Et flammende bilde

Villmarkshjerte er i gang med et nytt tema for bildedeling, og denne gangen er det flammende bilder hun vil at vi skal dele med hverandre. Bål eller levende lys.

Jeg må innrømme at jeg ikke er noe bålmenneske. Jeg har veldig stor respekt for flammer, og passer veldig godt på alle levende lys og på peisen. Men jeg synes det ser veldig koselig ut med bål, og håper at jeg en eller annen gang kan lære meg å tenne, å vedlikeholde og å forsvarlig slukke et bål.

Mitt bidrag til denne ukens tema er dette bildet:

Fakkelen tente jeg i romjula 2004, til minne om de som omkom i tsunamien i 2001. Og selv nå etter så mange år, kjenner jeg at jeg får tilbake litt av den følelsen av maktesløshet hver gang jeg ser dette bildet.

Du kan også være med og dele et flammende bilde hvis du vil, bare gå inn på linken over og følg fremgangsmåten beskrevet der. Såvidt jeg har skjønt, varer hvert tema i én uke.

{minsignatur}

4 Comments

 • Siv Anita

  Tusen takk for bidraget!

  Snodig det der, at vi tenner lys for å minnes. Og tenk; dette bildet av denne fakkelen husker du godt fordi den ble tent av en spesiell årsak!

  Klart man skal være forskiktig med ild, veldig forsiktig. Men med litt sunnt bondevett skal bruk av ild være trygt for de fleste!

  Slukking av bål? Spre glørne, ha på vann eller sand, rør godt i glørne og gjenta prosessen. Min erfaring er at sand slukker mer effektivt enn vann. 😉

  Klemmer fra nord!

  • Kjersti

   Siv Anita: Bare koselig 🙂
   Lystenning for å minnes har sikkert en tradisjonshistorie som går langt tilbake i tid, ikke vet jeg. Men man tenner jo lys i kirken for å minnes, man tenner lys på kirkegården, man tenner lys og setter ved siden av bildet av noen. Ja, den fakkelen husker jeg godt. Og så synes jeg jo at bildet ble litt fint også da 🙂
   Jeg tror kanskje jeg er født med mer skepsis enn sunt bondevett, men jeg er jo i en stor grad laget av fornuft, så det burde ikke være så vanskelig med bål. Og hadde det vært noe greie på meg, hadde jeg jo testet ut bål nå på vinteren, er jo mye lettere å holde styr på det da.
   Takk for tipset! Godt å vite 🙂
   Gode klemmer sendes nordover!

 • Carina Josefine

  Stemningsfullt bilde 🙂

  jeg er litt som deg, har stor respekt for flammer, og tenner hverken opp bål, eller i peisen, uten å sjekke, dobbeltsjekke, og trippelsjekke at alt går riktig for seg.

  • Kjersti

   Carina Josefine: Det synes jeg også, takk 🙂
   Bra, da er jeg ikke alene 🙂 Vi bor så langt ute på landet at hvis det først brenner her, vil hele huset ha brent ned før brannvesenet rekker å komme opp, så jeg har blitt ekstra forsiktig med årene.