Kosen som ble borte

Det er vår. Gradestokken har begynt å krype over 15 pluss på dagtid og krokusen lyser opp et ellers trist og grått blomsterbed. Trekkfuglene har kommet hjem, dovne fluer surrer rundt og bjørka har små, lysegrønne museører. Og du ser for deg sommeren: glade, varme dager på et svaberg, deilige grillmiddager som varer i timesvis og lune kvelder under et pledd på verandaen med stearinlysene som blafrer og sola som akkurat har forsvunnet bak horisonten.

Det er høst. Gradestokken er nede i null på natta og de siste blomstene har takket for seg. Fuglene flyr i plogformasjon sørover, du finner til stadighet fler døde fluer i vinduskarmen og bjørka ser naken ut. Og du tenker tilbake på sommeren: de varme dagene var ikke så varme allikevel, og du fikk egentlig ikke tid til å slappe av på svaberget. Grillmiddagene var over før du rakk å nyte de, og du var for trøtt til å sitte oppe en eneste kveld.

Men nå ser du for deg vinteren: fyr i peisen med vakker knitring og deilig duft av tre, et mykt pledd og en god bok i godstolen, stearinlys som kaster spennende skygger på veggene og en kopp med noe varmt i. Skal vi love hverandre at vi sørger for å få ihvertfall én slik drømmedag i vinter?

{minsignatur}