikk det bra, og jeg fikk også tørket vekk farge fra både vaskemaskin, vegg og gulv.

Så var det å fortsette med farging, og jeg skjønte fort at jeg ikke hadde nok farge til både framside og bakside, men shit samme, jeg prøvde så godt jeg kunne å få til mønsteret jeg ville ha på begge sider.

Glemte å ta bilde før jeg pakket inn genseren i plastpose, så da får dere et helt intetsigende bilde av plastposen:

Genseren skulle ligge i pose i minst 6-8 timer, så jeg endte opp med å la den ligge i rundt 18 timer. Jo lengre, jo sterkere farge, sto det i instruksjonene. Så i går formiddag var det tid for å pakke opp, og dette møtte meg da:

Nok av hvite flekker, for å ikke snakke om den store hvite flekken nederst. Jaja.

Imens jeg står og skyller og strikkene fortsatt er på, går det opp for meg at jeg antagelig har snudd genseren flere ganger før jeg begynte å farge, så jeg var ikke sikker på om det meste av fargen var på forsiden eller på baksiden av genseren. Jaja.

Får av strikkene og får genseren inn i vaskemaskinen, og så var det bare å vente. Spenningen var stor da maskinen var ferdig, og joda, jeg fikk bekreftet at jeg hadde snudd en gang for mye på genseren, så forsiden hadde fått minst farge:

Jaja.

Og som dere ser, er det jo ikke antydning til mønster der i det hele tatt.

Baksiden da?

Absolutt mer farge, og kanskje en antydning til mønster, men veldig langt fra sånn jeg hadde tenkt at det skulle bli. Jaja. Og nei, jeg har ikke tenkt å vise dere youtubevideoen med hvordan den skulle blitt 😂

Dette blir nok ikke noen ny hobby for meg, og det var vel egentlig ikke moro å ha prøvd engang, men jeg er glad jeg har gjort det, jeg er glad jeg har fått krysset av nok en ting fra bucketlista, og så legger jeg dette elegant bak meg 🤪

4 Comments