Mye shopping for lite penger

Noen av dere husker kanskje dette innlegget, hvor jeg nederst skrev at jeg hadde vunnet et gavekort hos Stormberg på kr. 1.000,-. Jeg har ikke hatt det travelt med å shoppe, da det ikke egentlig har vært noe jeg har trengt. Men så kom jeg på at regndressen min, som nå er rundt 12 år gammel, har begynt å kaste av seg belegget sitt rundt kanten på hetta, noe som har resultert i at jeg har hatt mange små blå prikker i ansiktet etter å ha hatt på meg jakka. Ikke den største krisen, men irriterende nok til at jeg valgte å kjøpe meg nytt regnsett. Egentlig ville jeg ha i fargen sort, men siden buksa var utsolgt i min størrelse i sort, falt valget på fargen mørk fiol istedenfor. Her er Dugg regnbukse:

1 161013 Dugg regnbukse Mørk fiolOg Dugg regnjakke:

2 161013 Dugg regnjakke dame Mørk fiolIkke fargen jeg normalt ville valgt, men det er jo “bare” regntøy. Ikke fått testet det enda, men det gamle settet blir tatt med ut på hytta, så slipper jeg å dra det nye settet frem og tilbake når vi en eller annen gang får brukt hytta igjen.

For å komme opp i beløpet på gavekortet måtte vi putte litt til i handlekurven. Derfor tok vi med Dalom luehals, rød til meg og blå til Eileif:

3 161013 Dalom luehals rød og blåSokker får man egentlig aldri nok av, og Eileif fikk seg en 3-pk med Fagernes tursokk:

4 161013 Fagernes tursokk 3-pkOg så fikk han seg to stk Istind vindstopp boxere:

5 161013 Istind vindstopp boxerJeg fikk utrolig mye fint til bursdagen min. Ingenting nevnt, ingenting glemt. Jeg fikk også en del penger, og det slo meg ganske fort at jeg burde kjøpe nye turstøvler. De jeg har nå har jeg hatt i ca 12 år, og selv om de har vært supergode, må jeg bare innse at de synger på siste verset. Jeg som alltid får gnagsår av nye sko fikk ikke gnagsår da disse var nye, men nå i det siste har gnagsårene kommet, og det sier meg at de er litt vel slitt innvendig. I tillegg blir jeg jo våt på beina selv om jeg ikke plumper med de.

Da jeg om mandag fikk tilbudsavisa til XXL i posten og så at de hadde tilbud på et par turstøvler, tok det ikke lang tid før jeg ringte inn til XXL på Tune i Sarpsborg for å høre om de hadde mange i min størrelse inne. Det hadde de, og derfor tok vi altså turen til Sarpsborg i går (se også turinnlegget mitt i går). Jeg fikk testet støvlene og måtte faktisk opp i størrelse 39 for å få god nok plass til både føtter og sokker, og støvlene virket så bra at de ble med meg hjem. Crispi Dovre Fjellsko:

7 161013 Crispi Dovre fjellskoJeg hadde fremdeles en god del penger igjen, og siden vi først var på XXL hadde jeg lyst til å teste ny kløv til Nairo. Jeg har ikke vært fornøyd med Arkas’ gamle kløv på Nairo, men har ikke hatt råd til å kjøpe en ny. Nå trenger vi strengt tatt ikke noen kløv, men jeg ser at Nairo synes det er litt stas å gå med kløv, og det er fin trening for han, så da brukte jeg resten av bursdagspengene på å kjøpe Non-Stop Amundsen kløv til han:

6 161013 Amundsen kløvPå alt dette har jeg altså bare brukt et par-tre hundrelapper av mine egne penger, og det vil jeg absolutt kalle mye shopping for lite penger! Og nå gleder jeg meg både til regnvær, turer generelt og noen små kløvturer i nabolaget med Nairo 🙂

26 Comments

 • Marte

  Det var vel en bra shoppings for lite penger ja! Vurdert kløv til Aldor også, men litt ugreit siden han plutselig finner på å hoppe uti myrer og rulle seg i elgmøkk og andre godsaker.. 😛

