Jeg har gått i lås

Siden bloggen min har overtatt kontrollen og utnevnt seg selv til en tur- og hundeblogg, blir det ikke mange innlegg når det ikke skjer noe på de to frontene. Jeg har gått totalt i lås og klarer ikke finne inspirasjon til å skrive om andre ting. I tillegg klarer jeg ikke helt å se for meg at det er interessant for dere å lese ofte om middag, tv-titting, skiftende vær eller støvtørking, derfor blir det til tider lange opphold mellom innleggene.

Så hva har skjedd siden forrige innlegg? Jo:
– Vi ser så ofte vi kan på MasterChef Australia som går på TLC Norge. De ligger vel én sesong bak, men moro er det allikevel.
– Jeg har funnet ut at jeg ikke får sett finalen av Skal vi danse, for da befinner jeg meg i Oslo på den årlige jenteturen (får se reprisen dagen etterpå).
– Eileif er i gang med en ny runde forkjølelse, bare 3 uker etter at han ble frisk fra forrige runde.
– Nairo har på 4 uker gått opp 1,1 kg! Takk og lov for at det vi nå fôrer med og måten vi fôrer på viser resultater! Nå gjelder det å stabilisere vekta hans.
– Jeg har fått ny inspirasjon til å trene Nairo på (unyttige) triks, han lærer jo så fort at det nesten er skummelt.
– Naboen har fått kyr, og to av de hoppet rett over gjerdet og sprang over jordet da de ble sluppet ut av lastebilen. Jeg vet de fant den ene kua senere samme dag, men jeg vet ikke om den andre er funnet.
– Jeg har vært på jentekveld på Gårdsbutiken, en utrolig vellykket kveld!

Det har vært ekstremt mye regn i det siste, men i dag var det meldt opphold, så Nairo og jeg la ut på tur. Drøftetrauet var målet, vi har vært der før og det er en fin liten tur. Valgte i dag å parkere litt lengre vekk fra skogsveien innover, så vi fikk en litt lengre tur.

Det var skikkelig tungt å gå i dag. Masse gammelt gress å bane seg vei gjennom, og fryktelig vått stort sett over alt. Men vakkert var det så absolutt, og så stille, så stille.

Nairo storkoste seg med å grave i myra helt inntil vannkanten, han dukket snuta under vann for å få tak i vannliljeblader og han hadde opptil flere raptusanfall i lyngen.

5,38 km var turen på, og nå har jeg en sliten gutt liggende under skrivebordet 🙂

Hvis noen av dere har noen ønsker om hva jeg skal skrive om, eller om det er noe dere lurer på, så hyl ut (eller mer praktisk: skriv en kommentar 🙂 ).

God søndag!

16 Comments

 • Heidi

  Er morsomt å lese om det hverdagslige også 🙂
  Jeg synes masterchef programmene er bra, liker slike program, må bare huske på å se på de. Har en veldig grei datter som minner meg på forskjellige tv program, hehe.
  Så bra at Nairo har gått opp i vekt, her er det til tider en og annen kilo for mye ser det ut som, kommer litt an på hvor aktive vi er.
  Usj, kjedelig med forkjølelse igjen så raskt 🙁 Du får ønske han god bedring 🙂

  Veldig vanskelig å gi tips til andre ang blogging, men en ting du kunne skrevet om er innføring i geocaching, hva de forskjellige ordene betyr osv.
  Jeg har lest litt her og litt der, og det er veldig interessant selv om jeg ikke driver med det 🙂

  Og så må jeg bare kommentere bildet igjen: Kjempeflott!

