Nummer 20 – favorittcachekalender

På plass nummer 20 finner vi endelig noe annet enn en lang skogstur til et utkikkstårn. På denne plasseringen har jeg nemlig Kaseneken (må leses på svensk) (GC20RR3). I Uddevalla i Västra Götaland står det et gammelt eiketre. Man kan se det fra hovedveien, men man må kjøre litt hit og dit for å kunne gå helt frem til det, og i forbindelse med en geocachingdag 23. oktober 2010, gjorde Eileif og jeg nettopp dette.

Ifølge cachebeskrivelsen er det ingen som vet eksakt hvor gammel denne eika er, men det antas at den er minst 500 år gammel.

Eika har overlevd en danske på jakt etter trevirke til båtbygging, orkanen som 2. juledag 1902 felte 600 andre trær i området og sprengning for tunneler like ved. Og siden det ikke er hver dag man har mulighet til å klemme noe som er over 500 år gammelt, benyttet jeg sjansen 🙂

Kaseneken havnet på min favorittliste fordi jeg aldri ville ha fått oppleve dette majestetiske treet uten geocaching. Jeg er ikke spesielt botanisk interessert, men man blir litt andektig når man står ved siden av et så stort tre og tenker over hva treet har fått gjennomgå i så mange år.

2 Comments