Sol og hav og cacher

Gårsdagen ble feiret med den tradisjonelle lunsjen hos mamma, noe som alltid ender opp med at vi ikke spiser middag, da vi er stappmette av eggerøre, potetsalat, spekemat, røkt laks, karbonadekaker med stekt løk, loff og kake til langt utpå kvelden. Nydelig vær hele dagen, kan ikke huske sist gang 17. mai var så varm og tørr!

Planen i dag var å ta en skogstur, men når vi våknet opp til like nydelig vær i dag, følte jeg trang til å se hav. Jeg er jo ikke kjent for å være spontan, men jeg fant fort noen cacher på Saltö som vi ikke har tatt, overførte de til GPS’en, pakket sekken og så satt vi oss i bilen.

Det var 3 cacher vi skulle finne i dag. En av de var en multi, noe som innebærer (i de fleste tilfeller) av man må finne fler andre steder for å finne koordinatene til selve boksen. Vi endte opp med å gå noe over 4 km totalt for å finne alle cachene, og selv om det var stekvarmt, så blåste det heldigvis ganske bra. Gutta mine nyter utsikten:

1 180513 Geocaching på SaltöOg det er jaggu en fin utsikt de nyter:

2 180513 Geocaching på SaltöPå en av strendene vi gikk forbi er det noen som har laget en labyrint:

3 180513 Geocaching på SaltöDet er noe med havet som gjør at ting på land også blir vakkert:

4 180513 Geocaching på SaltöOg så bringer havet med seg ting som kanskje ikke er så spennende i utgangspunktet, men som blir veldig vakkert etter å ha vært i kontakt med vann over lengre tid:

5 180513 Geocaching på SaltöNairo synes det var veldig varmt i dag, så jeg tror han også var fornøyd med at det var en del vind:

6 180513 Geocaching på SaltöHan fikk et par graveraptuser i sanden i løpet av turen, men av og til bare sitter han og titter, og er jeg heldig da, får jeg et og annet fint bilde av han:

7 180513 Geocaching på SaltöAlle tre cachene ble funnet, og jeg har startet bli-brun-sesongen. Nå gjelder det å ikle seg shorts titt og ofte, så kanskje vinterbleike bein kan få litt farge for en gangs skyld også 🙂

10 Comments

 • Heidi

  Hvem trenger vel middag med slik lunsj 🙂

  Så flotte som bildene var, ser ut som en deilig dag, vi har jo miiilevis til havet, får greie oss med elven…

  Fatter ikke hvordan hunder med pels har det når jeg ser Amanda i dag… hun er varm!
  Vi har hatt en fantastisk vær dag her også, bare knallvær, og det er så deilig, Kan ikke huske sist dag vi hadde det slik, om vi i det hele tatt hadde det i fjor “sommer”. Håper på mange mange slike dager/kvelder, så kanskje jeg får brune føtter også, haha.
  Har kjøpt meg en ny brun uten sol, så får teste ut den også, eneste muligheten min.
  Ha en fortsatt flott pinshelg 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Nei, det har du rett i, man trenger ikke middag etter en sånn lunsj. Og vi har rester i kjøleskapet etter den lunsjen også 😉
   Kjør gjennom Stryn og så litt til, så har du en fjordarm ihvertfall 😉 Med en sånn elv som dere har, så er det mer enn bra nok 🙂
   Nairo sliter han også… Nå sier mer erfarne lappeeiere at pelsen hjelper til å holde varmen ute på samme måte som den isolerer for kulda, men helt optimalt blir det jo ikke. Har prøvd å lære Nairo å legge seg i en bred vinduskarm i grunnmuren, det tror jeg er det kaldeste stedet i hele huset (bortsett fra i råkjelleren, og dit er det bare Eileif som går), men Nairo vil helst ligge sammen oss. Så nå er jeg litt på jakt etter et kjøleteppe, håper det finnes en variant som ikke er avhengig av vann.
   I fjor sommer var det vel egentlig aldri sommer, så den kan vi ikke telle med. Nå banner jeg vel, men jeg er ikke så veldig glad i varmen…men selvsagt håper jeg på sommer istedenfor 10 grader og regn… Det har tatt meg noen år for å skjønne at jeg må inn i shortser og korte skjørt for å få brune bein, håper jeg når målet mitt i år :p
   Takk det samme, kos deg masse! 🙂

 • Ellen

  Du er ikke den eneste som får trang til å se havet når det er finvær 🙂 Ellers så det ut som fine dager på dere 😀

  • Kjersti

   Ellen: Godt å høre jeg ikke er alene om det 😉 Veldig fine dager, og det ser ut som det blir like bra i dag. Klokka er straks 7 på morgenen, og det er 16 grader ute 🙂

 • Inger Synøve Natten

  Dere vr virkelig heldige med 17.mai været!
  I dag kom varmen hit, brått og brutalt, jeg var igrunn fornøyd med å være på jobb da. Er ikke så veldig glad i varmen jeg heller, skjønner du 😉

  Det nederste bildet av Nairo var utrolig flott! En vakker go’gutt dere har,ja!
  Nalle fikk seg ett bad/dusj idag. Da setter røytinga igang, og jeg åpner det blir litt bedre for ham…. Kanskje rekker vi å bli vane med varme denne sonmer’n?
  Ha ei fortsatt god pinse.

  • Nøve

   Jøss, der kom visst hele navnet mitt…. Det er så tungvint å skrive på Padda, og ofte gjør den som den vil….

  • Kjersti

   Nøve: Det var vi absolutt!
   Så det er ikke bare meg, nei 😉 Jeg er veldig glad for at vi har 4 årstider i dette landet (de årene været faktisk gir oss 4 årstider, da…), for da er det så mye lettere å sette pris på været. Men den sommeren vi hadde i fjor var ille.
   Tusen takk! Ja, han er en vakker gutt, ingen tvil om det 🙂
   Jeg har også planer om å få Nairo opp i badekaret, men frem til for et par dager siden har det vært så vått i skogen, så det har ikke vært noe vits. I går fikk han en runde med ExSpot, så da kan jeg like godt vente 4 uker før han må bade. I tillegg ser det ut som om han er ferdig med røytinga, men noe forsvinner selvsagt i dusjen.
   Tusen takk, du også!

 • Siv Anita

  Ser ut som om dere har hatt en fin dag på tur. Nydelig ved havet når sola skinner.

  Lykke til på event på festningen.

  Klem♥

  • Kjersti

   Siv Anita: Det hadde vi absolutt! Ingen tvil om at det er vakkert ved havet på sommeren, det er noe uslåelig med kombinasjonen vann og sol 🙂
   Tusen takk, gleder meg!
   Klem <3