  • Kjersti

   Heidi: Jeg synes alltid det er mer moro å lese om det hverdagslige selv, kan ikke skjønne at noen synes mitt hverdagsliv er noe spennende…
   MasterChef går mandag-lørdag kl. 2000 og søndag kl. 1900. Har lært meg det utenat 😉
   Ja, jeg er vanvittig glad for at Nairo har gått opp! Han har jo vært undervektig siden vi fikk han og har prøvd mye for å få han til å spise mer, men hemmeligheten lå altså i et fôr med mer fettinnhold pluss bittelitt variasjon i hva han får når.
   Han hilser tilbake og sier takk 🙂
   Jeg har allerede skrevet et ganske langt innlegg om det grunnleggende i geocaching: http://pilaris.net/blogg/hva-er-geocaching/ Men jeg kan gjerne utfylle det hvis det er noe mer du (eller andre) lurer på 🙂 Skulle så ønske det var noen cacher i ditt område, er sikker på at du hadde synes det var kjempemoro!
   Tusen takk igjen! Blir helt satt ut av så mange fine kommentarer!

   • Heidi

    Der var det et slik innlegg jeg tenkte på ja 🙂
    Og veldig godt skrevet og forklart.
    Ja, synd et ikke er noe slik her i nærheten, det ser veldig interessant ut 🙂

    Og en flott søndag til deg 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Takk 🙂 Nå er det jo en stund siden innlegget ble skrevet, og geocaching-nettsiden har jo blitt litt forandret, men stort sett finner man frem allikevel.
     Jeg måtte inn på kartet og sjekke nå, og det er noen få i ditt område: http://coord.info/map?ll=61.900611,8.152327&z=11 (si ifra hvis du ikke får linken til å virke).
     Tusen takk 🙂

     • Heidi

      Ene av de har jeg da tydeligvis gått forbi flere ganger (Aursjoen) Hm, det kunne vært morsomt å prøvd…får se når snøen blir borte igjen 🙂
      Dønfoss er jo “like borti her” og den kan ikke være så vanskelig…

      • Kjersti

       Heidi: Kan du ikke ihvertfall registrere deg? Det er jo gratis, og så kan du titte litt rundt der inne og bli kjent med nettsiden. Dere er jo ute og farter litt av og til, og da har du jo også mulighet til å finne noen 🙂 Og det er fullt mulig å finne cacher i vinterhalvåret også, man må bare belage seg på litt graving i snøen hvis det er cacher som er gjemt på bakkenivå 😉
       Og skulle du registrere deg, må du gi meg beskjed om brukernavnet du velger (tips: velg et kort navn så du ikke trenger så stor plass i loggbøkene) 🙂

 • Siv Anita

  Det bildet er så vanvittig vakkert! Helt utrolig vakkert! Et skikkelig blinkskudd…

  Den åkeren du ser når du sitter i sofaen, den hadde det vært morro å se bilde av en gang i uka fremover… Hvordan utsikten din forandrer seg etter som tiden går. 😉

  Jeg synes også det er hyggelig å lese litt om hverdagsliv, for selv om turer er en av de tingene som ligger mitt hjerte nærmest, så er det morro å høre om alt dere gjør eller ikke gjør! 😉

  Nå er det jo snart jul. Juleforberedelser er også et godt bloggetema. Synes jeg!

  Vel, uansett, jeg synes det er hyggelig å lese alt du skriver. 😉

  Jeg håper du får ei begivenhetsrik uke!
  … go’bedring til Eileif!

  Klemme-klemmer

  • Kjersti

   Siv Anita: Tusen takk igjen 🙂 Av og til får man til de blinkskuddene 🙂
   Vet du, nå skrev du om noe jeg har tenkt å gjøre fra nyttår av. Utsikten én gang i uka gjennom et helt år. Så det ønsket skal jeg gjøre et forsøk på å oppfylle 🙂
   Skal prøve å bli litt flinkere til hverdagslivblogging, selv om det stort sett bare går i tv-titting og evindelig mye tid foran pc’en.
   Juleforberedelser er absolutt et godt tema, og det blir det nok sikkert litt av her i huset i år også. Har jo to nye nisser å vise frem ihvertfall 🙂
   Tusen takk, det er hyggelig å høre!
   Eileif hilser og sier tusen takk 🙂
   Store klemmer tilbake!

    • Kjersti

     Siv Anita: Skal se om jeg finner en god vinkel som gjør at jeg kan få med kyrne til naboen også, ihvertfall hvis de ikke flytter innhegningen 🙂

 • Tove

  Det ene bildet blir bare bedre og bedre for hver gang jeg ser på de! Og Nairo-bildet er ikke langt etter det heller 🙂

  God bedring til Eileif! Og krysse fingre for at det ikke smitter.

