Jettegryte

Så lenge det er opphold, er det godt å komme seg ut litt, og i dag dro vi avgårde med 3 cacher på planen. To av de ved Ertehytta, den tredje litt i ingenmannsland. På grunn av oppkjørte skispor på Erte, ble det bare til at vi tok én cache der, og den tredje droppet vi da vi synes vi hadde gått nok.

Jettegryte var navnet på cachen vi skulle finne, og jeg husker fra et besøk på Erte tidligere at jeg har hatt lyst til å gå hit. Vi var tidlig ute, men jaggu var det allerede folk i skiløypa, så vi var glade for at vi kunne gå på grusveien først, og så inn på små skogsstier. Midt i blinken både for Nairo og for meg! Og selv om naturen nå stort sett er i hvitt, sort og gråtoner, er det da vakkert utover Lille Erte.

Dette må da være brudesløret trollbruden har hengt fra seg?

Til sist kom vi frem til grytene. To mindre og en så stor at man kan gå ned i den. Nå var det selvsagt mye vann oppi den store, så jeg turte ikke gå ned, men jeg skal tilbake til sommeren og ta en titt. Noen har til og med bygget tak over og et lite gjerde rundt gryta, forhåpentligvis forhindrer det at både folk og dyr ramler nedi der.

Cachen ble funnet etter litt leting, man må gjerne se både 3 og 4 ganger på samme sted før man faktisk finner cachen 😉

Snøen ligger godt inne i skogen, og rett over hodene våre kunne vi til stadighet se slike ting:

3-4 km før vi var hjemme, møtte vi på disse tre på et jorde:

Like ved veien sto de, og de var ikke spesielt interesserte i oss. De stoppet opp og tittet litt, men de viste ikke noe tegn til stress i det hele tatt.

Nå er det bare å finne ut hvor vi skal dra neste gang 🙂 God lørdag!

{minsignatur}

4 Comments

 • Ingrid

  Geocaching høres gøy ut 🙂 Tror nok ikkje eg har tålmodighet til sånt..

  Ha en fortsatt god helg 🙂

  • Kjersti

   Ingrid: Trenger ikke så mye tålmodighet for å drive med geocaching, men man trenger en dæsj eventyrlyst, en dæsj skattejeger-egenskap og en dæsj lyst til å bevege på seg 🙂
   Tusen takk, det samme til deg 🙂

 • Carina Josefine

  Dere får jammen oppleve mye, og får mange fine turer med denne hobbyen deres! Tror du har bidratt til at mange tenker “Hmmm kanskje vi skulle prøve også?”

  • Kjersti

   Carina Josefine: Jeg kan med hånda på hjertet si at man går glipp av utrolig mye hvis man ikke driver med geocaching, så sant man ikke er veldig flink til å oppsøke steder selv da. Og selv om det å finne selve cachen (boksen) selvsagt er viktig, er det vel så viktig å få med seg hvor man er og hva som finnes der. Utrolig moro!
   Nå vet jeg at jeg har fristet noen få til å starte med geocaching, og jeg blir bare glad hvis fler starter med det 🙂