Toppturer

Jeg må ha et mål når jeg går tur. Det verste jeg vet er å gå fra A til B uten at det venter meg noe ved B, og så gå nøyaktig den samme veien tilbake igjen til A. Jeg går gjerne en runde uten at det trenger å vente noe på meg underveis, da er målet for turen å fullføre runden. Jeg går også gjerne fra A til B og den samme veien tilbake til A hvis det ligger en cache ved B.

Men nå begynner det å bli få cacher igjen i Halden som vi ikke har funnet. Vel, en del er det jo, men noen cacher sparer vi fordi vi skal ta de sammen med andre, noen cacher bør/må tas på litt udda tidspunkt på døgnet, og noen lar vi rett og slett bare ligge i tilfelle vi ved årsslutt bare trenger en cache eller to for å nå årets mål.

Og da satt jeg her om dagen og tenkte at det må jo gå an å finne turer som ikke inneholder cacher, men som kan være en fin gåtur for to voksne tobeinte og en tenåringspelsdott. Og da ramlet ordet topptur ned i hodet mitt. Da var veien kort til å google “topptur”, og til min store glede var et av de første treffene siden Toppomania. Her får man oversikt over de høyeste toppene i Norge, i fylker og i kommuner, pluss en hel masse annet jeg ikke helt forstår. Men jeg forstår at den høyeste toppen i Halden er Geiteryggen på 258 m.o.h., og den høyeste toppen i Østfold er Slavasshøgda på 336 m.o.h.

Herremin for et flatt fylke jeg bor i. Men jeg bryr meg egentlig ikke så mye om at det er flatt, for målet for meg er ikke å komme så høyt som mulig, målet er å ha et mål for turen. Og denne siden hjelper meg med det. Noe jeg likte veldig godt med siden, er at det ligger direktelinker til kart der, så man kan finne ut nøyaktig hvor toppen ligger, og dermed også om man kommer seg dit og eventuelt hvordan.

Jeg kan selvsagt ikke gå god for at all informasjon på siden er riktig. Men jeg håper det. Og så håper jeg at siden kan være til hjelp både for dere og for meg, så vi kan komme oss ut på toppturer. God tur!

{minsignatur}

8 Comments

 • Heidi

  God tur 🙂

  Vi bor ikke i et flatt område, tvertimot. Men er variert her, og bor egentlig veldig fint til med turer osv.

  • Kjersti

   Heidi: Takk 🙂
   Så heldig du er! Det er mulig jeg ikke er flink nok til å se mulighetene, men jeg synes jeg ikke har store utvalget her nede. Må liksom kjøre noen mil for å komme til områder det er fint å gå i.

 • Siv Anita

  he, he, he… toppturene dine blir omtrent som å bestige Danmarks høyeste fjell når man sammenligner med toppturer her hos meg! Skal vi på en topptur, ender vi så og si alltid på over 1000 høydemeter… Her er det ikke mye flatt! 😉 MEN topptur er topptur!!!

  Og å gå fra A til B uten noe mål; det gidder jeg ikke – og forstår jeg ikke poenget med. En tur uten mål er en meningsløs tur… Virre rundt i skog og fjell uten noen som helst slags grunn? Nei, takk! 😉 En cache, fjelltopp, registreringspunkt av noe slag eller et annet mål; Ja, takk!!! Best med en cache da…

  Håper dere har ei flott helg med en topptur eller to! 😉

  • Kjersti

   Siv Anita: Jeg skal innrømme at jeg ble litt skuffet når jeg kom over den siden og så hvor lave “fjell” vi har her nede, men bedre med et lavt fjell enn ingenting. Og ja, topptur ER topptur! 😉
   Takk, da er det fler som tenker som meg, det var godt å høre 🙂 Absolutt best å gå etter cacher, men jeg tror faktisk ikke det ligger noen cacher på noen av toppene her i Halden (kanskje et par), så det er jo en potensiell ny cacheplass. Vi får se hva det blir til.
   Vel, min bedre halvdel jobber, så her blir det dårlig med toppturer. Nairo og jeg har gått ca 4 km i dag, så tur har det jo blitt. Og det var et mål med turen, nemlig å si hei til min forlover 🙂
   God helg, snuppa!

 • Carina Josefine

  Høyste topp i min kommune er 1090 moh visstnok. Må innrømme at jeg aldri hadde hørt om den toppen en gang..

  Regner med det kommer masse bilder fra “toppturer” fremover da? 😀

  • Kjersti

   Carina Josefine: Jeg har vel heller ikke hørt om så mange av toppene i min kommune, men du har ihvertfall et fjell som høyeste topp 🙂
   Ja, bare vi kommer oss ut på tur, så blir det absolutt bilder! Og selv om jeg på ingen måte kan påstå at det å bestige et “fjell” på så få meter er en bragd, så skal det bli moro å kunne si at jeg har vært på topptur 😉

 • camilla

  Ja, ikke dum den siden der. Men ikke mye og rope hurra for her i dette fylket nei. 😉 Men jeg ser hos pappa, (i oppland) så på topp 25 lista, var jo alle toppene på over 2000 m! nei, skulle gjerne vært noen høye topper i dette fylket, er jo så vakkert med fjell!
  Jeg kom forresten inn på en side via denne, ifriluft.net Ikke dum den siden og 😉
  Ha en flott uke, kanskje vi sees i løpet av den? 🙂

  • Kjersti

   camilla: Nei, det er labert her i Østfold. Men siden kan jo inspirere til å dra på fjellturer i andre fylker når man har mulighet 🙂
   Skal sjekke den siden, jeg ble så opptatt av “toppene” at jeg ikke fikk med meg så mye annet 😉
   Tusen takk, det samme til deg! Det er ikke umulig, jeg sender deg en mail i løpet av en dag eller to 🙂