Glede i kulda

I dag tidlig pakket vi oss inn og satt kursen mot nye eventyr. Vel, eventyr og eventyr, det var da ikke så mye spennende vi skulle, men vi skulle ihvertfall prøve på å klare å finne vår cache nr. 200.

Startet med å stikke innom Expert for å fylle ut ønskeliste der, så får vi håpe at nissen er snill mot oss og trekker oss ut. Kunne tenkt meg alt jeg skrev opp på lista, men øverst står faktisk Nokia N8. Har tittet en del på den på nett og i dag fikk jeg trykket litt på den for første gang, og den var slett ikke dum! Men enten får nissen komme med den, eller så får jeg vente til mobilen jeg kjøpte i januar tar kvelden, jeg har rett og slett ikke råd til å bruke penger på noe jeg egentlig ikke trenger.

Så stakk vi innom Biltilsynet. Førerkortet til E var jo bare midlertidig, siden han måtte ta mørkedemoen for å få permanent førerkort. Mørkedemoen ble gjennomført for et par uker siden, så i dag måtte han da levere inn sertifikatet sitt igjen og nå kjører han med en papirlapp frem til han får den permanente i posten. Jeg spurte samtidig der inne om hva jeg må gjøre for å forlenge C1-delen av mitt førerkort, siden det går ut i oktober neste år, så da fikk jeg skjemaet som legen må fylle ut, og så kan jeg fortsette å kjøre liten lastebil. Akkurat som det er noe jeg gjør ofte 😉

Første cache på turen var Sarpsfossen #1 – Viewing point. Her slet vi noe veldig med å finne veien til dette utkiksplatået og hvor i alle dager vi kunne parkere. I tillegg sto det i cachebeskrivelsen at cachen skulle ligge på platået, men det stemte ikke med koordinatene i det hele tatt. Men vi gikk uansett ut på platået og ble møtt av denne utsikten:

Men vi fant ingen cache her, så vi gikk tilbake til dit koordinatene viste oss, og der fant vi cachen. Men før vi rakk å ta den frem, kom det fler arbeidere som ikke viste umiddelbare tegn til å ville gå, så vi tuslet bittelitt frem og tilbake før vi fikk et ledig sekund og fikk logget kl. 1140.

Så dro vi videre til Sarpsfosen #2 – Sarpebrua. Her er det mye trafikk hele døgnet, pluss at vi holdt på å fryse oss halvt ihjel. Grademessig var det ikke så mange blå, men det blåste så vanvittig at jeg på et tidspunkt var klar over at jeg holdt i kameraet, men jeg kjente det ikke. Men jeg klarte ihvertfall å få tatt dette bildet av monumentet som står omtrent midt på broa:

E fant cachen, og vi logget kl. 1200.

Vi hadde skrevet ut info til 8 cacher, men målet var å ihvertfall klare vår cache nr. 200, og etter hvert som følelsen i både ører, neser, fingre og tær forsvant, fant vi ut at vi måtte holde fangsten til et minimum. Så da stakk vi av gårde til dagens tredje cache, Borgarsyssel Museum #3. Her kan dere lese mer om Borgarsyssel, men jeg vil også vise noen av bildene jeg tok. Først: døra inn til ruinparken midt på området:

Sånne gamle dører i tykke steinmurer er så vakre! Hovedattraksjonen på innsiden her var ruinene av St. Nikolas kirke.

Den er jo veldig vakker på bildet, men det er dessverre ikke stort igjen av den:

Men jeg fikk allikevel en snodig følelse av hellig grunn når vi gikk inn i ruinene. Kirken er fra 1100-tallet

Videre kom vi til det som er Østfolds eldste registrerte trebygning, som er fra 1660:

Egentlig ganske moro at de hadde alarmer for over 300 år siden 😉

Like på bortsiden av huset fant vi dette gamle skiltet:

Og jeg betviler faktisk ikke at vi der var 4 mil fra Halden. Artig at de har tatt vare på det, for det er jo unektelig vakkert!

Cachen her lå like på utsiden av Borgarsyssel, og etter litt leting fant vi den og logget kl. 1230.