  • Kjersti

   Marte: Ja, jeg klager så absolutt ikke 🙂 Da får du bare nekte han det mens han går med kløv, og heller lære inn at når han har på seg den så er han på jobb. Men ja, jeg skjønner hvorfor du synes det er ugreit 😉

  • Kjersti

   Tove: Ekstremt moro å handle på denne måten, kan ikke klage i det hele tatt 🙂

 • Heidi

  Ikke mye som er som en real shopping for lite penger 😀

  Det regnsettet vurderte jeg ifjor da jeg skulle kjøpe regnklær, men valgte et annet sett. Dette fra Stormberg har fått veldig bra resultat i test så tror det skal være veldig bra.

  Blir spennende å se hvordan skoene er, det skal være et bra merke, får håpe du slipper gnagsårene først på nå også, og holder deg tørr 🙂

  Kløv har jeg ikke peiling på i det hele tatt, men den så fin ut 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Det har du helt rett i 🙂
   Jeg tror også det regnsettet er veldig bra, og det er jo ikke akkurat sånn at jeg går 8 timers turer i øs pøs regn, så jeg har ikke kjempehøye krav. Bare det holder meg tørr i et par timer er jeg fornøyd.
   Du har jo tipset meg om Crispi Skogshorn , og jeg har lest at mange er fornøyde med Crispi Besseggen, så derfor ble jeg veldig glad da jeg så at det var Crispi som var på tilbud. Modellen jeg har kjøpt er ikke like bra på fjellturer som de to andre, men så er det ikke mye fjell å skryte av her nede, så utifra hva den kunnskapsrike ekspeditøren på XXL forklarte, skal de jeg har kjøpt være bra til mitt bruk. Jeg blir ikke overrasket hvis jeg får gnagsår, det er jeg så vant med at det er jeg forberedt på. Himmel, jeg får jo til og med gnagsår av flippflopper! Men da kommer gnagsårene på siden av tærne og ikke på hælen :p Vanntette skal støvlene også være, men jeg kommer ikke til å vasse med de akkurat 😉
   Har vært mye diskusjoner om kløv i fler av Finsk Lapphund-gruppene på FB, og de har jeg fulgt nøye med på. Fler jeg kjenner har kjøpt akkurat denne kløven, og jeg tror at den blir bra til vårt bruk. Det viktiste er at den sitter stabilt, noe den gamle kløven vår ikke gjorde. Nå må jeg bare bruke noen timer på å stille inn den nye riktig, så blir den helt sikkert bra 🙂

   • Heidi

    Crispi er jo et “gammelt” godt merke, så det bør være bra uansett modell. Og som du sier så er det litt ettersom hvor man skal bruke skoene også.
    Og stell av sko er jo veldig viktig for at skoene skal vare, noe du vet alt om skjønner jeg 😛
    Jeg mener at sko skal vare en stund, men 12 år er lenge, veldig lenge!

    • Kjersti

     Heidi: Ja, jeg gidder ikke bruke mangfoldige tusenlapper på skikkelige fjellstøvler når de i all hovedsak skal brukes i skog og mark. Men jeg var veldig innstilt på å kjøpe din modell så snart jeg fant den på tilbud, for den ser unektelig litt sprekere ut 🙂
     Vel, jeg har ikke vært spesielt flink til å ta vare på de gamle støvlene mine, så nei, jeg kan ikke mye om stell av sko. Og med tanke på nettopp det har de vært eksepsjonelt gode! Hvis jeg ikke husker feil kostet de rundt 1200,- eller 1300,- den gangen, og jeg måtte bruke et par uker på å bestemme meg for å bruke så mye penger. Men de er jo i all hovedsak av skinn, så de har nok tålt mye nettopp på grunn av det.

 • Nøve

  Gratulerer – jammen blei det litt av en handel, den var du heldig (flink) med!
  Jeg syns forresten regndressen din var stilig! Den kommer til å muntre opp både deg og de omkring, på en dyster regnværsdag 🙂 Slik burde alle regndresser være.

  Heldige Nairo også, den kløven er det beste jeg har sett.

