Niks, ingen trekking i dag

Vondt i magen fra i går kveld. Tårer på vei til jobb i morges. Stress i kroppen i hele dag.

Dro fra jobben i tide til tannlegetimen, gråt hele veien. Parkerte, tok på meg munnbind og gikk til tannlegekontoret, gråt hele veien. Banket på, rakk å si at jeg ikke klarer å trekke i dag før hikstegråten tok overhånd og jeg lettere hyperventilerte bak munnbindet. Ikke snakk om. Ikke tale om at jeg klarte å gjennomføre. Hver eneste fiber i hele meg sa at jeg ikke klarte å gjennomføre dette. Og det fikk jeg forståelse for. Altså, de kan jo ikke tvinge meg. Jeg ba også om å få betale for ikke møtt til timen.

Ikke vet jeg når jeg klarer å få gjort dette. Jeg vet jeg må, jeg er et fornuftig og oppegående menneske på 47 år som forstår logikken, forstår hvorfor. Sist jeg måtte trekke, gikk jeg i 2 år med ei vond tann før jeg endelig turte. Nå har jeg ikke vondt i det hele tatt, så redselen i meg forstår ikke hvorfor det er nødvendig med trekking. Fornuften i meg forstår.

Nedtur? Nja, mer en stor følelse av mislykkethet og nederlag. Voksne dama tør ikke engang å trekke et par tenner. Kan jeg få være stolt over at jeg er ærlig og forteller hvor forferdelig denne redselen er?

6 Comments

 • boerboelheidi

  Å huff så leit 😥 Skal ikke si noe om at du bare må gjennomføre osv, redsel er ikke noe man kan styre.
  Regner med at du har snakket med de om beroligende? Kunne det hjulpet med første timen de har om morgenen? Så du slipper å gå å grue deg så lenge før du drar dit? Håper du finner en løsning før det blir vondt igjen.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg vet jo at jeg må, men i dag klarte jeg ikke.
   De beroligende jeg har fått i forbindelse med operasjonene hos spesialisten har ikke hjulpet nevneverdig. Enten har jeg ikke fått riktig, eller ikke nok. Grue meg gjør jeg uansett når på dagen jeg har time, det funker bare ikke. Men du skal ha stor takk for tipsene, jeg vet at du prøver å hjelpe <3

 • Tove

  Uff, så fælt dette må være. Jeg syns så synd på deg. Noen gode råd har jeg heller ikke. Men du har greid det en gang før så da er det vel håp.. 🙂 Uansett så ønsker jeg deg god bedring med dine vondter og håper det ordner seg på et eller annet vis 🙂

  • Kjersti

   Tove: Takk <3 Jada, jeg vet jeg klarer det en eller annen gang.
   Heldigvis gjør det ikke vondt, men det er en stor mulighet for at det kommer til å gjøre vondt før jeg klarer å kvinne meg opp til å trekke. Og det er kanskje det jeg trenger for å tørre å trekke.

 • Nøve

  Nå syns jeg virkelig synd på deg. Skjønner at dette er fryktelig vanskelig, men gode råd har jeg ikke. Får bare ønske deg god bedring.

  • Kjersti

   Nøve: Takk <3 Jeg har jo ikke smerter, så det er jo ikke noe problem i utgangspunktet. Jeg bare vet at det kommer til å komme smerter hvis jeg ikke får ut tennene. Spørsmålet da er: hva skremmer meg mest? Trekking eller smerter?