Klematisen holder ut

Jeg har ikke grønne fingre når det gjelder uteplanter, og helt ærlig så liker jeg ikke hagearbeid generelt. Jeg ønsker meg en fin og lettstelt hage, men det får vente til jeg blir rik og kan betale noen for å anlegge hagen for meg 🤪

Men jeg har fortsatt én klaserose ved inngangsdøra, pluss klematis på hver side av inngangsdøra. Klaserosen har vært veldig ivrig i år med masse blomster (som jeg så klart har glemt å ta bilde av), og klematisen begynte tidlig med blomster. Skulle tro at den var avblomstret nå, men den holder fortsatt ut med noen blomster til:

For en gangs skyld har jeg klart å få noenlunde riktig farge på bildet, og jeg digger den! Klematisen var her da jeg kjøpte huset for snart 18 år siden (det var klaserosen også), så ikke vet jeg hvor lenge den har levd. Jeg gjør ikke stort for den heller, klipper ned hver høst og hjelper den med å klatre hver vår. Litt vann i ny og ne gjennom sommeren da regnet ikke helt rekker frem til den, og that’s it.

Sammen med georginer er vel klematis noe av det vakreste jeg vet, så hvis jeg blir rik og får betalt noen for å lage hage, er klematis en selvskreven innbygger i den hagen.

2 Comments