Kjørecachetur Skiptvet-Våler

Nå som jeg har publisert eventet hvor jeg skal jubilere ikke mindre enn 3 ganger på samme dag, må jeg jo sørge for at jeg faktisk klarer alle 3 tingene. Å ha cachet i 10 år går jo av seg selv. Og jeg har jo allerede sørget for at jeg får fylt datomatrisen på eventdagen. Men jeg har litt igjen for å kunne logge funn nummer 4000 på eventet, og i går ville jeg ta et skritt i riktig retning, så jeg så ut en kjøretur for Eileif, Nairo og meg imellom Skiptvet og Våler. Jeg hadde 41 cacher på GPS’en, og vet av erfaring at jeg ikke får tatt alle. Men kom jeg opp i 30, skulle jeg være veldig fornøyd!

I all hovedsak var det park & grabs eller cacher det var kort å gå til. Men jeg hadde lagt inn en bitteliten gåtur for Nairo sin del. Første stopp fikk han også være med ut på, det var ikke mange meterne å gå, men cachen var ved en fin liten foss:

Så var det en rekke park & grabs, hvor vi også fikk to DNF’er og noen vi hoppet over, før vi kom til den lille gåturen rundt et vann. Sola forsvant, men vi hadde et par-tre minusgrader og frosten satt fint på trærne:

Jeg gjør alltid forsøk på å få tatt fine bilder av gutta mine. Dette ble vel mer morsomt enn fint:

Hvis du ikke ser hva som er morsomt, se nøye på Nairo :p

Dette var en kjempefin tur å gå, her er litt av utsikten:

Det var lagt ut klopper og bruer på de våteste stedene:

Og plutselig var vi ved en kjempefin gapahuk:

Som i tillegg til bålplass også hadde denne geniale løsningen:

Her kan man jo ha med både kaffekjele og pølsekjele!

Selvsagt var det en krakk der, også den med fin utsikt:

En obligatorisk selfie:

Nydelig terreng og fin natur gjorde at vi koste oss på hele runden. Ei beverhytte kom vi også forbi:

Det var flust av bålplasser rundt hele, og fra en av de hadde vi utsikt tvers over tjernet tilbake til gapahuken:

Runden er ikke på mer enn 5 cacher pluss en ekstra, men den anbefales! Første cachen i runden finner du her.

Så var det bare å kjøre videre. Klokka begynte å gå fra oss, så det ble noen til vi hoppet over. Men fasit etter den oppsatte planen ble 26 funn, og det er slettes ikke ille. I tillegg stoppet vi på vei hjem for å ta en julecache, og dermed ble det 27 totalt. Så jeg sier meg fornøyd med dagen cachemessig, selv om det ble 3 funn færre enn jeg ønsket. Og dagen i seg selv var jeg veldig fornøyd med, mange godt vedlikeholdte cacher som stort sett var enkle å finne.

Nå må jeg ha 45 funn til i løpet av 3 uker (minus noen timer), det må da gå an!

4 Comments

 • boerboelheidi

  Så fin en tur det ser ut til å ha vært. 27 cacher er jo veldig bra ? Vi skulle egentlig finne en i dag, men var så surt og kaldt at vi venter.. Men fikk lagt ut en cache da ?

  • Kjersti

   Heidi: Det var en veldig koselig tur! Jeg var dårlig til å ta bilder der vi kjørte rundt, men til gjengjeld tok jeg overraskende mange bilder i løpet av den lille turen rundt tjernet 🙂
   Slettes ikke misfornøyd med 27 cacher, men når målet var 30, ble det bittelitt surt allikevel.
   Ja, jeg ser at du har en nypublisert en, tydeligvis ikke like vanskelig som en viss annen :p

  • Kjersti

   Tove: Vi har hatt mildvær i lengre tid frem til i går. Nå i ettermiddag kom det 2 cm snø, nå skal det være mildt noen dager igjen. Så ja, det var koselig å se litt frost, for det har det ikke vært mye av så langt i vinter 🙂