Min cachestatistikk for 2021 og mål for 2022

2021 ble i likhet med 2020 ikke helt det noen av oss hadde sett for oss, og få av mine mål ble nådd. Her er innlegget for 2020, nå tar vi en titt på 2021.

Jeg fant totalt 508 cacher. Så få har jeg ikke funnet siden 2016. Allikevel var juli 2021 den nest beste måneden min noensinne, med 124 funn.

Jeg fylte 1 hull i D/T-matrisen, og selv om jeg gjerne skulle fylt flere, så er jeg fornøyd med 1. Er fremdeles avhengig av hjelp for å få fylt de 5 jeg mangler.

Jeg rundet 5000 funn i august, det er jeg kjempefornøyd med! Ved årsskiftet hadde jeg totalt 5178 funn.

Jeg fikk ikke en eneste FTF (hverken alene eller på event) i løpet av 2021, det er supertrist. Men sånn blir det når jeg bor langt unna de fleste cacher som blir publisert, og når det knapt ble avholdt noen eventer i det hele tatt.

Jeg jobber jo med å fylle alle datoer i datomatrisen med minst 10 funn, og i 2021 fikk jeg fylt 34 dager:

34 dager virker kanskje ikke som mye, men med tanke på at jeg bare cacher på lørdager (og det er jo sånn ca 52 lørdager pr år) og på helligdager og i ferier, så er jeg veldig fornøyd med 34 “ferdige” datoer.

I 2021 som i 2020 var det nesten 900 funn på mine cacher, det er fremdeles helt surrealistisk!

Badges på project-gc så slik ut ved slutten av 2021:

1 diamant mer (8 totalt), 1 smaragd mindre (1 totalt), 2 flere safirer (5 totalt), 2 flere rubiner (10 totalt). Safiren for Low Altitude Cacher er ikke reell, det har med kartene på project-gc å gjøre såvidt jeg forstår. I tillegg har jeg kommet opp på det høyeste beltet tilgjengelig, jeg synes det nesten var litt for lett.

Nådde jeg målene mine for 2021?
Jeg fylte ikke D/T-matrisen. Jeg fylte ikke Jasmer (utleggsmåned-matrisen), der mangler jeg nå 50 måneder. Ting kom ikke tilbake til normalen, så jeg fikk ikke cachet noe særlig mer sammen med cachevenner. Og jeg kom ikke opp i et snitt på minst 50 funn pr måned, snittet mitt ble 42. Men jeg fikk som sagt fylt 34 dager i datomatrisen.

Mål for 2022:
Nei, jeg setter meg ikke noen spesielle mål for 2022, erfaringen fra i fjor gjør at jeg ikke gidder å gi meg selv noen skuffelser. Men jeg har noen ønsker:
Fylle flere datoer med minst 10 funn.
Få fylt en måned eller to i Jasmer.
Få fylt 1 hull i D/T-matrisen.
Få 1 FTF.
En matrise jeg egentlig aldri har tittet på er Funn etter utleggsdato. Der mangler jeg kun 5 datoer, så det kunne vært moro å fylle deler av eller hele den matrisen.
Så er det alltid moro å få noen flere edelstener i badgene, men det er ikke noe jeg går aktivt inn for, de blir bare en konsekvens av de funnene jeg tar uansett.
Ta flere Challenge-cacher. Jeg drar aldri ut for å lete etter de uten å ha oppfylt kriteriet (jeg “noter” aldri), men jeg vet det er flere i Østfold som jeg absolutt kvalifiserer for.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Hjelp 😅 Neida, jeg forstår det meste, selv om jeg ikke helt husker alt 😂
  Jeg har funn i 215 av 366 dager, har igjen noen dager der, D/T matrisen har jeg endelig forstått hva er uten å slå det opp, og mangler faktisk “bare” 9.
  Hvor finner du hvor mange funn dine utlegg har?
  Jeg hadde tenkt å skrive at jeg “noter” aldri jeg heller, men kom på at jeg har faktisk gjort det en gang. Husker ikke hvilken, så vet ikke om jeg har gjort noe med det. Sikkert mulig å sjekke et sted. Jeg synes egentlig det er en “uting” å skrive notat slik, men ser at “alle” gjør det. Er ofte det står i beskrivelsen at det er bare å gjøre det også. Så lurer på om jeg skal prøve å gjøre noe med den følelsen av at det er feil å gjøre det.
  Nå har jeg ett mål, det er alle fjelltoppene, men det er vinter, vi bor litt “dumt til”, men håper vi får det til.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg vil tro de dagene du mangler er på vinterstid, da det er mest vanskelig for dere å komme dere ut. Bare 9 på D/T-matrisen er jo veldig bra så lenge dere aldri egentlig har gått inn for det!
   Du finner funn på dine utlegg på project-gc.com. Under Min profilstatistikk er det en fane som heter Egne. Nå har du stengt for at andre skal kunne se statistikken din, så jeg får ikke tittet for deg, men du finner det der 🙂
   Du kan også sjekke hvilke challenge-cacher du har “notet” på project-gc. Samme sted, under Min profilstatistikk og fanen Utfordringer, helt nederst. Det er lov ifølge regelverket å “note” en challenge, så du gjør ikke noe feil hvis du gjør det. Diskusjonene går mer på hvilken dato du skal logge challengen som funn når du først kvalifiserer. Skal du logge den på den datoen du fant og “notet” cachen, eller skal du logge på datoen du oppfyller kravet. For meg blir begge alternativene feil, derfor velger jeg å finne de etter at jeg er kvalifisert.
   Alle fjelltoppene i Norge? Alle fjelltoppene i Norge over 2000 meter? Alle fjelltoppene i Innlandet? Eller er det en challenge med spesifikke fjelltopper?

   • boerboelheidi

    Ja, vi cacher veldig lite om vinteren, men slik er det bare.
    Jøss, der oppdaget jeg mye nytt (som jeg har glemt etter en liten stund 🙄😂) Men hadde ingen notat på noen challenge, så da ble det vel ikke gjort.
    Ja jeg vet man kan gjøre det, men det føles feil, og det er litt irriterende. Vi sjekker om vi oppfyller de vi kommer over når vi er på tur, og logger de vi er kvalifisert for. Mange kommer vi aldri til å klare uansett, men mange er jo slike som man er innafor etter en mnd eller et år. Men som du sier, hvilken dato skal man da logge på når man er kvalifisert. Jaja, må se om man klarer å skifte mening etterhvert 🤣
    Neida, er det suvenir opplegget reach the peak.

    • Kjersti

     Heidi: Er mye moro på project-gc, og mye praktisk 🙂
     Det er nettopp det med loggedato som er det store diskusjonstemaet. Og siden jeg synes begge er feil, finner jeg ikke de cachene før jeg faktisk er kvalifisert.
     Aha! Tenkte ikke så langt, jeg 😀 Jeg skal også ta alle de 🙂