Turen hjem

Fredagen startet veldig avslappende, vi satt på brygga stort sett hele dagen og bare slappet av. Pia og Nairo holdt på som vanlig; Nairo gjorde det han kunne for å sjarmere, Pia lekte litt og glefset litt 🙂 Hun fant seg en pinne hun synes var veldig god å tygge på, men det er ikke greit å være syk jente, så hun ble sliten og sovnet:

Vakre jenta! Var ikke moro å dra fra henne, skulle gjerne tatt henne med hjem!

Her er også en videosnutt av Pia og Nairo:

Fredag ettermiddag dro jeg en tur på Oasen kjøpesenter og møtte ei jeg har blitt kjent med på Twitter. Hun er opprinnelig haldenser, men har flyttet til Karmøy, og det var kjempekoselig å treffe henne! Fler felles kjente har vi, og det var en rar følelse å sitte på vestlandet og snakke med noen som kjente til alle plassene jeg nevnte i Halden og Aremark 🙂

SV har jo blitt småhekta på geocaching, og mens jeg var ute og fartet, la han ut sin første cache ikke langt fra naustet sitt. Siden jeg ikke visste hvor boksen var, måtte jeg jo prøve meg på FTF på den, og det fikk jeg jaggu! Moro med FTF så langt hjemmefra 🙂

Så fikk vi besøk av et vennepar av SV, vi hadde noen koselige timer med grillmat og skravling. Fint vær ble det utover kvelden også, det regnet stort sett hele fredagen bortsett fra mens vi grillet.

I går var det tid for hjemreise. Vi hadde jo masseoverført cacher langs veien før vi dro, men noe gikk galt, så vi fant ikke en eneste cache på turen bortover. Førte over noen til GPS’en mens vi var i Haugesund, så vi ihvertfall skulle finne noen på vei hjem.

Fler av de vi stoppet ved måtte vi bare droppe å lete etter pga mye folk. Midt oppe på Haukeli, på grensa mellom Hordaland og Telemark, sto vi og så på en cache, men 50 cm fra den sto en mann på utsiden av bilen sin, så det var bare å dra videre. Men vi stoppet noen hundre meter senere, slik at Nairo skulle få kose seg litt i snøen i dag også:

Men før vi fant den første cachen på turen, kjørte vi gjennom “verdens lengste tunnel”:

Hele 30 meter lang, og jeg ler like godt hver gang vi kjører gjennom den 😉

Langfoss har selvsagt et par cacher. Den første ligger helt inntil fossen, den andre ligger litt lengre inn i fjorden. Og her fikk man et helt annet inntrykk av fossen og hvor stor den faktisk er:

Over 600 meter fall, den 5. høyeste i Norge og den 16. høyeste i Europa. Mektig!

Vi stoppet også i Morgedal – skisportens vugge. Her var det også to cacher, men vi så av loggene på den første at de siste 5-6 som hadde vært her ikke hadde funnet den, så den gadd vi ikke å bruke mye tid på. Den andre ligger helt inntil museet, og rett ved siden av lå noe som gjorde at Eileif fant frem barnet i seg:

Dårlig skiføre, gitt 😉

Ute i en liten innsjø foran museet står en evigbrennende OL-fakkel. Tok selvsagt noen bilder av den, men i vannet mellom fakkelen og meg, fant jeg denne vakre blomsten:

Siste cachestopp var ved Heddal stavkirke. Denne kirken ser man godt fra veien, men vi har aldri tatt oss tid til å stoppe der. Det gjorde vi denne gangen, og jeg angrer ikke et sekund:

Kirken er Norges største stavkirke, og er et mesterverk i byggkunst!

Vi tok oss ikke tid til å gå inn, men pga cachens plassering, fikk vi sett kirken fra alle vinkler utvendig. En finurlig cache som vi holdt på å gi opp, men vi fant til slutt 🙂

Siste stopp var i Kongsbergtraktene for å få i oss litt mat, og så hadde vi en liten strekke-på-beina-pause på Storebaug. Normalt bruker vi 8-9 timer på kjøringen, i går brukte vi 11 timer pga alle stoppene. Men det var det verdt!

Rakk fint å få pakket ut alt i går kveld, og vi sluknet som lys når vi la oss og sov lenge i dag 🙂

Tusen takk til SV for nok en gang å ha huset oss og tatt godt vare på oss mens vi har vært på besøk, som vanlig kommer vi garantert tilbake en eller annen gang!