Fulle av pågangsmot og finnervilje dro vi til Sarpsborg Station i håp om at det skulle bli vår cache nr. 200, og det ble det! Jeg kunne egentlig tenkt meg en litt mer spesiell cache enn en togstasjoncache for å feire jubileet, men når jeg tenker meg om, kan jeg ikke engang huske hvilken cache som ble vår nr. 100, så det er tydeligvis ikke så viktig. Dog skal det sies at jeg husker nr. 150, så jeg vet ikke helt jeg 🙂 Men uansett, Sarpsborg Station ble logget kl. 1245:

En helt ordinær micro på en helt ordinær togstasjon. Men vi klarte målet vårt, og det er jeg strålende fornøyd med!

Dro så videre på besøk til T og T. Deres sønn M har blitt så stor, og det var en fryd å få denne lille gutten på 9 måneder til å le og smile og være glad gutt. Og selvsagt var det også veldig kos å leke og kose med deres firbente og pelskledde “sønn” C, himmel som jeg savner å ha hund!

Var hos de i et par timer før vi dro til Toys”R”Us og fikk handlet nesten alle julegavene til ungene i nær omgangskrets. Mangler gave til ei jente, rett og slett fordi vi ikke fant det som sto på ønskelista. Så da får vi bare lete mer. Planen var så å ta en cache til, men vi var så gjennomfrossne at vi bare ville hjem.

Nå fyrer vi til den store gullmedaljen og jeg har endelig klart å få av meg superundertøyet, så får vi bare håpe at litt av varmen siger opp til soverommet slik at det ikke er 15 grader der når vi skal legge oss 🙂

Bildene kan du også se i denne mappen.

{minsignatur}

4 Comments

  • Kjersti

   Pia: Tusen takk! Det var veldig fint der, selv om det var lite liv og isende kaldt i dag. Ingen av oss har vært der før, så det er nok ikke umulig at vi tar turen dit igjen når det er varmere i været og mer aktivitet 🙂

 • Siv Anita

  Gratulerer med cache nummer 200!!! Virker som dere har hatt en fin tur, til tross for at dere var frossne til slutt…

  Jeg blir en smule missunnelig når jeg ser at dere har null-og-niks snø hos dere… for her er det både snø og over 20 forferdelige minusgrader!!!Frister ikke mye til cachejakt da!

  Men jeg undres litt; hvorfor skriver dere ut cachebeskrivelsene? Kommer de ikke opp på GPS’en? Det gjør de på min, bare overfører dem fra dataen, så kommer de opp med den samme infoen som er på nettsia, inkl. de siste loggene… veldig kjekt, men det tok litt tid før jeg skjønte det! Greit å slippe å ha med så mye papirgreier… og så er jeg en smule “cheep” med blekket til skriveren – for det koster nesten mere enn skriveren gjorde! 😉

  Håper du får en fin-fin fredag!
  *KLEM*

  • Kjersti

   Siv Anita: Tusen takk! Joda, det var en helt grei tur og det var moro å klare målet, men det ble litt vel kaldt altså…

   Skjønner godt at du ikke drar på cachetur under sånne værforhold! Når vi startet i januar, var det masse snø og fryktelig kaldt, så det var ikke så mange vi dro frem da nei. Og ikke minst er det vanskelig å finne cacher under en halvmeter snø.

   Jeg aner faktisk ikke hvor mye av infoen som kommer opp på GPS’en siden jeg ikke har satt meg inn i GPS’en, den er det E som styrer med. Men vi skriver ikke ut alt, bare navn, GC-nummer, størrelse, Difficulty, Terrain og noen få ord rundt eventuelle hint og hjelpsomme logger. Jeg synes det er veldig greit å ha med et ark ut på tur, så får vi skrevet ned tidspunkt for logging og hvis det er noe galt med cachen, slik at vi husker det når vi kommer hjem. Er vi ute på langtur og tar mange, er det også greit å skrive ned noen stikkord rundt selve funnet (hvis det var noe moro eller interessant), så vi husker det og får logget det.

   Sånn som i går, hvor vi i utgangspunktet peilet oss inn på 8 cacher, så ble det bare ett ark. Og ja, toner til skriveren (har laserskriver) koster en formue, men skriveren blir faktisk bare brukt til dette formålet, så det går greit 🙂

   Tusen takk, det samme til deg!
   Stor klem 🙂