  Nei hva skal du skrive om? Det er så mye “kjedelig” som er morsomt å lese om når andre skriver. Kommer jo helt an på den som skriver det 😉 Det er helt utrolig hvor morsomt det kan være å lese om sokken som vaskemaskinen “stjeler”f.eks, bare den rette skriver akkurat om det. Men tror kanskje det er viktigste er hva du har lyst til å skrive om. Jeg ba deg vel engang skrive om hvilke favorittbøker du har lest. Hva med favoritt-feriemål eller -turmål? Steder du har vært eller ønsker å dra. Og nå som adventstiden står for tur, så er det jo mange slags varianter av “adventskalender”. Enten det er om ting som skjer hos deg, forberedelser, temaer som passer til tiden o.l. Dere som er så aktive med geocacher, kan jo lage “kalender” og historie om 24 av dem 😉 Nei, beklager, jeg kommer ikke på noe. Men du skal helt klart få høre om det hvis jeg kommer på noe.

  • Kjersti

   Tove: Tusen takk 🙂 Tror jeg må kalle bildet av trærne for årets blinkskudd, er lenge mellom hver gang jeg er så heldig 🙂
   Eileif hilser og sier tusen takk! Så langt kjenner jeg ikke noe galt med kroppen, og nå er han på bedringens vei, så jeg tror det utrolig nok går bra denne gangen.
   Du har jo gitt meg massevis av tips til hva jeg kan skrive om, tusen takk!!! Favorittbøkene vet jeg at jeg har skrevet et innlegg om, her er det: http://pilaris.net/blogg/bokhyllene-mine/
   Og en kalender om geocacher (mine 24 favoritter kanskje?) var en kjempeidé! Hmmm…nå fikk du igang mine små grå 😉
   Men du har helt rett, de som virkelig er flinke med ord kan få hva som helst til å bli morsomt 🙂

 • Tove

  En ting som jeg har lyst til å lese/se er en slags turistguide om området du bor i. Gjerne enda mer fra festningen og så er det helt sikkert mye annet fint i Halden og området rundt? Da tenker jeg ikke på skauturer. Gjerne masse bilder og litt forklaringer/tekst. Blir aldri for mange bilder 🙂 Mulig du allerede har skrevet mye om det?

  • Kjersti

   Tove: Nei, jeg har nok ikke skrevet så mye om Haldens attraksjoner og severdigheter bortsett fra festningen. Antagelig er det fordi jeg er elendig på å være turist i egen by 🙂 Vil du at jeg skal lage et samleinnlegg fra andre nettsider, eller vil du helst at jeg skal dra ut selv og ta bilder og slikt? For et samleinnlegg skal jeg nok klare innen ikke så lang tid, men skal jeg ut selv, kan det nok ta ganske lang tid før jeg får dekket det meste.
   Jeg er forresten i gang med cachejulekalenderblogginnlegg 😉

 • Tove

  Hehe, det var jo du som spurte om forslag til å blogge om? Nei det var ikke samle innlegg fra andre jeg tenkte på. Du får nok prøve deg som turist i egen by 😉 Men det er kanskje en ide å gjøre det neste år når det begynner å bli litt farger igjen. Men du kan jo også ta et kort innlegg fra en julepytet by sånn i desember en gang 🙂 Dette var altså kun et forslag. Ikke noe du må eller bør gjøre.

  Det blir spennende å se cachejulekalenderen!

  Og takk for turen over her. Kommer nok ingen kommentar, men jeg har lest og kost meg med den og 🙂

  • Kjersti

   Tove: Jeg skal se hva jeg kan få til 🙂 Kan ikke love noe, men det er slettes ikke umulig at jeg gjør et forsøk 🙂 Jeg er glad for alle forslagene du har kommet med uansett, er godt å få noen innspill om hva dere har lyst til å lese om 🙂
   Håper cachejulekalerenderen blir litt interessant da 🙂
   Bare koselig, hyggelig at du koste deg med den 🙂