Godt nytt cacheår-event 2024

2016 var første året jeg hadde godt nytt cacheår-event 1. januar, og det har så absolutt blitt en tradisjon. Pandemien satt en stopper for dette eventet i 2021 og 2022, men alle årene før det var vi på Trestikkehuken på Prestebakke. Veien opp dit ble sperret med bom, og for meg er det totalt uaktuelt å gå 3 km med masse ved i ryggsekk og handlenett, derfor flyttet jeg det i fjor til Boltjern. Lett tilgjengelig, men ikke like koselig plass. Planen var å finne et annet sted å ha det til dagens event, men det var ikke lett med følgende kriterier: nært vann, lett tilgjengelig fra hovedvei, ikke for langt hjemmefra, etablert bålplass. Så da endte vi opp på Boltjern denne gangen også.

Vi har fått skikkelig vinter her igjen, med snø og sterk vind, så jeg gikk tidlig ut for å brøyte toppen av innkjørselen pluss å grave frem Eileifs bil. Begynte med innkjørselen, og det endte med å bringe meg til tårer:

Mannen i traktoren brukte ett minutt av livet sitt på å ta vekk den verste snøen for meg, jeg kommer til å være takknemlig for det i lange tider ❤️

Da jeg skulle dra, skjønte jeg fort at jeg ikke engang kom meg ut av gårdsplassen. Vi har tilsig av vann, og med et par dager med plussgrader tidligere i jula, har vi fått tykk is over hele gårdsplassen. Bilen klarte ikke å komme opp på isen, så Eileif satt seg i bilen og jeg sto bak og dyttet, og med litt rugging klarte vi det til slutt. Da var jeg utslitt og overopphetet…men jeg fikk kjørt til eventplass.

Med blytung sekk på ryggen (full av ved) og et stort handlenett i hånda fikk jeg gått fra parkeringen til den lille odden hvor eventet skulle være. De siste 100 meterne med snø til nesten opp til knærne, og jeg gikk feil ikke mindre enn 3 ganger, da jeg ikke så stien under all snøen. Vel fremme oppdaget jeg at det var såpass med le at det burde være både mulig og trygt å ha bål, og heldigvis fant jeg den etablerte bålplassen under snøen. Alltid spennende å se om jeg klarer å få fyr, men i dag var det barneskirenn:

Jeg var relativt tidlig ute, så jeg brukte tiden på å få skikkelig fart på bålet og å tråkke plass rundt bålet. Og å ta en selfie i snøføyka:

For det var mye snø, men på grunn av vinden virvlet snøen rundt i lufta, og dermed så det enda mer ille ut enn det egentlig var:

Heldigvis var det ikke kaldt, og jeg hadde egentlig kledd meg altfor godt, men heller det enn å fryse.

Lisa var først på plass, og ikke lenge etter kom Raymond:

Lisa er veldig glad i snickerskake:

🤣

Kaka ble forøvrig veldig god denne gangen!

3 deltakere til dukket opp, men jeg spurte ikke om lov til å legge ut bilder av de her i bloggen, så da gjør jeg ikke det. Vi var altså 6 stk totalt, ikke det beste oppmøtet, men med sånt vær er jeg glad og veldig takknemlig for at noen kom i det hele tatt! Og vi hadde det utrolig koselig og moro ❤️

Jeg hadde et stort handlenett med ved stående i bilen, men heldigvis slapp jeg å hente det. Det jeg hadde med i ryggsekken varte akkurat lenge nok til eventslutt:

Deilig å starte det nye året med et cachefunn, med bål og med gode venner ❤️

Etter litt ekstra skravling med Lisa, kom jeg meg trygt hjem til ferdig måkt innkjørsel og gårdsplass (men isen blir nok liggende noen uker), og nå er det sløvings på høyt nivå i litt over et døgn før hverdagen venter.

Godt nytt år til dere alle! 🎇

4 Comments

 • boerboelheidi

  Skal si dere har fått vinter ja, får håpe det roer seg litt resten av vinteren. Trenger ikke samle opp så mye nedbør på en gang.
  Ble et evnet som er lett å huske 😁

  • Kjersti

   Heidi: Det er rolig her i forhold til på sørlandet, men det er ille nok allikevel. Jeg tror jeg foretrekker at all snøen kommer på én gang, så vi får brøytet det bort fra veiene. Så kan det være kuldegrader og klarvær frem til februar, og så kan våren komme 😉
   Det skal jeg love det det ble 😀