Nå har jeg noen dager på meg på å pakke, og så legger jeg ut på tur igjen 🙂

{minsignatur}

10 Comments

 • Heidi

  Lang hjemtur, men så ut til å være verdt det 🙂

  Før har jeg vært innom tanken på å fylle en fryser med snø om vinteren, for å ha til sommeren…

  Kirken så virkelig gedigen og flott ut 🙂

  Nå må du hvile før du reiser igjen 😀

  • Kjersti

   Heidi: Det var absolutt verdt det, og det gikk bedre enn forventet. Sist vi var i Haugesund hadde ikke Eileif billappen, og det blir mye mer slitsomt å kjøre hele turen selv. Nå byttet vi fler ganger, det hjalp betraktelig!
   *ler* Jeg har faktisk vurdert det samme, spesielt etter at Nairo kom til oss 😉
   Kirken er fantastisk fin, utrolig at den har stått der i 800 år!!!
   Ja, jeg skal hvile og samtidig manne (kvinne!) meg opp, kjenner jeg har store sommerfugler i magen nå 😉

 • Tove

  Heddal stavkirke er utrolig flott. Jeg har ikke vært inni den, men utenpå så er den i hvert fall imponerende.
  30 m lang tunell er da langt det? Jeg er vokst opp med en tunell i nabolaget som var ca 5 m 😉

  Ja nå er det vel bare å glede seg og begynne å telle timer 🙂
  Vi har cachet litt i dag, inni mellom regnbygene.

  • Kjersti

   Tove: Den er helt fantastisk fin, skulle gjerne sett mer av den!
   *ler* 5 meter tunnel er jo helt fantastisk, den vil jeg se bilde av! 🙂
   Jeg har sommerfugler i magen og begynner å bli veldig spent, om en uke (i skrivende stund) håper jeg vi er fornøyde med å ha gjennomført 🙂
   Så moro! Her har dagen gått med til sløving, Nairo er helt ødelagt etter en uke med masse inntrykk 🙂

   • Tove

    Ikke le av tunellen (vet at det skrives tunnel) vår 😉 Den ble dessverre fjernet i forbindelse med en veiforbedring etter et ras. Det ble visst for kostbart/risikabelt å beholde den, selv om den var verneverdig. Har prøvd å finne bilder av den på google, men finner det ikke selv om jeg har sett det tidligere. Tror ikke tunellen ved Farriseidet er spesielt lang heller, men lang i forhold til “vår”

    • Kjersti

     Tove: Unnskyld, jeg skal ikke le mer av tunnelen deres! 😉 Trist at den er borte da, for den hadde det vært kjempemoro å få sett! Det er sikkert en logisk forklaring på hvorfor de har bygget en 5 meter lang tunnel (og ja, jeg synes også det er mye mer riktig å skrive tunell…), og det er jo overraskende at noe verneverdig har blitt fjernet, normalt er jo staten og riksantikvaren veldig nøye på å bevare sånt.

 • camilla

  så morsom Nairo er i snøen da! 🙂
  Utrolig flott kirke og fossen var mektig ja! Ja, virkelig mange flotte steder å få med seg i det vakre landet her! 🙂

  • Kjersti

   camilla: Han er så lykkelig i snøen at jeg nesten vurderer å flytte til toppen av et av fjellene på Haukeli eller noe sånt 😉 Synd at han skulle holde på ved beina mine hele tiden jeg filmet, men litt ser man jo 🙂
   Det er helt klart! Nesten synd at man ikke rekker over hele landet i løpet av en livstid, det er så mye man går glipp av!
   Og plutselig oppdaget jeg forskjellen på en optimist og en pessimist: du ser det positive med mange flotte steder, jeg ser det negative ved alle stedene jeg ikke får sett 😉

 • Håvard Haugen

  Masse fine bilder og spesielt fine videoer! 🙂 Det var noen velkjente fakter på Nairo i snøen der oppe! Han ønsket seg nok en langline der når han plutselig hoppet på deg… 😉
  Ha en fortsatt god sommer!

  • Kjersti

   Håvard: Takk! 🙂 Jeg har en følelse av at Leo-raptusene og Nairo-raptusene er ganske vanlig lappeoppførsel i snø 😉 Er jo så moro å se på de når de er så lykkelige 🙂 Og ja, langline ville han nok helt sikkert ha, men snøflekken var så liten at det hadde ikke hatt noe hensikt dessverre. Og ikke fikk jeg snøen til å bli på biltaket, så jeg må be Leo om unnskyldning for at jeg ikke tok med noe snø til han… 😉
   Tusen takk, det samme til dere! 🙂