Late dager i Haugesund

Vi koser oss på ferie! Dagene går med til å sitte på brygga og skravle og nyte utsikten, og til å kjøre litt rundt og titte på byen. Og selvsagt også å besøke gode venner.

På tirsdag var vi en tur hos K og T. Har ikke sett de på 3 år, så det var kjempekos! I tillegg fant vi en cache ved Amanda, Haugesunds største kjøpesenter.

I går gjorde vi heller ikke stort, litt handling og ellers bare avslapping. Eileif, Nairo og jeg gikk en liten ettermiddagstur, og fikk samtidig logget 3 cacher.

Verten vår skal være hundevakt noen dager for ei nydelig Golden Retriever-tispe som har skadet foten. Nairo går sammen de fleste hunder, men han har en tendens til å være litt ivrig på å være amorøs. Løpetid eller ikke, tispe eller hannhund, han skiller ikke på noen. Pia er ei stødig jente som absolutt blir med på en lek, men hun er stødig som fjell og sier klart ifra når Nairo gjør noe hun ikke vil. Jeg vurderer å stjele med meg Pia hjem! 😉

At Nairo er en masete tenåring, er det ingen tvil om, men han klarer også å legge seg fint ned og titte på henne 🙂

I dag tok Eileif, Nairo og jeg en cacherunde på formiddagen. Første stopp var Haraldshaugen:

Stor og fin cache som var lett å finne. Like ved står dette korset, som ikke akkurat ble reist i går:

I tilknytning til denne var det også en cache, som raskt ble funnet og logget.

Så dro vi videre til Avaldsnes og kirken der. En vakker gammel kirke:

Cachen som ligger nærmest kirken er inaktiv pga arkeologiske utgravinger, så den fikk vi ikke logget. Og cachen som ligger ved parkeringsplassen fikk vi heller ikke logget, siden 3 tyske bobiler hadde parkert 5 meter fra cachen 🙁

Logget en annen cache ikke langt unna, før vi dro hjem. Da hadde D stått opp, og bestemte seg for å teste badevannet:

Han synes det var litt kaldt, men ikke  kaldt, så han hoppet uti flere ganger 🙂

Så dro SV, Eileif, Nairo og jeg en tur til Sveio for å hilse på SV’s mamma. Til bryllupet vårt fikk vi gavekort av henne på å plukke ut et maleri hun har malt, og etter å ha lidd valgets kvaler en stund, plukket vi ut et maleri av noen av naustene her ved naustet vi bor. Skal få tatt bilde av det når vi får det på veggen hjemme.

SV har hørt så lenge på snakk om geocaching, at nå har han satt igang også. Han fant sin første cache tidligere i dag, og når vi først var i Sveio, måtte vi titte etter noen der også. Cachen i tilknytning til Sveio Kirke fant vi dessverre ikke, men vi fant tre andre. Så selv om vi ikke har fått cachet så mye her borte, så har vi ihvertfall noen funn. Og kanskje det blir noen til i morgen?

Vi drar hjemover på lørdag, da har vi søndag hjemme før Eileif skal på kurs på mandag. Blir noe caching på vei hjem også, siden vi nå har fått overført noen cacher manuelt til GPS’en.

Håper mine kjære lesere har det bra, og at dere ikke bare har regn. Vi har hatt varm sol i dag 🙂

{minsignatur}

10 Comments

  • Kjersti

   Tove: Så nært perfekt man kan komme 🙂 Tråkig denne sommeren med alt regnet, regner her i dag også, men det er lett sommerregn som egentlig ikke gjør så mye.
   Det skal vi 🙂

 • Ellen

  Ser herlig ut! Haugesund er så koselig (: Familien til samboeren min er fra Bømlo, litt lengre nord, så er mye på ferie i området. Snart skal vi dit igjen (august) 😀

  • Kjersti

   Ellen: Haugesund er en herlig by, jeg stortrives der! Dere må kose dere masse på vestlandet i august, er ikke sildajazzen i Haugesund i august? 🙂

 • camilla

  ser ut som dere koser dere masse, det er dere vel unt! flotte bilder også, ble litt nysgjerrig på Haraldshaugen jeg, hvem harald ligger der?

  • Kjersti

   Carina Josefine: Hun er en drømmehund, uten tvil! Hun var jo litt redusert nå pga den vonde poten, men hun var helt klart med på lek, helt til Nairo ble litt for pågående, da var “Elvisleppa” hennes fremme og hun sa klart og tydelig ifra. Så stødige hunder vokser ikke på trær akkurat!
   Takk det samme, nå er vi hjemme 🙂