Kjekke ting å ha med på tur

For en tid tilbake spurte jeg i dette innlegget om hva dere har med i sekken når dere legger ut på tur. Det spilte ingen rolle om det var lang eller kort tur, om det var med eller uten hund og om man skulle finne cacher eller ikke. Masse svar kom inn, og her kommer en oversikt.

For en vanlig tur, lang eller kort:
Vann/kaffe/kakao (Rast termos blir anbefalt, f.eks. denne), noe enkelt spiselig (proteinbar, kjeks, KvikkLunsj, frukt, pølser til bålgrilling), hansker, lue, skjerf/buff, ekstra sokker og undertøy, mobil, førstehjelpsutstyr,  termokopp (Bodums stålkopp blir anbefalt, det samme blir kaffeavtalekoppene fra Statoil og YX), soppkurv til den tiden av året, regnjakke/Bergans packlite-jakke, sitteunderlag, kamera, kniv, fyrstikker, myggspray, GPS, dopapir, servietter, penn, brødposer, tursag, håndkle og tennstikker.

Ekstrautstyr for geocachere:
Ekstra batterier til GPS, blyant, blyantspisser, et par loggbøker og multiverktøy gjerne med pinsett.

Ekstrautstyr for hundeeiere:
Sporline, hundeposer, noe spiselig til hunden, vannskål, huggormtabletter, ekstra halsbånd/sele og kobbel og støttebandasje.

Håper dere fant noe her dere ikke har tenkt på, som vil gjøre turen deres bedre! Og har dere forslag til produsent/merke på noe av dette som dere er kjempefornøyd med, er det bare å si ifra.

God tur!

{minsignatur}

8 Comments

  • Kjersti

   Carina Josefine: Godt at alle tipsene kan komme til nytte! Uansett om man går lang eller kort tur, er det alltid greit å ha med noe småtteri for sikkerhets skyld. Skal love deg at hvis du ikke har med noe, så kommer du til å trenge det 😉
   Tusen takk, det samme til deg! 🙂

 • Heidi

  Mye smart der ja. Førstehjelputstyr har vi fast i sekken, og fått bruk for det også.

  Jeg har en annen ting som jeg alltid må ha med, coca :p Det er ikke engang tull, tror ikke jeg er på en eneste tur uten coca cola, litt…avhengig kan en si.

  • Kjersti

   Heidi: Vi er altfor dårlige til å ta med oss førstehjelpsutstyr, så der må vi skjerpe oss…
   *ler* Du er nok ikke den eneste nei 😉 Hadde det vært for 20 år siden, hadde jeg også vært der, men jeg måtte bare slutte med den cola-drikkingen, var ikke bare litt avhengig… For oss er det jo røyken som er det absolutt viktigste å ha med, for der er jo vi avhengige 🙂

   • Heidi

    Nå har jeg sluttet å røyke, men det var alltid med før.
    En gang på en passende fjelltur med mat og drikke, stoppet vi ved et vann der det lå en bu. Ut med kjeks og termos og coca. Så skulle vi ha røyk…jeg lette i alle lommer etter lighter eller fyrstikker, men nei. T hadde heller ikke med noe slik. Vi så etter inne i “hytten” er ofte fyrstikker liggende i de. Men nei, ingenting å finne. Kan nevne at vår pause ble meget kort…og turen tilbake til bilen gikk nokså fort ja. Den turen husker jeg veldig godt, skulle bli så godt med røyk når vi fikk satt oss, og så sitte å se på røyken, haha. Har bilder fra den turen, når vi har pause, men før vi oppdaget at vi ikke hadde fyr.

    • Kjersti

     Heidi: Oi, det høres ut som et mareritt! Sånne turer setter seg godt fast, og jeg kan godt kjenne panikken dere må ha følt. Jeg har en lighter i absolutt alle jakkelommer, og også i turbuksa og varmedressen, så det skal litt til for at jeg ikke har fyr 🙂 Og så må du ha masse skryt for at du har klart å slutte!