Nummer 14 – favorittcachekalender

Jeg kunne ikke lage denne favorittlista uten å ha med minst en cache fra festningen vår, så 14. plass er derfor tildelt Bell Tower, Fredriksten Fortress (GCQ41D). Vi fant denne cachen 18. mai 2010, men siden cachen ligger litt “vanskelig” til, har jeg ikke noe fint bilde fra hverken området cachen ligger i eller utsikten vi hadde derfra. Istedenfor har jeg lånt et par bilder på nettet:

Dette bildet er lånt herfra, og her skriver de blant annet at klokketårnet ligger på det høyeste punktet på festningen, og det første tårnet ble bygget i 1671. Det nåværende tårnet ble bygget i 1833.

Klokketårnet er i sin hvite prakt veldig synlig nesten uansett hvilken retning du ser festningen fra, det er ikke lett å overse det på dette bildet tatt fra Halden havn, lånt herfra:

Denne cachen fikk representere festningen på min favorittliste fordi den ligger sånn som den gjør. For oss med høydeskrekk er den en skikkelig utfordring, men man kan liksom ikke la være å ta den heller. Skulle dere bli fristet til å prøve dere, er min anbefaling: hold på løse ting og ikke ta med barn eller hund! 🙂

Til slutt vil jeg vise dere denne videoen, som jeg tilfeldigvis så på festningens Facebook-sider. Bra laget og veldig informativ, jeg lærte masse nytt! Anbefales, selv om den varer over 11 minutter 🙂

4 Comments