  • Kjersti

   Nøve: Takk, jeg er kjempefornøyd selv, og ja, jeg har vært kjempeheldig!
   Joda, det er jo finere med en fargerik regndress enn en sort, men jeg er ikke akkurat kjent for å bruke lilla til vanlig. Men, hovedsaken er uansett at den holder tett 🙂
   Har lest mye skryt om kløven, så da tok jeg sjansen. Blir spennende å prøve ut!

 • Kristine

  ÅH! Jeg vil også shoppe sånn!

  Vil bare si at mini fjellstøvler av samme merke ( dog noen år gamle) har vært gull verdt for ei til som alltid får gnag, men ikke i disse! De er ikke så pene lenger, men gud så gode de er! Håper du blir like fornøyd med dine;) Og jeg holder med Nøve ang regndressen, sånne dresser bør alle ha! 🙂 Jeg og 😛

  Og så heldig Nairoen var! Jeg sikler litt på amundsen jeg og. Men tror vi ender på en laika. kanskje. Når jeg får råd. Uansett veldig morro med kløv til daglig bruk bare fordi bikkjene liker det!

  Kos deg med innkjøpene! Jeg er misunnelig!

  • Kjersti

   Kristine: Det er den beste shoppingen som finnes når man ikke trenger å bruke mye av egne penger 🙂
   Så bra at du er fornøyd med merket også! Jeg har lest mye skryt om Crispi og har egentlig tenkt å kjøpe en av to andre modeller, men når disse kom på tilbud og når den dyktige ekspeditøren forklarte hva de forskjellige modellene er gode på, så trenger jeg egentlig ikke noen av de andre modellene. Det er tross alt ikke mye fjell her i Østfold, og skulle jeg være så heldig og komme meg på en fjelltur eller to i løpet av et år, er jeg sikker på at disse duger da også 🙂 Jeg har vært kjempeglad i Helly Hansen-regndressen min, og jeg kommer ikke til å kaste den, men nå var jeg lei av blå prikker i ansiktet 🙂
   Vi kommer nok aldri til å gå på fjellturer i dagesvis hvor Nairo må bære tungt, så til dagligdags bruk og kanskje en og annen dagstur tror jeg denne kløven blir veldig bra. Vet at Leo til Kristin har denne kløven og de er kjempefornøyde. Men Thorvald til Ellen har vel en Laika og hun er også kjempefornøyd med den 🙂
   Takk, det skal jeg! Skal ta med meg regndressen på neste lappespesial, så kan du få låne den hvis det ikke regner :p

 • Kristine

  hehe, herlig!

  Det blir nok ikke noe tung bæring på birkesen heller. jeg tørr rett og slett ikke fordi han har fått c hofter.. men lett trening og som variasjon tror jeg blir bra 😉 Men dog er jeg usikker på hvem som da er best 😉

  • Kjersti

   Kristine: Nei, det er ikke noe vits å overbelaste hoftene hans da 🙁 Men som du sier, lett trening, variasjon og muskeloppbygging lønner seg jo. Jeg har fått testet kløven på en liten tur i dag, og jeg er storfornøyd! Men det var jo bare på grusvei i lett terreng, jeg vet jo ikke hvordan den funker på smale skogsstier og sånt. Men spør du de som har Laika’en, er nok de like fornøyde 🙂

 • Kristina

  Her kom du jammen billeg unna!! 😀 Og du, det regnsettet var jo knallfint, syns fargen var fresh eg! Og no fekk eg lyst på eit slikt sjølv.. Har eit Aalesund Oljeklede-sett i grønt http://www.aalesund-oljeklede.no/images/upload/Fritid/large/160-0754-509.jpg (dritkjedeleg grønnfarge, men det var det dei hadde – ser at det finst mange fleire freshe fargar i modellen no!!) , men det lekker inn dei nedste saumane i lommene på jakka, og det har det eigentleg gjort sidan dag 1. Utruleg kjedeleg. Kan difor ikkje ha noko i lommene som ikkje toler vatn. Fekk det på supertilbud så eg brukte ikkje så veldig mange hundrelappar på det heldigvis, men eg burde vel kanskje ha levert det tilbake til reklamasjon likevel. Men når eg tenker meg om så trur eg at eg kjøpte det på opphørssalg, så då hadde det vel ikkje gått an å levert det inn! 🙁

