Oppsummering av påsken 2021

Da påsken i fjor ble “avlyst”, trodde vi vel alle at påsken 2021 skulle bli så meget bedre. Det ble den jo ikke, selv om vi kanskje har vent oss til en ny normal, men jeg håper jo fremdeles at den nye normalen bare er midlertidig. Kanskje vi aldri går tilbake til sånn det var før mars 2020, men bedre enn det er nå må det jo bare bli.

Som jeg skrev i går, så hadde jeg håpet på masse caching denne påska. Sånn ble det ikke, men bittelitt caching ble det heldigvis.

Palmehelgen:
Lørdagen cachet jeg på Isegran i Fredrikstad:

Ble ikke så mange funn, men det var kjempedeilig å komme seg ut.

Mandagen:
Søndag ettermiddag begynte jeg jo å få vondt i kjeven. Dro på jobb på mandagen, ringte tannlegen og fikk akuttime. Betennelse under ei tann (pussig siden jeg har kronisk tannkjøttbetennelse), med påfølgende penicillinkur i 5 dager og trekking av 2 tenner tirsdag etter påske. Dro tilbake på jobb i noen timer.

Tirsdagen:
Dro på den andre jobben, mutters alene, og prøvde å få et system til å fungere. Hevelsen hadde flyttet seg litt over natta:

Og som jeg skriver på bildet, så ser det litt ekstra ille ut i den vinkelen. Men hevelsen var godt synlig altså.

Systemet på jobb ville ikke fungere, så det ble tidlig påskeferie på meg.

Onsdagen:
Gjorde egentlig ikke en dritt. Helt greit å ha sånne dager innimellom, men jeg turte ikke gjøre stort i redsel for å irritere betennelsen.

Skjærtorsdag:
Tok med Nairo på tur ved Berby:

Var veldig usikker på om leggen min orket å gå hele veien, men det gikk over all forventning. Og selv om vi møtte litt vel mye folk etter vår smak, så gikk det overraskende bra!

Og nå leser jeg selv at jeg klager en del, det ble plutselig mye med både betennelse og legg i samme blogginnlegg. Det er ikke meningen å klage, og jeg håper begge deler er historie veldig snart.

Langfredag:
Hevelsen var så å si borte, men det var fremdeles ømt, og det har vart resten av påska.

Dette var mammas bursdag, og hun ville feire på hytta:

Jeg rakk ikke å kjøpe gaver til henne før alt ble stengt ned på nytt, så det ble noen nødløsninger. Jeg var ikke så fornøyd med nødløsningene, men de fikk henne ihvertfall til å le 🙂 I tillegg fikk hun temperaturskjerfet, ja selvsagt var det henne det var til 🙂 Jeg er litt usikker på om hun forsto 100 % hva det gikk ut på, men hun virket ihvertfall fornøyd 🙂

Påskeaften:
Jeg dro til Moss og cachet alene:

Også en veldig fin dag, bycaching når butikker er stengt er ikke så veldig ille.

Første påskedag:
Eneste fornuftige jeg gjorde i går var å vaske klær. Det burde jeg helt sikkert ikke gjort siden det var helligdag, men jeg kan ikke forestille meg at noen hørte det, og jeg henger klærne til tørk inne.

Andre påskedag:
Jeg har fortsatt med klesvasken i dag, og i tillegg har jeg byttet gardinene på kjøkkenet:

Julegardinene på kjøkkenet her i huset henger alltid oppe til påske. Normalt pleier jeg å bytte de onsdagen før skjærtorsdag, sånn ble det ikke i år. Men nå er det gjort 🙂

Generelt for hele påska:
Jeg snur ikke døgnet noe når jeg har fri. Årsaken er at jeg våkner tidlig uansett, så selv om jeg legger meg litt senere enn når jeg skal på jobb, så orker jeg ikke å sitte veldig sent oppe. Da jeg så at alle Harry Potter-filmene skulle sendes på TV3 i påska, og da til tider jeg kunne få sett de uten å sovne midt i filmen, måtte jeg bare få de med meg:

Men de to siste filmene skulle dessverre sendes sent… Gode råd var dyre, men ikke så veldig dyre, for vi leide del 1 av den siste filmen på Viaplay i går, og kommer til å leie del 2 i kveld. Så hurra, jeg får sett alle filmene! Og selv om jeg har sett de opptil mange ganger, så tror jeg ikke jeg har sett alle på rad siden de kom på kino. Jeg har storkost meg!

Og det at jeg har sett film hver dag (og en dag var det 2 filmer på rappen) har gjort at jeg har fått strikket en del på temperaturskjerfet til meg selv:

Den grønne streken er omtrent så langt jeg hadde kommet da jeg postet bilde i oppsummeringen min om onsdag, så alt til høyre for streken er strikket etter det. Og ja, jeg må fortsatt feste tråder…

Kjeven har gjort at jeg ikke helt har fått den påska jeg hadde ønsket meg, men alt i alt kan jeg (nesten) ikke klage. Litt kald vind noen dager, ellers strålende sol. Også litt kjedelig at Eileif har jobbet hele uka, men sånn er det når man jobber skift. 5 1/2 uke til neste langhelg, innen det håper jeg at både kjeve (trekke 2 tenner i morgen… 🙁 ) og legg er fungerende, at det ikke har dukket opp noe nytt vondt, og kanskje har jeg satt igang med et nytt strikketøy? 🙂

2 Comments

 • boerboelheidi

  Ja litt av trøsten i fjor var at neste år.. Jadda. Men, neste år, da må det vel bli normale tilstander igjen. I hvert fall ikke slik som de to siste nå. Nekter å tro at det ikke blir bedre på ett år til. Tiden vil vise 🙏
  Akkurat den betennelse i kjeven ser forferdelig ut, men nå blir det forhåpentligvis bra igjen. Skal sende gode tanker i morgen ❤ Hadde jeg hatt noe slik kan jeg love deg at jeg hadde klaget mye mer enn deg 😆
  Jeg bryr meg egentlig fint lite om hva jeg gjør på helligdager, så lenge det ikke bråker så det plager andre. Jeg henger gjerne ut klær også, men vi bor jo ikke så sentralt at det gjør så mye heller da 😂
  Jeg våkner tidlig selv om jeg har fri også, og gjør jeg ikke det så er det ei
  som synes det er på tide å stå opp.. Jeg gjør ikke så mye av å opp tidlig, så da blir det jeg som står opp med de i helgene. Får jeg ligge til syv så er jeg veldig fornøyd. Liker å sitte oppe litt om kveldene også.. så for at det skal henge sammen så hviler jeg på ettermiddagen litt 😄
  Hjelpes så mange tråder. Jeg har “jukset” noen ganger, med å knytte sammen tråder, men det kan man liksom ikke gjøre på et slik skjerf.

  • Kjersti

   Heidi: Det eneste som jeg tror kan stoppe oss fra å få en litt mer normal påske 2022, er at viruset muterer til noe de ikke finner en kjapp vaksine mot…skrekk og gru!
   Takk! <3 Jeg kunne klaget så mye mer, men jeg kan ikke skremme bort de 20-30 personene som gidder å lese denne bloggen 😉
   Dere har naboer nærmere enn hva vi har, men på den andre side så henger jeg aldri ut klær til tørk :p
   Det er ytterst sjeldent jeg sover til 7, på fridager sover jeg gjerne maks til halv syv. Og ikke klarer jeg å sove på ettermiddagen heller, så jeg er helt avhengig av nattesøvnen min!
   Feste tråder er ikke det minste moro, men det går egentlig ganske kjapt. Må bare bestemme meg for at NÅ skal jeg ta en hel haug.