Geocachingevent på Fredriksten festning til søndag

I geocachingverdnen har vi noe som heter Event. Nå har jeg aldri deltatt på noe event før, men kort fortalt er det rett og slett at geocachere møtes for hyggelig samvær, geocachingskravling og veldig ofte blir det også publisert nye cacher i forbindelse med eventet, så man får litt FTF(First To Find)-jakt. Du kan lese mer om event her og her.

Til søndag skal det avholdes et event på Fredriksten festning, og jeg skal være med! Det skal bli utrolig moro å se ansiktene bak mange av nick’ene vi ser i loggbøker, selv om jeg vet hvem en del av haldenserne som driver med geocaching er fra før. Men jeg håper jo at det kommer en del utenbysfolk også, og sånn sett er det jo genialt å legge eventet til Haldens store stolthet; festningen.

Men det er en grunn til for hvorfor eventet er lagt til festningen. Han som står bak eventet har inngått et samarbeid med Halden Turist om å lage noe som kalles en Wherigo. Jeg har prøvd å sette meg inn i denne typen cache nettopp fordi en slik publiseres på festningen til søndag, og hvis jeg ikke har misforstått, fungerer en Wherigo sånn nogenlunde på denne måten: man slår på Wherigo-funksjonen på GPS’en eller smarttelefonen sin (finnes som app til iPhone og Android), og har på forhånd lastet ned en fil for den Wherigo’en man vil finne. Hvor det finnes Wherigo’er kan man finne på de vanlige kartene på geocaching.com, men man kan også finne de på wherigo.com, og det er derfra man må laste ned fila. Når man kommer innenfor de oppgitte koodinatene, starter et “spill” på GPS’en eller mobilen, og man skal da følge de anvisningene man får. Jeg er usikker på om spillet ender i en fysisk boks med en loggbok man skal signere i, slik det er i vanlige cacher.

Såvidt jeg kan skjønne, finnes det i dag kun 17 Wherigo’er i Norge (inklusive den som blir publisert til søndag), så jeg gleder meg masse til å forhåpentligvis kunne logge en slik. Geocacheren Lars Henrik Erichsen og turistsjef Liv Lindskog var frokostgjester i Radio Prime Halden i går, og her kan du høre de fortelle mer om prosjektet, geocaching og Wherigo (hvis radiolinken ikke fungerer helt bra, kan du finne intervjuet nesten nederst på denne siden). Og her kan du lese mer om selve eventet (GC4A5AA).

Alle mine geocachingvenner, alle mine venner som synes geocaching høres moro ut, og alle mine venner som har lyst på noen timer i frisk luft på festningen: kom til festningen til søndag! Oppmøte kl. 1200 ved infosenteret. Har du ikke allerede en konto på geocaching.com, så registrer deg før søndag (helt gratis!) og registrer en “Will Attend” på eventet, så de som arrangerer dette vet sånn nogenlunde hvor mange som kommer. Jeg kan hjelpe til med registrering hvis noen trenger det, bare å ta kontakt! 🙂
Håper vi sees!

6 Comments

 • Tove

  Høres ut som dere får en travel og spennende søndag 🙂 Jeg ble med dette litt klokere på dette med event, men gleder meg til å lese mer på bloggen etter at du har vært med. Den derre wherigo må jeg lese mer om, skjønte ikke så mye. Håper dere får fint vær. Jeg er opptatt som banemannskap på agilitystevne den dagen og satser i hvert fall på oppholdsvær og vindstille.

  • Kjersti

   Tove: Jeg gleder meg ihvertfall masse! Bryr meg ikke om FTF’er den dagen, hovedsaken er å treffe folk og å se om jeg klarer Wherigo’en. Jeg har blitt forklart at på Wherigo går man til oppgitte koordinater, og da spretter det opp dialogvinduer på GPS’en/smarttelefonen som forklarer deg hva du skal gjøre videre. På den som kommer på festningen er det 8 slike poster du skal gjennom for å fullføre Wherigo’en. Jeg hadde bare hørt navnet Wherigo før, men ikke satt meg inn i hva det går ut på, så jeg føler meg rimelig grønn på dette.
   Da skal jeg krysse fingrene for nøyaktig det været du vil ha, stekende sol er ikke godt når du skal holde på på en bane hele dagen 🙂

   • Tove

    Det høres jo litt morsomt ut det der med wherigo 🙂

    Jeg sitter og småtitter på aktuelle cacher ikke altfor langt unna her. Har “hundefri” og jobbefri neste helg så om våronna er ferdig så kanskje det blir litt cachejakt på oss.

    Kos dere masse i dagene framover 🙂

    • Kjersti

     Tove: Hvis det er en godt laget løype, kan man jo lære veldig mye via en sånn Wherigo, og utifra “ryktene”, sies det at Wherigo’en på festningen skal ta oss til de stedene på festningen man gjerne ikke besøker så ofte. Gleder meg! 🙂
     Høres veldig bra ut! Men…”hundefri”??
     Takk det samme, håper på fortsatt nydelig vårvær!