  • Kjersti

   Kristina: Gavekort er supert! 🙂 Joda, fargen er frisk og fin, men jeg bruker jo ikke lilla i det hele tatt. Det er tilbud på regntøy hos Stormberg nå, settet mitt koster nå kr. 199,- pr del. Løp og kjøp 😉
   Det er utrolig trøttsomt når noe ikke fungerer som det skal. Så selv om du ikke blir våt selv, så hjelper det på en måte ikke når du må passe på hva du har med deg i lomma. Jakka ser jo helt grei ut den, og jeg tenker at hovedsaken for regntøy er at man ikke skal bli våt og at man skal ha et par lommer som fungerer. Og sånn sett er jo settet ditt også bra…i teorien.
   Kanskje du kunne ha snakket direkte med produsenten av jakka di og forklart problemet?

   • Kristina

    wææ, det var billeg! då MÅ eg jo ha! 😀 …ja skulle kanskje ha snakka med produsenten. Men regntøyet er såpass mange år no at eg veit ikkje kor mykje det hjelp. Hadde eg kanskje tatt det med det same så hadde det sikkert ordna seg, men eg er litt treig av meg :p

    • Kjersti

     Kristina: Skynd deg før alle de normale størrelsene er utsolgt! Og sjekk eventuelt herreutgavene av regntøy, men gå da ned en størrelse i forhold til normalt. Jeg er lav og har en god bilring, str M (dame) i bukse funker fint siden borrelåsen på beina holder buksa oppe (alle bukser er for lange for meg). Har str L (dame) i jakka og den er veldig romslig, nesten på grensen til å være for stor, men da får jeg god plass til tykke gensere under.
     Nei, hvis de ikke har livstidsgaranti er det nok ikke noe vits å klage nå da, så lenge settet er gammelt.

     • Kristina

      Eg kan ikkje ha normal storleik, eg for eg er så liten! 🙂 Så her går det i XS – og det er kanskje ikkje den som vert fortast utseld..? Herreutgåve vert i alle fall uaktuelt for meg, då trur eg at eg hadde svømt rundt i kleda, sjølv i den minste storleiken! Det regnsettet eg har frå før er også str. XS, og det har eg ganske så god plass i :p Har også det problemet du har med lange buksebein, hehe.. Eg får sjå om eg skal kjøpe meg eit sett, men eg fekk faktisk nesten meir lyst på ein litt lengre regnfrakk i staden, etter å ha sett litt på nettsidene til Stormberg. Så no kan det hende at eg kjøper Oksøy regnkåpe i staden! Den hadde dei berre i knallraud, men det kan no vera ok det også. Då vert det ikkje aktuelt å kunne gøyme seg i mengden :p

      • Kjersti

       Kristina: Det høres nesten ut som om du er så lita at det går an å putte deg i en av lommene på regnjakka mi :p Håper du ikke tar det ille opp, bare et litt klønete forsøk på å være morsom 🙂 Men da er det liten fare for at din størrelse blir utsolgt ja 🙂
       Regnfrakk og sånne trekvartlange jakker er umulig for meg å gå med siden jeg er så lav. Det ser rett og slett ut som om jeg ikke har bein. Men jeg er helt for knallrødt! 😀

 • Kristina

  Hehe, det går fint an å spøke med ministorleiken min – eg gjer det sjøl også 😀
  Hmm, eg er også låg (157 cm) men har ikkje tenkt over det med manglande bein, hehe.. du har et poeng der! Jaja, det skal uansett vera ei brukskåpe. Er så praktisk når dei er litt lange!

  • Kjersti

   Kristina: Godt å høre, jeg gjør det jeg også 🙂 Og jeg er en hel cm høyere enn deg!!! :p
   Jeg skulle ønske jeg likte de trekvartlange når det gjelder dagligdagsjakker, de varmer jo litt mer når de er litt lengre. Men på regnjakke synes jeg den jeg kjøpte nå er perfekt. Som sagt er den litt stor, men den rekker akkurat på nedsiden av rumpa og så er det stramming nederst på den så den sitter godt til.