Endrede planer

Som nevnt i går har den siste uka vært helt forferdelig. Smerter ut av en annen verden gjorde at jeg lå stort sett hele helgen, og mandag morgen ringte jeg tannlegekontoret for å få noen tips og råd. Det har hjulpet litt utover uka, men smertefri har jeg absolutt ikke vært.

Eileif og jeg kom inn til Moss en time før oppsatt tid i dag, så jeg skulle få tatt en tablett. Da tok en av tannpleierne meg til side og kom med følgende forslag: siden jeg skulle ha operasjon både i dag og til mandag, og siden jeg har hatt så mye smerter den siste uka, så kunne vi droppe dagens operasjon, gjennomføre mandagens operasjon, og så finne en ny tid for den jeg skulle hatt i dag.

Det er jo å bare utsette “lidelsene”, men det passet meg helt ypperlig. Hadde jeg kunnet ta operasjon i dag og utsatt den jeg skal ha til mandag, hadde det også vært helt ypperlig. Men to operasjoner så tett opptil hverandre var helt utenkelig for meg, så jeg er veldig glad for forslaget, selv om det betyr flere dager å grue seg til.

Så det eneste tannlegen gjorde i dag, etter ønske fra meg, var å fjerne alle stingene etter den første operasjonen. Det vil si at jeg kan klare å tygge litt myk mat i helgen, og det skal bli så godt! For det går mye i flytende føde for tiden, noe jeg begynner å bli rimelig lei. Som i dag, blomkålsuppe:

Det er ikke noe i veien med blomkålsuppe, jeg har spist mine liter av det opp igjennom årene, men man blir rimelig lei når man bare spiser suppe, potetmos, biola, yoghurt og shakes.

Selv om jeg nå får en pustepause, så er jeg på ingen måte smertefri. Så helgen blir helt klart av det stille og rolige slaget. Kanskje få gjort litt forefallende husarbeid av det helt enkle slaget, og ellers ta det helt med ro og knaske smertestillende.

2 Comments

 • Tove

  Huff og huff! Dette må jo være helt forferdelig 🙁 Men jeg hadde nok følt en enorm lettelse ved å få denne utsettelsen. Selv om det er på’n igjen om ikke så mange dagene og det bare er snakk en utsettelse og ikke å slippe operasjonen.
  Håper du får en sånn noenlunde god helg og i hvert fall bedre enn den du hadde sett for deg 🙂

  • Kjersti

   Tove: Jeg begynner å bli rimelig sliten av å ha smerter hele tiden. Det skal sies at nivået på smertene går opp og ned, men helgen som var, var helt hinsides.
   Det er selvsagt ikke noe ok å utsette noe, men å ha en operasjon i går og en igjen til mandag synes jeg ble litt vel mye, spesielt med den dårlige helgen jeg hadde, så jeg er veldig glad for utsettelsen.
   Takk for det, det tror jeg helt sikkert at jeg får! God helg til deg også 🙂