Middagsåsrunden

Vi har jo gått lysløypa på Aspedammen fler ganger, og jeg har da lagt merke til et skilt hvor det står Middagsåsrunden. Den har jeg selvsagt hatt lyst til å gå, og siden det var meldt oppholdsvær i dag, dro Nairo og jeg ut på tur.

Vi startet med å følge lysløypa et lite stykke, før vi fulgte skiltet og gikk inn i skogen. Blåmerkingen var det absolutt ikke noe å si på:

Det var fryktelig mye vann overalt på runden. Nå har det jo vært mye nedbør i det siste, så det er jo ikke så rart, men jeg tror nok denne runden generelt har en del våte områder.

Blåmerkingen var som sagt god, men det var en del steder jeg lurte på hvordan vi skulle komme frem. Nairo er generelt veldig flink til å følge stier, så jeg følger jo stort sett bare etter han, men i dag stoppet han opp flere steder og tittet på meg, akkurat som om han spurte: “Skal vi finne frem i dette villnisset, mamma?” 🙂

Vi tok en ekstra avstikker på totalt ca 1 km da vi så et skilt mot Utsikten. Og utsikt var det, jeg har bare ikke peiling på hva det er jeg ser borti der:

Terrenget i Middagsåsrunden var veldig variert. En del opp og ned, og det var myrområder, småkratt vi måtte bane oss vei gjennom, fjellpartier som var rimelig glatte nå og fine skogsstier:

Og mot slutten av turen fikk vi selskap av sola også, og det er jo alltid koselig 🙂

Endomondoen min tullet veldig med meg i dag. Jeg mistet ca 500 meter helt i starten av turen, og så mistet jeg ca 700 meter midt i. Det står på et skilt ved parkeringsplassen at Middagsåsrunden er på 6,5 km, min Endomondo viste 4,8, og legger vi til det jeg har mistet, stemmer det jo nesten. Og av erfaring vet jeg at kilometerangivelsene på sånne skilt gjerne er rundet opp litt.

Dette var en virkelig fin tur! Variert terreng og litt bedre enn å traske rundt lysløypa. MEN! Turen anbefales kun hvis du har langskaftede vanntette turstøvler eller hvis det har vært oppholdsvær i lang tid før du drar på tur. Oppfylles minst ett av disse to kriteriene, vil jeg ønske deg god tur 🙂 Og det hadde faktisk vært veldig fint om fler går denne runden, da den begynte å bli rimelig gjengrodd her og der.

2 Comments